Bodrum Gündem

İşkur Hizmet Noktası…

Gümüşlük Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu Muğla İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği Gümüşlük Belediyesi İşkur Hizmet Noktası olarak hizmet vermeye başladı.

İşkur Hizmet Noktası…
19.04.2010
0
A+
A-

Order Lamisil


Robaxin online


İmzalanan protokolün amacı vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine daha hızlı ve kolay ulaşmasını sağlamaktır. Ayrıca İşkur hizmetleri yerel düzeye indirilerek daha çok kişiye etkin ve hızlı bir şekilde ulaşmak hedefleniyor. Belediyeler istihdam hizmetlerinin aktif ve verimli sunumunu destekleyip, yerelleşmeye katkı sağlayacaklardır. İş arayan ve işverenlerle yüz yüze iletişim imkânını güçlendirip iş arayan hemşerilerine iş, işçi arayan hemşerilerine işçi sağlaması konusunda aracılık edebileceklerdir. buy Plan B


 


Artık iş arayan ve işverenler, İŞKUR hizmet noktalarında gerekli eğitimi alan belediye çalışanları aracılığı ile İşkur hizmetlerine ulaşabilecekler. Vatandaşlar, belediyeler tarafından verilecek olan bu hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanacaklar. Belediye yetkilisi iş arayan durumdaki vatandaşların kaydının alınması ve güncellenmesi, iş arayanın profiline uygun açık işleri sorgulaması, iş başvurusunun alınması ve başvuruların takip edilmesi, işsizlik sigortası başvuru dilekçesinin sisteme kayıt edilmesi ve talep dilekçesi ile ödeme planını sorgulamasını yapabilmektedir. Ayrıca işgücü yetiştirme kurslarına ve diğer işgücü uyum programlarına başvuru yapılması ve başvuruların takibi, özel sektör iş verenin iş gücü talebinin alınması ve sonuçlandırılması verilecek hizmetlerin arasındadır. Vatandaşlar, belediyeler tarafından verilecek olan bu hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanacaktır.


 


Bu protokolün imzalanması bölgemizde mevcut işgücü arzının ve talebinin buluşturulmasındaki etkinliği artırmak, mesleki eğitimin işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu işgücünü karşılamadaki eksikliği gidermek amacıyla İŞKUR’un sunduğu işgücü yetiştirme kurslarına başvuru sayılarını artırmaya da katkı sağlayacaktır.


 


Türkiye İş Kurumu Muğla İl Müdürlüğü, konu ile ilgili “Protokol imzalayarak Kurumumuzla iş birliği yapan Belediyelerimize teşekkür ederiz. İlimizdeki tüm belediyelerimize ülkemizin en önemli sorunlarından bir tanesi olan çalışabilir nüfusun hızlı ve doğru yönde istihdama kazandırılmasına katkıda bulunması için İŞKUR ile iş birliği yapmaya bekliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.


 


Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet TİRE “İŞKUR ile protokol imzalamamız beldemizde ve belde yakınlarında yaşayan tüm vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine kolay ulaşmasını sağlayacak. Bu doğrultuda Belediye olarak vatandaşa en iyi hizmeti en hızlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Beldemizde iş arayan vatandaşlarımız İşkur ile oluşturduğumuz hizmet noktasında eğitimi alan belediye personelimiz tarafından kayıtlarını yaptırabilecek. Beldemiz ile Muğla arasındaki mesafe düşünüldüğünde İşkur ile imzalanan protokolün önemi daha iyi anlaşılabilir. İşkur’a sırf kayıt yaptırmak için gitmesi gereken bir kişi bir gününü bu işe ayırmak zorunda kalır. Buda hem maddi yönden hem de fiziksel yönden insanlarımızı zorlar. Anlayışımız ve çabamız modern hizmet tarzından yanadır. Kamu hizmetlerinin merkezileşmeden uzaklaşarak çok daha etkin hizmetler üretebilir hale gelmesi için yerel yönetimlere çok iş düşmektedir. İşkur Hizmet Noktasının tüm vatandaşlara kolaylık getireceğini düşünüyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar

  1. ismail sarı dedi ki:

    DEGERLİ İLGİLİE EHLIYET SRC 1234 PISIKOTEKNIK BELGE vs Turızımsektorunde tur surucu soforu ve aile yanında makam soforlugu murecatı 05072760395

  2. Salih dedi ki:

    şofö0rlük yapıyorum bütün belgelerim tamam