Bodrum Gündem

Sağlıklı Bir Dünya İçin,Temiz Su…

22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili olarak Mavi Yol Girişimi bildirisi…

Sağlıklı Bir Dünya İçin,Temiz Su…
21.03.2010
0
A+
A-

22 Mart 1993 yılın dan buyana her yıl farklı temalarla kutlanmak da olan Dünya Su Günü 2010 yılında da “ sağlıklı bir dünya için,temiz su “ mesajıyla kutlanmaktadır.


Bu yıl da su hakkında olumlu çerçeveler çizmek yine mümkün değildir ve su kıtlığının işaretlerini her yerde görmek giderek daha da genişlemektedir.Yeraltı sularının seviyeleri düşmekte,göller küçülmekte,sulak alanlar yok olmaktadır.


 


Buying Lithium Uzun zamandır harcanmış, yanlış yönetilmiş ve fazla kullanılan suyun yakın geleceği için,en kötümser tahmine göre 60 ülkede 7 milyar,en iyimser tahmine göre 48 ülkede 2 milyar insanın su kıtlığı çekeceği söyleniyor.Kimi bilim insanları,günümüzdeki petrol savaşlarının yerini ,gelecekte “ su savaşlarına”  bırakmasından endişeliler.


 


Yaşanacak küresel iklim değişikliği ile dünyadaki su rejimi değişmekte, başta su olmak üzere doğal kaynakların dünya üzerindeki dağılımına dayanan haksızlıklar da artmaktadır.


Güç suya sahip olanda ise, suyun azalması fakat ihtiyacın artması durumunda barış daha zor kalıcı olacaktır.


Albendazole online  


Su, öncelikle yaşamamız için gerekli temel bir maddedir ve herkesin bu maddeye ulaşma hakkı olduğu gibi, suyun korunması, savunulması ve doğru kullanılması gerekmektedir. buy Lasix online


 


Su devletin yönetimindedir ve ekonomik değerinin yüksek olması ile birlikte asla ticari bir mal olarak görülmemeli, ekolojik sistemin bir parçası olduğunun bilinci etkinleştirilerek yaygınlaştırılmalıdır.


 


Su paha biçilmez bir doğal kaynaktır anlayışı ile tüm tarafların katılımıyla bütüncül bir su politikası ve suyun yönetimiyle ilgili temel ilke ve yöntemlerin çerçevesini belirleyen bir “su çerçeve yasası” etkin olmalıdır.


 


SU’DA ÇÖZÜM SUYU İYİ YÖNETMEKTEDİR.


 


MAVİYOL GİRİŞİMİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.