Bodrum Gündem

William Latour Bu iki ödülü Bodrum ve Türk turizmi adına aldık…

Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum Genel Müdürü William Latour ile aldıkları iki ödül ve Bodrumu konuştuk.

William Latour Bu iki ödülü Bodrum ve Türk turizmi adına aldık…
18.02.2010
0
A+
A-

Bodrum Gündem: Bodrum turizmi için çok önemli olan iki ödül aldınız. Bu başarı öyküsünü bize anlatır mısınız?


William Latour: Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, dünyanın en çok okunan ve dünya gezi eğilimlerini belirleyen seyahat ve yaşam dergisi olan Conde Nast Traveller’ın 12.500 otel arasından seçtiği ilk 25 otelin arasına girdi. Bu dergi 850 bin kişi tarafından satın alınıyor ve yaklaşık 2 milyon okura ulaşıyor. Avrupa ve Amerika dışında Avusturalya’da bile yüksek oranda okuru olan ve referans kabul edilen bir dergi. Yılda bir kere okuyucularının gittikleri yerleri anlattıkları ve değerlendirmelerini paylaştığı aday oteller seçiliyor. Endonezya, Ibıza, Bora Bora Adası, Bali gibi çok tanınmış bölge otellerinin de olduğu 1.200 otel arasından ilk 25 otel SPA’sını seçiyorlar, işte bizde bu 25 otel içinden 10. otel seçildik.


İkinci bir ödül daha var. Bölgeler ayrılıyor. Amerika, Uzak Doğu gibi ve Avrupa, Rusya Federasyonu ile yakın doğu olarak bir katogori belirlendi. Orada da herkesin en favori ikinci oteli olarak seçildik. purchase Accutane


Neden çok önemli bu ödüller, belli bir trend izleyen, kaliteyi ve farklılığı önemseyen, bekleyen bir turist profili seçiyor, bu ödül alacak otelleri. Artık 5 yıldızlı tüm otellerin SPA’ları var. SPA’lar da turistin seçeceği bölge ve otel için belirleyici bir rol oynamakta. İnsanların rahatlamak ve stresleri atmak için günlük olarak bile talep ettikleri bir şey. Bu nedenle SPA artık otellerin olmazsa olmazlarındandır.


  Proscar order


Bodrum Gündem: Bu ödülleri kazanmanızda etkili olan faktörler nedir?


William Latour: Elementler birbirine çok uygun burada. Müthiş bir sinerji oluşuyor. Kempinski çok önemli bir marka. Bir klasik. Avrupa’nın en eski lüks otellerinden biri. Bunun üzerine binamız çok güzel bir mimari ile düşünülmüş, bulunduğumuz koy ve koyun denizi çok güzel, Bodrum çok güzel, havası her şeyi çok güzel. Lüks bir arabanın bütün parçaları gibi en iyi şekilde çalışacak şekilde tasarlanmış. Her bir parçası lüks ve kaliteli. Eğer bir parçasını eksik yada kalitesiz yaparsanız o araba tekler ve arıza verir. Biz de o parçaları bir araya getirirken en kalitelisini ve lüksünü veriyoruz. Burada hiçbir bölüm ödülü kazandı diyemeyiz. Tek başına yönetimin ödülü değil, eğitilmiş personel olmadan yönetim başarı sağlayamaz, yönetim ve eğitimli personel yetmez otelin mimarı tasarımı da etkendir, tek başına Kempinski diyemezsiniz yönetim, personel mimari tasarım ile birlikte anılmalıdır. Hepsini bir araya getirdiğinizde lokasyon çok önemlidir. Bodrum bütün bu bileşenler ile birlikte olduğunda ve ahenk içinde sinerjiyi yarattığında, ödül kendiliğinden geliyor.


 


Bodrum Gündem: Bodrum turizminin 12 aya yayılması konusunda herkes bir şeyler söylüyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse diğer işletmelerden, sizi ayıran özellikler nelerdir ve nasıl bir katkı sağlıyorsunuz?



William Latour: Ben kimseye tavsiyede bulunamam. Elbette her işletme yönetiminin kendine özgü yöntemleri vardır, kendine göre planı, bir mekanizması vardır ancak biz ne yapıyoruz onu söyleyebilirim sizlere.


Öncelikle her şeyin detayına iniyoruz. Örneğin yer temizliği kusursuz olmalı, kahve servisi kusursuz olmalı, odalar, yemekte kullanılan malzemeler, müzik seçimi, personel vb. yani aklınıza gelebilecek her türlü şeyin, detayına inerek kusursuz, mükemmel olmasını takip ediyoruz. Misafirlerimiz aldığı hizmetin arkasını düşünmek zorunda kalmaması için çalışıyoruz. Kahvesini içtiğinde onun güzel olması ve tadını alması dışında bir şey düşünmemeli. Yani kirli bardak mı, kaliteli kahve mi gibi detayları biz onun adına düşünüp istediği veriyoruz.


Kış geldiğinde ise tamam artık yazı bekleyelim, tadilat yapalım demiyoruz. Bizim düzeyimizdeki çeşitli otellere gidip kim ne yapıyor nasıl yapıyor onları takip ediyoruz. Bir çok ülke dolaşıyoruz, otel ziyaret ediyoruz bu durgun dönemde. Yeni ne oluyor onu takip ediyoruz. Medya ile buluşuyoruz, otelimizi ve Bodrum’u, Türkiye’yi anlatıyoruz. Bu şekilde her zaman işimizin peşinde koşuyoruz ve kendimizi geliştirmeye, yenilemeye çalışıyoruz. Durmak diye bir şey yok, lüks sunduğumuz içinde yenilik ve gelişim mutlak gerekiyor, hata şansımız kalmıyor.


 


Bodrum Gündem: Bodrum İdari ve yerel yönetimleri ile Bodrum halkı, esnafı size destek oluyor mu?


order Cytotec


William Latour: Herkesin bir şeyler yapmaya çabası ve isteği var. Mehmet beyler ve Mahmut beyler bir şeyler yapmak için çok çaba gösteriyorlar elbette. Biz onlarla her zaman bir araya geliyoruz, iyi niyetli bir çaba var. Kendi projeleri de var onları da görüyoruz. Ama herkesin bir çaba göstermesi gerekiyor. Bu çabalara Bodrum’da iş yapan, her işletmenin katılması gerekiyor. Bar, restaurant, hediyelikçi, market, otel işletmecisi, taksicisi herkesin bu çabayı göstermesi gerekiyor. Aynı dilden konuşup, bir Bodrum karakteri oluşturması gerekiyor. Oluşturulan Bodrum karakterini geliştirmesi gerekiyor. Bodrum için bir avantaj var aslında, örneğin Antalya dediğinizde orasının her şey dahil sisteme kanalize olmuş ve o şekilde biliniyor artık, oysa Bodrum öyle değil. Fransa’da arkadaşlarım ile konuştuğumda, beyaz evler, mavi yolculuk, gulet algılıyorlar. Fakat geçen sene İngiltere’de konuştuğumuz arkadaşlar ucuz bir yer olarak bahsediyorlar, Gümbet diyorlar örneğin, küçümseyerek değil ama bir IBIZA veya BALİ gibi algılamıyorlar. Karakteristik yapısı çok karışık oturmamış bir kimlik algılanıyor. IBIZA denildiğinde dünyanın her yerinde aynı tanımlar, uzak doğu dediğinizde aynı şekilde tanımlar insanlar. Fakat maalesef Bodrum’u aynı şekilde tanımlamıyor. Dolayısı ile Bodrum’a bir karakter belirlememiz gerekiyor. Ama işin kolayına gidip fiyatları düşürelim şeklinde değil tabi ki. Ucuz tatile kanalize olalım derseniz Antalya gibi, başlangıçta çok kişi geldiği için iyi gibi görünüyor, ancak 3-5 sene sonra biter ve tıkanırsınız. Tercihinizi kalabalıktan sıyrılarak, parmakla gösterilen özel yer olmak olarak yaptığınızda ise durum bambaşka olur. Belki 10-15 yıl sürecektir istenen duruma gelmek, ama o dönemde kimlik oturmaya başlayacaktır. Süreç içinde kafalarda o destinasyon oluşmaya başlayacaktır. Herkesin bunu yapması o hedefe göre hareket etmesiyle olacaktır. Avrupa’da herkes kendi destinasyonunu oluşturmaya çalışıyor, Alaçatı kendi destinasyonu için yol alıyor. Çeşme bile Bodrum’dan bir şeyler çekerek kendi destinasyonunu yaratacak.


  


Bodrum Gündem: Bununla ilgili bir yöntem var mı?


William Latour: Burası zenginlerin yağmaladığı doldurduğu bir yer olmayacaktır elbette ama arz ve talebi Bodrum kendisi oluşturmalıdır. Yerel yönetimler ve işletmeler daha hırslı ve kararlı olmalı. Bir yer ucuz bira satıyor diye, herkes ucuz bira satmaya başlarsa, burası ucuz bir yer haline dönüşecek ve geri dönüşü de çok zor olacaktır.




 


Bodrum Gündem: Bodrum kültür ve sanatı için destek veriyor musunuz?



William Latour: Kültür ve sanat vazgeçilemeyecek unsurlardır. İnsanlara biz istedikleri lüksü veriyoruz ama, insanlar bazı deneyimler ve kültürü de öğrenmek istiyorlar. Bu konuda bizim de bazı projelerimiz var ve önümüzdeki sezona hazırlıyoruz. Sadece sergi anlamında değil, öğrenebileceği deneyim kazanabileceği şeyler de yapılması gerekiyor. Bizde bu anlamda projelerimi gerçekleştireceğiz.


 


Bodrum Gündem: Çok teşekkür ediyoruz. Başarılarınızın ve Bodrum’a katkılarınızın devamını diliyoruz.


 


 


 




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.