Bodrum Gündem

Zaman Tünelinden Hoş Bir Seda..

Stratonikeia Amfi Tiyatrosu Dünyaya Açılıyor

Zaman Tünelinden Hoş Bir Seda..
15.08.2010
0
A+
A-

Kazı çalışmaları Doç.Dr.Bilal Söğüt ve ekibi tarafından yürütülen STRATONİKEİA Antik Kenti, içinde  barındırdığı yedi farklı medeniyetin izlerini,adeta  yaşayan  bir Zaman Tüneli olarak günümüze  kadar   taşıyor. Lelegler, Karia′lılar, Helenler, Romalılar, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet’imizden de kalıntılar, içiçe ve birbirine komşu olarak bugünlere gelmiş .


 


Stratonikeia Antik Kenti’nin içinde yer alan 15.000 kişilik amfi tiyatrosu, kazı ekibince işlevsel hale getirilmiş ve KARSANAT′ın 22 Ağustos 2010 saat 21.00 de düzenleyeceği KARSANAT I.STARATONİKEİA BAROK FESTİVALİ’nde 1650 yıl sonra ilk kez bir konserle tekrar hayata dönüyor. Etkinlik , hiçbir ses düzeni kullanılmadan amfi tiyatronun tamamı ile kendi akustik şartları içerisinde gerçekleşiyor.


 


İzleyiciler konserde , KARSANAT′ın bünyesinde kurduğu Karya Barok Topluluğu’ndan, Barok Dönemi′nin ünlü bestecileri G.F.Haendel,Vivaldi, Pergolesi, L.Leo,Caccini, L.Vinci,Caldara, Stradella ′ya ait opera aryaları ve Devlet Sanatçımız Prof.Dr.Nevzat Atlığ′nın  danışmanlığında aynı döneme ait Dedeefendi′den eserleri, Kompozitör Nihan Atlığ Simpson′un düzenlemeleri ile konuk sanatçılar Özge Eyüpoğlu -soprano , Sefa Hastaoğlu -kanun ve Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’ne uyarlanmış olarak dinleyecekler. cheap Promethasin


Sanat Yönetmenliğini – Gülderen Erdoğmuş ve Müzik Yönetmenliğini Nihan A.Simpson′un ve organizasyonunu Rezzan Şebin’in gerçekleştirdiği festival bünyesindeki konserin Solist Sanatçıları:  Nuri Harun Ateş-kontrtenor, Kaan Buldular-kontrtenor, Gülderen Erdoğmuş-mezzosoprano, Evrim Keskin-mezzosoprano, Pelin Tanca – Soprano eserleri seslendirecekler. Karya Barok Yaylı Çalgılar Dörtlüsü′nün uluslar arası üne sahip sanatçıları Nilgün Ketenci-1.keman, Rüstem Mustafayev -2.keman,Öykü Koçoğlu-viola ve Suna Yüksel -viyolonsel sanatçılara eşlik edecek.


Muğla Valiliği, Yatağan Kaymakamlığı, Yatağan Belediyesi ve Kazı Başkanı Doç.Dr. Bilal Söğüt’ün değerli katkıları ile gerçekleşen etkinlikte Melsa, Kadir Has Vakfı ve Bodrum Flora Otelleri sponsor olarak yer alıyorlar.


 


Tarih: 22 Ağustos 2010 Pazar


Yer:   Stratonıkeia Antik Kenti-Yatağan


Festival Programı:20.00  Basın toplantısı


                              20.30  Muğla Valisi  Sayın Fatih Şahin Açılış Konuşması

buy Professional Viagra

                              21.00  Karya Barok Topluluğu Konseri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.