Bodrum Gündem

Bir Döneme Damgasını Vuran Ünlü Usta Ali Güven Hastaneye Kaldırıldı..

Bodrum da dünya markası olan sandaletlere ismini veren ve ünlü isimlere özel sandaletler yapan Ali Güven, geçirdiği rahatsızlık sonucu Bodrum Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bir Döneme Damgasını Vuran Ünlü Usta Ali Güven Hastaneye Kaldırıldı..
03.04.2010
0
A+
A-


Zeki Özkeskin/Bodrum Buy Topamax on line



Bir süredir tedavi gördüğü öğrenilen Ali Güven in solunum yetmezliği nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.


Professional Viagra online  


get Diflucan Ünlü sandalet ustası Ali Güven nin iki gün önce ağırlaştığı, kalın bağırsağındaki rahatsızlık nedeniyle verilen yaşamsal desteğin sürdürüldüğü ancak durumun, ciddi olduğu öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.


 


Bodrum un turizmde adının yeni duyulmaya başladığı 1960’lı yıllarda bile Ali Güven in ürettiği sandaletler yurt dışından ilgi çekiyor ve çeşitli belgesel kanalları Ali Güven in sandaletlerini çekmek amacıyla Bodruma geliyordu. Ali Güven Sandaletlerinin bu gün birçok taklidi olduğu ve ilk sandalet modellerini Bodrum Müzesinde bulunan Romalı heykellerin ayaklarından görerek esinlenip ürettiği biliniyor.


 


73 yaşındaki bir kız babası olan ünlü Usta Ali Güven,  Mig Jagger, Donna Karan, Betty Nidler, Mig Jagger,  Yunanlı Moda Tasarımcısı Lakis Gavalas, Cem Boyner, gibi bir çok ünlünün ayağındaki sandaletleri üretmişti. Ali Güven özellikle, Donna Karan ın yurt dışında taşınması ve işini büyütmesi için yıllarca yaptığı tekliflere karşı, Bodrum da küçük bir atölyede zor şartlar altında sandaletlerini üretmeye devam ediyordu.


 


Ali Güven in 1966′dan bu yana 44 yıldır tasarladığı yüzden fazla sandalet modeli olduğu biliniyor. Güven, kunduracılıktan dünyaya açılan sandalet markası olma serüvenini bir kitapta toplamayı planlıyordu. Son yıllarda mesleği başkalarına öğretmek yeni ustalar yetiştirmek için çok çabaladı.


 


Sandalet Ustası Güven, sandalet yaparken terletmeyen ve mantar yapmayan deri kullandığı ve ürünlerine hiçbir elektrikli alet kullanmadan sadece el emeği ile şekil veriyordu. Büyük ustanın kullandığı deriler palamut ağacı kabuğu ile özel olarak Milas′ta üretiliyordu.


 


Bodrum tanıtımında çok önemli bir yer tutan usta Ali Güven’e en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını ve uzun bir ömür diliyoruz.


www.bodrumgundem.com


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.