Bodrum Gündem

TURKONFED BAŞKANLAR KONSEYİ Zirve Toplantısı Bodrumda Olacak…

Cenk Sezgin: TURKONFED BAŞKANLAR KONSEYİ zirvesi Bodrumda, BESİAD ın ev sahipliğinde yapılacak

TURKONFED BAŞKANLAR KONSEYİ Zirve Toplantısı Bodrumda Olacak…
16.07.2010
0
A+
A-

generic Valtrex online

Bodrum Esnaf, Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Perşembe  toplantısında Belediye Başkanı Mehmet Kocadon′u ağırladı

 

BESİAD Başkanı Cenk Sezgin’in önemli açıklamalarda bulunduğu Perşembe toplantısında konuk olan, Başkan Kocadon′un güncel konularda BESİAD üyesi işadamlarını bilgilendirdi. Toplantıya BESİAD üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

 


Fatih Bozoğlu / Bodrum Gündem


BESİAD Başkanı Cenk Sezgin olağan Perşembe toplantısında derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Cenk Sezgin açılış konuşmasında, ekim ayında Türkiye’nin tüm SİAD başkanlarının katılacağı “TURKONFED BAŞKANLAR KONSEYİ” zirvesinin Bodrum’da, BESİAD ‘ın ev sahipliğinde yapılacağını açıkladı. Bu çok önemli zirveye TÜSİAD’ında başkan düzeyinde katılacağı bigisi verildi. “TURKONFED BAŞKANLAR KONSEYİ” zirvesi için yapılan program hakkında bilgiler veren Cenk Sezgin; “Genelde bir buçuk gün süren bu zirve toplantısını, uzun çabalar sonucu üç güne çıkartmayı başardık. Üçüncü gün toplantıya katılan başkanlar ile Kos Belediye başkanı ile bir öğle yemeği de organize ettik. Cumartesi günü Kos dönüşü işadamlarının bir gün daha fazla kalmalarını bekliyoruz.” dedi.


Toplantıya katılan (MAKSİFED)  Marmara ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İş Adamları


derneklerinin oluşturduğu federasyonu, eski başkanı  Serhas Bekişoğlu’da MAKSİFED hakkında bilgiler verdi. Bekişoğlu, Ekim 7,8, 9 tarihleri arasında Türkkonfed Başkanlar Konseyi toplantısı hazırlık çalışmalarının örnek bir çalışma olduğunu ifade ederek BESİAD Başkanı Cenk Sezgin ve üyeleri tebrik etti.


 


Daha sonra söz alan Başkan Kocadon, özellikle son haftalarda bazı köşe yazarlarının Bodrum′u eleştiren yazılarına değindi. Başkan Kocadon bazı köşe yazarlarının Bodrum′u haksız yere eleştirmelerine tepki gösterdi. Kocadon , “Bodrum yazılırken oynanan müthiş bir oyun var. Başka yerler öne çıkarılmak isteniyor. Bunların hepsi gulu gulu dansı”dedi.


 


Ben 2024 e kadar Bodrum’a Başkanlık Yapacağım…


Başkan Kocadon konuşmasında özetle şunları söyledi:”Bodrum bir değerdir. Bodrum bir destinasyon değil bir markadır. Biz bunu başardık. Bodrum u karalayarak bir yerlere çıkarmaya çalışıyorlar. Bodrumu her yerle kıyaslarsanız  biz buna dur! deriz. Dünya liginde oynayan bir takım ile amatör küme takımını aynı tutmamak lazım. Birçok iş adamı holdinglerini Bodrumdan yönetiyorlar. Devlet Başkanları Bodrum′dalar koskoca devleti buradan yönetiyor yanında bakanlarını alıp geliyor. Bu haberler olacak bunların hiçbiri moralimizi bozmasın. Eksiklerimiz elbette  vardır. Ama göreve geldiğimiz günden beri çalışıyoruz. Bazen adımız diktatöre çıktı. Biz otoritenin kurallarını uyguluyoruz.  Haksızlık yapmıyoruz.  Ben 2024 e kadar Bodruma başkanlık yapacağım, çünkü 86 projemizin hepsini daha önce yetiştiremem.”


 


Heykelimizi Diktirmeye Geldik…


Başkan Kocadon Bodrum’da imitasyonu yok edip, markaları geri getirmeye çalışacaklarını anlattı. Kocadon “İlk olarak Han’ı imitasyon tişört satılan yer olmaktan kurtardık, şimdi güzel bir gece kulübü olarak Bodrum’a kazandırdık. Gümbet’te operasyon yaptık. 120 yıkım yaptık.  Hiç olay çıkmadı demek ki biz insanların yasal haklarına dokunmuyoruz.  Sezona yetişmez dediler. Biz yetiştireceğiz dedik. 30 Mayısta Gümbet’te işleri bitirdik. Gümbet’te 6 kilometre yeni kanalizasyon hattı çektik. 3 km kullanma suyu hattı yeniledik, 22 km asfalt, 13 km kaldırım ve bordür çalışması 5 km dere ıslah çalışması yaptık. Biz kendimizden eminiz hizmet yapmaya değil heykelimizi diktirmeye geldik” diyerek kendisini eleştirenlere meydan okurcasına bir konuşma yaptı.


 


Bürokrasi ile uyumlu çalışıyoruz…


Başkan Kocadon′un , Besiad toplantısında içten, rahat, hırslı ve kararlı konuşması dikkat çekti.  Kocadon çok iyi Vali, Kaymakam ve bürokratlar ile çalışmaktan mutlu olduğunu her zaman yapacaklarını paylaştığını ve desteklerini aldığını vurguladı. Başkan “Çok iyi vali ve kaymakamlar ile çalışmamın mutluluğunu duyuyorum. Çözümün bir parçası olarak bürokratlar destek oluyor.Sorunun parçası olmadılar hiçbir zaman” dedi.


 


Cumhuriyet caddesini hallaç pamuğu atacağım…


Başkan Kocadon , “Bodrum un alt yapısı çok yorgun. Yapılan tartışmalardan ve eleştirilerden rahatsız değilim. Bu tartışmalar olmazsa heyecan olmaz, mutluluk hormonu ortaya çıkmaz. Kaçak su arama ihalesi yaptık. Şu ana kadar 20 noktada büyük kaçaklar bulduk. Su depolarında büyük kaçaklar çıktı onları yaptırıyoruz.  Su şebekesinde basınç artacağı için evlerin şebekeleri bile patlayabilir. Biz ihale kanunundan kaynaklanan ve zamanın kısa olmasından dolayı zaman kaybımız var. Bodrum da inşaat yasağı olduğu için her zaman kazamıyoruz. Bu sene Cumhuriyet caddesini hallaç pamuğu atacağım hem denizden hem karadan düzelteceğim.” dedi.


 


180 günlük turizm sezonu 45 günlere düştü…


“Amatör ruhla belediye başkanlığı yapmaya hazırız ancak etrafımızdaki insanların profesyonel olması lazım.” diyen Kocadon,   Avrupa bankasından 14 milyon avroluk hibe projesi teklifi olduğunu anlatarak “Artık kahve çağı geçti. Teknoloji çağındayız. Bodrumda 180 günlük turizm sezonu 45 günlere düştüyse hepimiz suçluyuz. Artık günlük hesap, günlük proje yok, 2024 e kadar uzun vadeli projeler yapalım” dedi.


 


Ben imkansızı başarmış bir belediye başkanıyım…

cheap valacyclovir

Gürültü ile ilgili olarak yetkiyi Bodrum belediyesi olarak üstlendiklerini ve  Eğlence sektöründeki işletmeciler ile sıkı diyaloglar içerisinde çalıştıklarını anlattı. Kocadon, “En küçük ceza 15 bin lira, ikinci ceza 15 gün kapatma ve 35 bin lira ceza. İşletmeci herkes vereceği cezalarla müzik sistemlerini yenileyecekler. Seneye gürültü problemini çözmüş bir Bodrum olacağız.  Ben imkansızı başarmış bir belediye başkanıyım.” dedi. Nis ile sezon sonunda kardeş şehir olacaklarını, karnavallar düzenleyeceklerini, yapılan yatırımların yansıması olarak gelecek yıl İskandinav Ülkelerinden 170 bin turist ek turist beklediğini anlatan Başkan Kocadon “Bodrumda ilçe büyük şehir projesi istiyorum” diyerek başka beldelerdeki sorunların bile basına ve kamuoyuna Bodrum Belediyesinin sorunu gibi yansıdığından yakındı.


 


Belediyeler Birliği ve Bodrum Spor…


Purchase Retin-A without prescription “Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun′un , Bodrum Belediyeler Birliği ne gelecek dönem aday olmayacağını açıkladı siz aday olacak mısınız? ” şeklindeki soruya Kocadon” Ben siyaset yapmaya gelmedim. Amaç birlik beraberlik içinde olmak ise elimizi taşın altına sokarız. Siyaset Bodrumda insanların geçim kaynağı değildir. Akşam birlikte yemek yeriz sabah rekabet yaparız. Siyaset bizim dostluklarımızı etkilemez” dedi. Bodrum Spor ile ilgili olarak da kesinlikle ilgilenmeyeceğini ve bu konuda çok kırgın olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.