Bodrum Gündem

Çağdaş Yaşamın Yaz Etkinlikleri Neşeyle Sona Erdi.

ÇYDD Bodrum şubesi tarafından bu yıl ondördüncüsü düzenlenen yaz etkinlikleri sona erdi. 5 Temmuzda başlayarak altı hafta süren etkinliklerin bu yılki merkezi Özgün Zafer Dersanesi idi.

Çağdaş Yaşamın Yaz Etkinlikleri Neşeyle Sona Erdi.
25.08.2010
0
A+
A-

Meltem Ulusoy’un yöneticiliğini üstlendiği etkinlikler boyunca çocuklar hem eğlendiler hem de öğrendiler.10-15 yaş arası çocuklara yönelik yapılan etkinliklerin bu yılki ana teması “çevre bilincini yerleştirmek” idi. 85 çocuğun katıldığı yaz etkinliklerinde üç gruba ayrılan çocukların grup isimleri de çevreden esinlenilerek begonviller, ılgınlar ve melengeçler oldu.


Etkinliğin ilk gününde çocuklara dağıtılan bez torbalarla naylon poşet kullanımının zararlarına dikkat çekildi. Etkinlik süresince çocukların çevreden topladığı piller biriktirilerek Bodrum Belediyesi’ne teslim edildi.


Bu yıl kavurucu sıcaklara aldırmadan yapılan etkinliklerin her günü neşe doluydu. Çocuklar Türkçe, Fen bilgisi, Matematik, İngilizce gibi temel derslerde gönüllü öğretmenlerin çabaları ve farklı yöntemleriyle  temel derslerin ne kadar eğlenceli olabileceğini fark ettiler.Bunun yanında yaratıcılıklarını ve becerilerini geliştirecekleri değişik alanlarda da eğitim aldılar. Satranç derslerinde büyüklere taş çıkartan bir ciddiyetle karşılaşmalar yaptılar. Birbirlerini izlediler . Drama derslerini sınıflardan açık havaya taşıdılar. Doğaçlamalarla, değişik oyunlarla birbirlerini güldürdüler. Kendilerini özgürce ifade etmeyi öğrendiler. Kendi düş dünyalarından izler taşıyan maskeler yaptılar.Onları konuşturdular. İzcilik derslerinde “İzci şendir” sarkısıyla inlettiler her yeri. Selamıyla, duruşuyla, disipliniyle küçük izciler oluverdiler. Ahşap boyama’da adeta kendilerinden geçtiler. Büyük bir keyifle boyadıkları harika ürünler herkes tarafından beğenildi. İpten bileklikler yaptılar kız erkek birbirleriyle yarışarak. Resim derslerinde rengarenk düşlere dalıp rengarenk dünyalar yarattılar. Rehberlik öğretmenleriyle kendilerini tanıyıp birbirleri ve büyükleriyle rahat iletişim kurmanın yollarını denediler.Her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok kitap okuyanlara ödül verildi.Bunun yanında en devamlı öğrenciler ve en çok kullanılmış pil toplayanlar da ödül aldı.Yaz etkinliklerinin konukları da oldu. Şair Tekin Gönenç’i ve Feriha Beriş’i dinlediler ilgiyle. Kendi yaşıtları Peren’in çektiği fotoğrafları beğeniyle izleyip ardından onu soru yağmuruna tuttular. cheap Fluconazole


 


Her yıl dernek gönüllülerinin el ele vererek, değişik kişi ve kurumların desteğiyle yürüttüğü etkinliklerde bu yıl işbirliği yapılan sivil toplum kuruluşlarının ve katkıda bulunan kurumların sayısı da arttı. Bitez Belediyesi’nin armağanı olan 10 adet fotoğraf makinesi ve  BODFAD’ın desteğiyle çocuklar, ilk kez tanıştıkları farklı bir alanda kısa sürede mucizeler yarattılar. Bitez Belediyesi Yalı Kafe’de Belediye Başkanı İbrahim Çömez tarafından ağırlanan çocuklar onu da fotograflayarak teşekkür ettiler. Bodrum kalesi’nde ve Yalıkavak Belediyesi’nin konuğu olarak Yalıkavak’ın değişik yerlerinde de fotograf çekmeyi sürdüren çocuklar hoş anlar yaşadılar. Yalıkavak’lı Birol Kaptan’ın beklenmedik sürprizi ile balıkçı teknesine çıkıveren çocuklar,  tekneden de fotograf çekmeyi sürdürdüler.Çevrelerini ve birbirlerini fotograflarken her biri görülmeye değerdi.


Bu yıl bir başka ilk de üyelerin bağışıyla sağlanan kemanlar oldu. Gönüllü müzik öğretmenlerinin özverili çalışmalarıyla müzik sesleriyle dolu altı haftada keman çalmaya adım attılar. Ses ve ritm çalışmaları yaptılar. Çello,keman ve yan flüt çalan Buse,Sevim ve Gizem’in onlar için verdiği konserleri keyifle izlediler. Müziğin neşesini çevrelerine taşıdılar.


Bu yıl ÇYDD çocuklarını ağırlayan kurumların ilki AKUT oldu. Çocuklar  AKUT’un  Konacık’taki merkezinde Bodrum temsilcisi Sadettin Uslu’dan bilgi aldılar. Akut ekibine ilginç sorular yönelttiler. Günün en heyecanlı ve neşeli bölümünü ise tırmanma kulesine tırmanma denemeleri oldu. Çocuklar kuleye tırmanma konusunda birbirleriyle yarıştılar.


Etkinliklerin bir başka konuğu TEMA idi. ÇYDD Yaz etkinliklerine her yıl destek veren TEMA adına Haluk Ortaç’la doğaya saygı,çevre kirliliği, yaşam kaynağımız su gibi konularda sohbet eden çocuklar, Maçahel’deki arıcılığın öyküsünü anlatan belgeseli de ilgiyle izlediler.


 


Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle sürdürülen etkinliklerde çocukları ağırlayanlar arasına bu yıl Belediye’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü de katıldı. Çocuklar,  çevremizi güzelleştirmek için dikilen bitkilerin ve çiçeklerin nasıl yetiştirildiğini yerinde gördüler. İkram edilen yiyecek ve içecekleri neşeyle bitirirken yeşillikler içinde dolaşmanın keyfini yaşadılar. Kendileri için hazırlanan saksılara tek tek çiçeklerini diktiler. Geri dönerken hepsinin sevgiyle kucakladığı kendine ait bir çiçeği vardı.


 


Çocuklar altı hafta boyunca dernek gönüllüleri tarafından kendilerine dağıtılan süt ve meyva sularını keyifle içip, beslenmelerini yediler. Kimi zaman destekçiler sayesinde değişik ikramlarla keyiflendiler. Çocukların sağlıklı beslenmesi için özen gösterilmesinden yana olan dernek yetkilileri onların sütü büyük bir keyifle içmelerinden dolayı da çok mutlu oldular.


 


Sıcağa karşın sürdürülen etkinlikler büyük bir dayanışmanın ürünü olarak gerçekleşti. Öğretmeninden nöbetçisine, sürücüsünden , görevlisine, konuklara varana kadar herkesin büyük bir gönüllü dayanışmasıyla yürüttüğü etkinlikte yediden yetmiş yediye herkesin emeği vardı. Bunun en güzel örneği ise yedi yaşındaki Berfin ile yetmişyedi yaşındaki dernek üyesi Gülveren Tuntaş idi. Berfin izlediği “Kardelenler” belgeselinden etkilenerek doğum gününe harcanacak parayı derneğe bağışladı. Küçük kızın kocaman yüreğiyle herkese örnek olacak davranışına küçük bir konser ve alkışlarla teşekkür edildi. Gülveren Tuntaş ise hemen her gün  geldiği etkinliklerde torunları yaşındaki çocukların beslenmelerinden, sularına, öğretmenlerin çayından dersanenin düzenine  her şeyle ilgilenerek  gençlere de örnek oldu.


 


cheap Viagra

Yaz etkinliklerinin kapanış töreni ise Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Çocuklar altı hafta boyunca öğrendiklerini ve yeteneklerini sergilediler. Origami’den bilekliğe, resimden ahşaba çocuk coşkularıyla yarattıkları ürünlerle donandı Kültür Merkezi. Konuklara ve velilerine şarkılar türküler söylediler. Keman çaldılar. Tekerlemelerle oyunlar, maskeleriyle doğaçlama drama gösterileri yaptılar. Çektikleri fotoğraflardan BODFAD’ın hazırladığı filmi izlerken hepsi hem gururlu hem de sevinçliydi. Programın sonunda bir çoğu gelecek yaz etkinliğinin düşünü kuruyordu. Gönüllüler ve öğretmenler ise Bodrum Belediyesi tarafından verilen öğle yemeğinde yorgunluklarını biraz da olsa attılar.


 


ÇYDD Yaz etkinliğinin son durağı ise bu dayanışmanın bir başka halkası İDART Sanat Galerisi oldu. 19- 20 Ağustos günleri çocukların resimleri ve maskelerinden oluşan bir sergiye  ev sahipliği  yapan İdart  yetkilileri çocukların renkli dünyalarını Bodrum’lu sanatseverlerin beğenisine sundu.  How to treat erectile dysfunctiГ®n Kalabalık bir davetli grubu ve dernek üyelerinden oluşan topluluk sergi açılış kokteylinde buluştu. Bodrum basınının da büyük ilgi gösterdiği sergi hakkında görüşlerini açıklayan ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı   İDART yetkililerine teşekküre ederek şunları söyledi “Serginin olağanüstü bir özen ve titizlikle hazırlanması bizi mutlu etti. Biz geleceğimiz çocukları önemseyen ve çağdaş eğitim yoluyla çağdaş bir ülke yaratma çabamıza destek veren dostlarımızdan aldığımız güçle çocuklarımız için ışık yakmayı sürdüreceğiz.15. Yaz etkinliğinde buluşmak dileğiyle”


 


Türkan Saylan’ın çözümün parçası olmak sözünden yola çıkan ÇYDD Bodrum şubesi ve destek olan herkesi kutluyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.