Bodrum Gündem

Bodrum Başkent Gibi…

Bodrumda dörtlü zirvede Türkçe Konuşan dört ülke Dışişleri Bakanları bir araya geldi..

Bodrum Başkent Gibi…
08.08.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 


Bu zirvenin en önemli özelliği resmi ortamların dışında ve bir aile ortamında düzenlenen kravatsız bir toplantı olması ile tarihe geçti. Bodrum The Marmara Otelinde düzenlenen ortak basın toplantısına Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun özel davetlisi olarak gelen Azerbaycan Dışişleri bakanı Elman Menedyarav, Kazakistan Dışişleri Bakanı Kanat Savdaboylu ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev katıldı.


Davutoğlu , basın toplantısında aynı dili konuşan, aynı dinden ve kardeş ülkelerin dışişleri bakanları olarak, bir araya geldiklerini söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bu zirvenin bundan sonraki yıllarda da yine Bodrum’da gerçekleştirilmesi için kardeş ülke Dışişleri bakanlarını şimdiden davet ettiklerini söyledi. Bakan Davutoğlu dört ülke için “Biz büyük bir aileyiz” ifadesini sık sık vurguladı. Basın toplantısından öncede konuk bakanlar ile ikili görüşmeler yapan Davutoğlu; “Bu görüşmelerde birbirlerine, hem diğer ülkeler ile yaptıkları görüşme ve ilişkileri paylaştıklarını, hem de kendi aramızdaki konuları görüştük, amacımız dayanışma içinde olmak ve bir çok konuda birlikte hareket etmektir. Bu tür bir toplantıyı ilk kez yapıyoruz. İstedik ki rahat bir ortamda kravatsız, ailelerimiz ile birlikte, büyük bir aile gibi konuşalım. Bunu gelenek haline getireceğiz”dedi.


Buy Orlistat Dışişleri Bakanı Davutoğlu dörtlü zirvenin amacının aynı dili konuşan, kardeş ülkeler olarak birlikte iş yapmak, birbirlerinin zor günlerinde yanında, hep birlikte olmak istediklerini ifade etti.


Konuk ülke Dışişleri Bakanları da bir araya gelmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, Davutoğlu′na teşekkür ettiler.


Davutoğlu bir gazetecinin sorusu üzerine Filistinde Gazze ye yardım götüren ve İsrail tarafından el konulan gemilerin tümünün serbest kaldıklarını açıkladı. Ahmet Davutoğlu bu konuda Birleşmiş milletler Genel Sekteri ile her gün  Cytotec online görüştüğünü de sözlerine ekleyerek “Defne, Mavi Marmara ve Gazze isimli gemiler 05 Ağustos 19,30 saati itibari ile İsrailden ayrılarak İskenderun′a doğru hareket ettiler. En kısa sürede de ülkemize ulaşmalarını bekliyoruz” dedi.


Bakan Davutoğlu Bodrum’daki zirvesinin ardından, telefonla görüştüğü Yunan Dışişleri Bakan vekili Dimitri Durutsas ile Cuma günü Rodos adasında ikili bir görüşme yapacağını açıkladı. Bu görüşmenin, daha önce İsmail Cem ve Papandreu ile kurdukları dostane ilişkilerin Egedeki barışa olan katkıları göz önüne alınarak, benzer bir niyet ile yapıldığı bilgisi verildi. Yunan Dışişleri Bakan vekili Durutsas ile yapacağı görüşme için ailesi ile birlikte, Bodrum’dan özel bir tekne ile Yunanistan′ın Rodos adasına gidecek olan Davutoğlu aynı gün akşamı Türkiye’ye geri dönerek tatiline devam edeceği bilgisi verildi. order Prozac


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.