Bodrum Gündem

BODRUM YAP BOZ SAHASI DEĞİLDİR..

24.05.2010
0
A+
A-

Butik otelcilikle turizme başlayan Bodrumluların elindeki otellere çeki düzen vermek yerine, kıyıları sitelerle ve yeni devasa otellerle doldurduk.

Bu ve buna benzer hunharca davranışlarımız sonucunda turisti çeken cazibeyi yok ettik. Bu yok edişi onca ikaza ve karşı çıkışlara rağmen göz göre göre yaptık.


  buy valacyclovir online


Mecburen ve dayatılan ucuz ve her şey dâhil sisteme yönelen otel sektörünün ve turizm piyasasının bu bataktan kurtulması için önerilen yöntem yeni butik oteller yapmak olmamalıdır.


 


Bu güne kadar dilimizde tüy bitti “butik otele yönelin, devasa oteller yapmayın” diye. Kulak asan olmadı. Koca koca otelleri doldurdular, hem de güzelim koylara…


 


“Tüh yahu! Yanlış yapmışız, Butik otelciliğe dönelim, Devlet teşvik versin, Yeni yerler tahsis etsin” söylemleri artık bizim için hayırlı istekler değildir.


 


Önce turizm politikamızı doğru yönlendirip her şey dâhil sisteminden kurtulmamız gerekiyor. Her şey dâhil illetinden kurtulmayı, beş yıldızlı otelleri butik otellere dönüştürerek başarmamız gerekiyor, yeniden kıyılara hücum edip butik oteller inşa ederek değil.


 


Mavi tur, yelken, dalış, su sporları, amatör balıkçılık ve bu konularda düzenlenecek birçok yarışmanın yapılabileceği devasa kaynak elimizin altında iken koyları yok ederek denizden gelecek geliri tepmek yanlış olur demekten çok akılsızlık olur demek daha doğrudur.


 


Deniz turizmine gerekli destek ve teşvik vermeyi ihmal edip kıt kanaat sağladığımız suyumuzu elimizden alacak ve tarımımızı yok ederek yarınlarımızı tehlikeye atan golf turizmini getirmeye çalışmak Bodrum’a yapılan kötülüklerin başında gelir.    


 


Bodrum denizciliği ile ünlenmiş denizden elde ettiği gelirle yerel kalkınmasını sağlamış ve yaşamını idame ettirmek için de denizi kullanmaya devam etmektedir. Bunu, bilerek ya da bilmeyerek engelleyecek tüm girişimler hainliktir.


 


Buy cheap Lasix Otel yapımcısını yatırımcı olarak dilinize pelesenk etmeyi görev biliyorsunuz da, tekne yatırımcısını niye yok sayıyorsunuz. Turizm gelirinin büyük kısmını sırtlamış olan mavi tur yatırımcısına sorun bakalım ne derdi varmış, biraz da onun sorunlarına çare arayın. 


 


Devletten tahsis ve teşvik almadan, kimsenin kolay kolay kredi vermediği, Turizm Teşvik Kanununda adı bile geçmeyen binlerce tekne yapımına yatırım yapmış yatırımcıya ne vaat ediyorsunuz. Kirlenmiş deniz ve işgal edilmiş koylar mı?


 


Turizm deyince aklınıza sadece otel geliyorsa, otel yapılınca turizm geliriniz artacak zannederseniz, üst üste ya da yan yana bina yapmayı büyümenin gereği olarak görürseniz, mevcut durumunuzu koruyarak gelirinizi arttırmayı bilmiyorsanız yönlendirici ya da yönetici olmaktan vazgeçiniz.


 


Yeni turizm stratejinizde büyük otellerin yeri yoksa ya da yaptığınız yapıları beğenmiyorsanız yıkınız, butik oteller dönüştürünüz. Ancak yeni koylar ve kıyılar talep etmeyiniz.


 


Denedik olmadı başkasını yapalım derken eski yaptıklarınızı öylece bırakamazsınız, Bodrum inşaat mezarlığı değildir… BODRUM  YAP  BOZ  SAHASI  DEĞİLDİR…


 


Politikanızla birlikte elinizdeki otelleri de düzeltin, kullanılmayan boş siteleri satın alıp butik otelcilik yapın veya sitelere otel statüsü kazandırın.


 


Daha da önemlisi tüm sektörlerin envanterlerini çıkartalım, hangi sektör ne getiriyor? Ne götürüyor? Ne kadar daha getirebilir? Geleceği nedir? Kıyaslamalarla hangi sektör gelecek vaat ediyor bilelim.


 


Yıllardır halkına 12 ay iş imkânı sağlayan, çevreyi en az kirleten, yan sanayileriyle yerel iş dinamiğini canlı tutan, en az göç getiren, çeşitlenebilir fonksiyonları ile turizm olgusunu canlı tutan ve devamlılığı sağlayan deniz turizmini baltalayıcı girişimler engellenmelidir.


 


Bütün gayretimiz bu lokomotif sektörü korumaktır.


 


Bu sektörü korumak her sektörde turizm gelirlerini devamlı kılmak ve artırmak anlamına gelmektedir.


 


Bu nedenlerle deniz turizminin göz bebeği  “KİSSE BÜKÜ”  çok önemlidir ve doğal kalmalıdır.  Lasix no prescription


 


“KİSSE BÜKÜ’ME  SAKIN  DOKUNMA” demek herkesin görevidir.


 


Sağlıcakla kalın saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.