Bodrum Gündem

BODRUM GÜNDEMİNDE 23.59 DEPREMİ…

25.08.2010
0
A+
A-

Eğlence Sektöründe kaygılı, Bodrumda elbette. Çünkü alınan son karar ile saat 23,59da canlı müzik yayını kesilecek.

Müzik olmaz ise Bodrum′a gelen turistlerimiz ne yapacaklar?
Otelden dışarıya çıkmayacaklar…
Sonra hiç gelmeyecekler… Plan B online
Bodrum turizminin en önemli ögesi, eğlence sektörü. Eğlence sektörüne bağlı olan yüzlerce sektör var. Kuruyemişten tutun, sokakta çiçek satanlara kadar, meşrubat, manav, taksici, çorbacı, çarşıdaki tüm esnaf yani. Bodrum′a eğlenmek için gelindiğine göre, bu sektörün sekteye uğraması zincirleme olarak tüm sektörleri sekteye uğratacak, yok edecek. Buy Toradol
23,59 da kapatma kararı bu kadar önemli.
Devlet açısından da baktığımızda çok büyük bir katma değer sağlıyor. Zira araştırmalarımıza göre ödemelerin büyük oranı kredi kartı ile yapılıyor. Bu kayıtdışılığı önlemek adına çok önemli. Ödedikleri vergi miktarına baktığınızda belli oluyor. En az vergi ödeyen 200 bin lira ödüyor. Geçen sene sadece bir işletmeden
3 milyon TL vergi alınmış. (3 Tirilyon eski para ile)
Müthiş bir gelir değil mi?
Bodrum ekonomisinin yüzde 55- 60 oranında ki girdisini sağladığı söylenen böyle bir sektör neden 23,59′da kapatılmak istenir?
Acaba siyasal bir karar mı?
Bodrum′un eğlence sektörünü kapalı alanlara soktuğunuzu düşünün.
Önce bu büyüklükte kapalı alan var mı?  Yok.
Kapalı alan olduğunda, Bodrum adı ile özdeşleşmiş, isimleri birlikte anılan işletmeler ne olacak?

Kapanacak…

İstihdam ettikleri personeli de hesaba koyduğunuzda çok önemli rakamlar ortaya çıkıyor. Umarız bu konuda ilgili ve yetkililerimiz çok dikkatli kararlar verirler.

*****

Bodrum Gündeminde bu hafta bize taraflı yayın yaptığımızı söyleyen AKP Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül röportajımız var. İlginizi çekeceğini düşünüyorum.

 

Diğer iki önemli söyleşimiz de Bodrum iş dünyasından. Bu söyleşilerden her işletme kendine pay biçecek beklide bazı kısımlarında kendini bulacak. Bu söyleşilerimizi Bodrum İş Dünyasını tanıtmak adına devam ettireceğiz. Bodrum markalarını tanıtmak bizim için çok önemli bir görev diye düşünüyoruz.

 

*****

Cuma günü Devlet Bakanı Ali Babacan Bodrum′a geldi. Ekonomi ile ilgili başladığı konuşmasını, referandumda evet oyu kullanılması yönündeki görüşlerini Bodrum Ticaret üyelerine aktardı. Buraya kadar her şey normaldi. Lakin konuşmasının sonunda biz gazeteciler soru sormayı beklerken dışarı çıkartıldık ve soru cevap kısmını izleyemedik.

Hatırlarsanız aynı sorunu Dışişleri Bakanı Davutoğlu basın toplantısında da yaşamıştık. Sanırım AKP Bakanları yerel gazetecilerin sorularından hoşlanmıyor. Halbuki Bodrum ve Bodrum sorunlarını sormak isterdik onlara. Ecrimisil, yapılan ve yapılacak olan yatırımlar, bir de çok merak ettiğim bir soru var sizlerde merak ediyorsunuzdur.

Seçimlerde oldukça düşük oy alınmasına karşın, Bodrum′a bu kadar yatırım yapılıyor (1 milyar dolar) neden?

buy ventolin
Sizlerin aklına gelmiyor mu bu soru?
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.