Bodrum Gündem

Sıkışınca anında yüzde 15 indirim…

15.02.2010
0
A+
A-

Sigorta sektöründe kıyasıya rekabet fiyat üzerinde olurken, diğer taraftan şirketler ürettikleri cin fikirlerle bir taraftan poliçe keserken diğer taraftan sigortalıların tepkisini de çekmeye başladılar.

Ağırlıklı banka üzerinden poliçe kesen bir sigorta şirketimiz özellikle trafik ve kasko sigortalıların datalarını ele geçirip sigortalıları telefon ile direkt olarak arayarak satış yapıyormuş. Hatta bunu yaparken arada kendi acentelerinin müşterileri de denk geliyormuş. Güven kazanmaya çalışan bir sektörün düştüğü durumu düşünüyor musunuz ? Benim x sigorta şirketimden poliçem var. Poliçemi bir acenteden satın almışım. Bir yıl sonra beni telefonla biri arıyor ve sana “acentenin verdiği teklifin yüzde 15 ucuzuna poliçeni yenileyim”deniliyor. Normal olarak sen de ona “yahu siz aynı şirket değil misiniz ?” diyorsunuz. Cytotec without prescription


Sigorta sektörü hala itibar peşinde güven sağlamaya çalışıyor. Kendi acentesini satan bir sigorta şirketinin tüketici gözünde ne gibi bir itibarı olabilir ki ?. Bu madalyonun bir yüzü diğer bir yüzü ise bu dataların nasıl temin edildiği. Antalya′daki bir toplantıda bu olay tatışıldı. Tramer üzerinden sorgulama yaparak böyle büyük bir dataya ulaşılması gerçekten sabır işi. Başka türlü alınması da mümkün görünmüyor. Sigorta Bilgi Merkezi Müdürü Mehmet Üst, bu tür ekstra durumların tesbit edilebildiği ve takip edildiğini söylüyor. Üst, bu tür aşırı sorgulama sayılarının bulunduğunu ve o kişilere çeşitli engellemeler getirildiğini de ekliyor.


Şirket acentesine karşı


Bahsettiğim bu konunun çok uzun zamandır yapıldığını duyuyordum. Ama son günlerde bu kadar organize yapıldığını duyunca yazmak istedim. Bu datanın nasıl alındığı, teknik olarak nasıl olduğu konusunda bir bilgim yok. Acente veya sigorta şirketi bu verilere ulaşıp nasıl bir data oluşturmuşlar bilemem. Ama benim bildiğim bunun düpedüz hırsızlık olduğu. Düşünün bir acentesiniz ve yıllardır oluşturduğunuz bir portföyünüz var ve birgün birisi gelip senin müşterilerine telefon açıp sana verilen komisyonu düşerek fiyat teklifi veriyor. Bir de bu senin sigorta şirketin üstelik.  İnanmakta zorluk çekiyorum. Benim asıl dikkat ettiğim ve üzüldüğüm taraf sigorta tüketicisinin gözünde sigorta şirketinin ve tüm sektörün düştüğü durumdur. Yine bu konu ile ilgili olarak bir sigortalımızın bana gönderdiği elektronik postayı sizlerle paylaşmak istiyorum.


Poliçeni kendin takip edeceksin


Okurumun bir kasko poliçesi var ve süresi şubat ayında bitecek. Her yıl birkaç sigorta şirketinden teklif alarak poliçesini yenilediğini belirtiyor. Poliçe süresinin bitmesine yakın Bilgilendirme Formu gönderiliyor kendisine. Okurum “Bilgilendirme formunu göndermezsen nasıl olsa poliçemi yenilemezler diye düşünmüş önce. Sonrasında internet sitesine girdiğinde poliçesinin yenilendiğini ve ilk taksidin çekildiğini öğreniyor. Hemen bankayı arıyor kendi onayı olmadan poliçesinin yenilenmesinin doğru olmadığını söylüyor. Ve sonrasında bir mini onarım nedeniyle hasarsızlık indiriminin iptal edildiğini öğreniyor. Bunun aksini ıspat ediyor sonrasında bankadaki sigorta yetkilisi hemen yüzde 15 indirim teklif ediyor. Ve iki saat içerisinde de yeni poliçe kurye ile kendisine ulaştırılıyor.  Sonrasını sigortalımızdan dinleyelim ve durumun ne kadar vahim olup olmadığına karar verelim.


“Sigorta şirketi yetkilisi benim bu çıkışım üzerine hemen %15′lik indirim yapacağını ve 630 küsür TL′ye düşeceğini söyledi ama artık benim için iş işten geçti. Müşterilerine hareket tarzı bu olan bir sigorta şirketi isterse fiyatı %100 indirsin gene de onunla ASLA çalışmam.


İşin özeti, ben sigorta şirketimi aramasam karambolde 750 TL′lik poliçeyi kredi kartımdan 8 taksitte çekecekler. Bu konuşmadan yaklaşık 2 saat sonra posta ile yenilenen poliçe geldi adresime. Şaka gibi ! Hemen fax çekerek iptal ettirdim. Bir daha bu sigorta şirketi ile asla çalışmam. Sizi de bu konuda bilgilendimek istedim. Emin olun sizi takip eden çok okuyucunuz var, onları bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Belki mağdur olmalarını engelleriz.”


Biz de burada yazılar yazalım, televizyonlarda programlar yapalım ve vatandaşlarımıza “sigorta güven işidir, öncelikle sigorta şirketinize güvenin” diyelim…

levonorgestrel price
purchase cheap Sildenafil

 


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.