Bodrum Gündem

Gümüşlük Yenilendi..

BAŞKAN TİRE VATANDAŞA HİZMET ETME GÜCÜNÜ YİNE VATANDAŞTAN ALIYORUZ..

Gümüşlük Yenilendi..
15.10.2010
0
A+
A-

Buy Cialis super active


Bodrum Gündem Haber


 Gümüşlük Belediyesinin yenilenen hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı F.Cemal ÖZDEMİR, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim BİLGİ, Mumcular Belediye Başkanı Birol AYDIN, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur ŞAHBAZ, Bitez Belediye Başkanı İbrahim ÇÖMEZ, Yalıkavak Belediye Başkan Vekili Nevcihan ÖZCAN, Bodrum Ticaret Odası Başkanı (BODTO) Mahmut Serdar KOCADON, Bodrum Jandarma Komutanı Bnb. Aydın KUTLU, Esnaf Sanatkârlar Odaları Başkanı Mustafa DANACI, Bodrum Emniyet Müdürü Niyazi TURGAY, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aytekin ÇANAKÇI, Bodrum Mal Müdürü Hüseyin Görür,  çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

 


409.000 TL harcandı…


 Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet TİRE 1999 yılında Belediye statüsüne kavuşan Gümüşlüğe o günün şartlarında yapılan belediye hizmet binası için emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında;  “Günümüz şartlarında yetersiz kalan hizmet binamızı göreve geldiğimiz günden itibaren yenileme kararı aldık, yoğun bir çalışmanın ardından 409.000 TL harcayarak bugün hizmete açacağımız modern binamızı yaptık. Bu binada çalışanların huzuru, mutluluğu ve çalışma koşulları vatandaşa güler yüzlü ve kaliteli hizmet olarak geri dönecektir. Göreve geldiğimizden itibaren geçen 18 aylık sürede göreve başlamadan verdiğimiz sözleri tek tek hayata geçirmeye başladık. Yürüteceğimiz tüm çalışmalarda kalite odaklı hizmeti ön plana alıyor, personelin eğitimine öncelik veriyoruz. Amacımız eğitimli, kendini yetiştiren, konusunda uzman personeli ile Gümüşlüklülere örnek bir belediye hizmeti sunmaktır.” dedi.


 


Vali Şahin; “Kamu Görevlilerin Nezaketi ile birleşirse bu binalar hedefine ulaşır”


 Muğla Valisi Fatih ŞAHİN konuşmasında vatandaşlara hizmet veren bütün kamu binalarının bu güzellikte olmasını dileyerek; “Vatandaşa hizmet veren bu tür binalara ihtiyacımız var. Bu binalar, kamu görevlilerinin nezaketiyle birleşirse tam istediğimiz hedefe ulaşırız. Ben bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


 


 Konuşmaların ardından; Gümüşlük Belediyesinden emekli olan personele emeklilik plaketleri Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı F.Cemal Özdemir, Bodrum Jandarma Komutanı Bnb. Aydın Kutlu ve Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire tarafından verildi.


 Belediye Binasının yapımı için arsasını bedelsiz olarak bağışlayan Kadri Özsarı’ya teşekkür plaketi verilmesinin ardından, bina yapımında emeği geçen firmalara teşekkür belgeleri Belediye Başkanı Mehmet TİRE tarafından verildi.


 Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum Kaymakamı F.Cemal ÖZDEMİR ve Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet TİRE’nin açılış kurdelesini kesmesinin ardından başlayan ikram ve Ender KASAL  konseri ile açılış programı geç saatlere kadar devam etti.


 


Tire açılışta icraatlerini anlattı…


 Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet TİRE’nin Açılış Konuşmasında şunları söyledi: “1,5 yıl önce Gümüşlük’e hizmet etme görevi bizlere verildi. Verilen bu görevin sorumluluğu ile geçen sürede meclis üyelerimiz, idarecilerimiz ve personelimiz ile hiçbir günümüzü boşa geçirmeden doğup büyüdüğümüz, sevdalısı olduğumuz Gümüşlük’e hizmet etmeye söz vermiştik. Sözümüzün arkasında durarak hizmetlerimize devam edeceğiz.


1999 yılında tüzel kişiliğini kazanan Belediyemiz için imece usulüyle, o günün şartlarına uygunbir hizmet binası yapılmıştı. Belediye binasının yerini bağışlayanından yöneticilere, bina için tuğla taşıyanlarından binanın inşaatını yapana kadar o gün emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum.


Ancak o günün şartlarında yapılmış olan eski hizmet binamızın, bugün ulaştığımız hizmet düzeyini ve performansımızı karşılaması artık mümkün olmamış, binamızın yenilenmesi artık bir ihtiyaç olmuştur.Bu nedenle göreve gelir gelmez binamızın yenilenmesi kararını alarak çalışmalara başlanmış, yoğun bir çalışmanın ardından 409.000 TL harcayarak bu güzel bina yapılmıştır.


Dayanıklılığı, görüntüsü, iç ve dış mimarisi ile beldemize ve çevremize örnek olacak Hizmet Binamızla, vatandaşlarımıza ve misafirlerimize hizmet verecek olan Belediye çalışanlarının da çalışma koşulları iyileştirilmiştir. Çalışanlarımızın huzuru, memnuniyeti ve çalışma koşulları sizlere güler yüzlü ve kaliteli hizmet olarak kesinlikle geri dönecektir.


Saygıdeğer konuklar! Göreve geldiğimizden bu yana yaklaşık 18 ay geçti. Göreve başlamadan söz verdiğimiz gibi projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz.


Yürüteceğimiz tüm çalışmalarda ancak kalite odaklı bir yönetim sisteminde eğitimli, kendini geliştiren, proaktif bir personel ile başarılı olunabileceği bilinciyle göreve geldiğimizde ilk olarak Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarına başladık. Misyonumuzu, vizyonumuzu ve ilkelerimizi belirledikten sonra personelimiz hizmet içi eğitimler aldı, konusunda uzman hocalarımızın verdiği birçok seminere katıldı. Amacımız eğitimli, kendini yetiştiren ve geliştiren, konusunda uzman bir personel kadrosu ile sizlere örnek bir belediye hizmeti sunabilmektir.


Yerelleşme, yerindelik, şeffaflık, yönetime katılma gibi özelliklerin ön plana çıktığı günümüzde merkezi yönetimin Gümüşlük’teki yerel temsilcisi olan Belediyemizde hizmetlerimizin daha açık, şeffaf, hesap verilebilir ve katılımcı bir şekilde yürütülebilmesi için göreve gelir gelmez çalışmalarımıza başladık. Bugün Gümüşlük’te her vatandaşımız belediyemize gelip hizmetlerimiz konusunda bilgi alabilmekte, varsa talep ve şikâyetlerini bildirmekte, kurduğumuz Belde Meclisinde beldemiz için yapılacak çalışmalarda aktif olarak görev alabilmektedir.


Saygıdeğer konuklar! Beldemiz; tarihsel, kültürel ve doğal zenginliği ile güzel ülkemizin cennet köşelerinden birisidir. 4000 yıllık bir mirasın üzerine kurulu Gümüşlük’ün daha yaşanabilir bir şehir olabilmesi için geçen 1,5 yıl içerisinde büyük yatırımlara imza atıldı.  Burada kısaca bu yatırımlarımızı ve yakın gündemimizdeki projelerimizi sizlere aktarmak istiyorum.


Beldemizi Bodrum’a bağlayan ana arter ile özellikle yaz aylarında yoğun olarak kullanılan caddelere toplam 910.081 TL yatırım ile;4,500 metre yağmur oluğu ve bordür taşı, 2.000 metre yağmur suyu drenaj borusu, elektrik hatları için toplam 6.000 metre boru ve 33.816,27 m2 renkli beton parke taşı döşenmiştir. Bugünyolumuzda; isteyen arabasıyla, isteyen bisikletiyle, yaya ve engelli vatandaşlarımız ise kendilerine ayrılmış bölümlerde ulaşımını sağlayabilmektedir.


Beldemizde ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için yollarımızın bakım ve onarımı için ayrıca 200.000,00 TL harcama ile toplam 1.700 ton sıcak asfalt kullanılmıştır. Beldemizi komşu beldelere bağlayan ana arterleri genişletme ve modernleştirme çalışmalarımız ise devam etmektedir. Bunun yanında toplam 4.235 m2 istinat duvarı yapılmıştır.


Toplam 56 km’lik kanalizasyon hattımızın ilk etabı olan 9.630 m’lik kısmı 1.296.820 TL’lik bir yatırım ile tamamlanmıştır.İkinci etap olan 15.500 m’lik hattın proje çalışmalarına başlanmış olup tahmini maliyetinin 4.000.000,00 TL olması beklenmektedir.


Yine uluslararası standartlarda projelendirilen beldemiz Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimiz 2.211.320,00 TL harcama yapılarak %95 oranında tamamlanmıştır. Bacaların bağlanması ile tesisimiz 2011 yılı içerisinde faaliyetine başlayacaktır.


Beldemizde 6 adet su deposu ve toplam 39 km şebeke hattı ihale çalışmalarına başlanmıştır.Bu çalışmanın tahmini yatırım bedeli 6.500.000,00 TL’dir.


 Gece maçlarının da yapılabildiği, 250 kişilik kapalı bir tribününün olduğu, soyunma odaları ile örnek bir çim futbol sahasına kavuşmuştur. Yerli ve yabancı karşılaşmalara da ev sahipliği yapan bu sahamızda bugün tüm sporseverlere hizmet sunulmaktadır.


Çim Futbol sahamızın yanında sentetik çim yüzeyli açık hala sahamız 306.800,00 TL harcama yapılarak tamamlanmış, sporseverlerin hizmetine sunulmak üzere hazır hale getirilmiştir. Fluoxetine no prescription


2009 yılı verilerine göre 3696 olan belde nüfusumuz yazın 25.000’lere ulaşmaktadır. Bünyemize kattığımız Ambulans, cenaze aracı ve ekipleriyle belediyemiz; beldemizde yaşayan vatandaşlarımıza ve yazın gelen yerli ve yabancı misafirlerimize acil sağlık hizmeti verebilmektedir. Sağlık hizmetimizin kesintisiz verilebilmesi için bir sağlık merkezi, merkezin yanına da okur severlere hizmet vermesi için bir kütüphane ve eğitim merkezi yapılmıştır.


Beldemizdeki toplam 1700 cadde ve sokağın isimleri ile toplam 7000 konutun numaraları hazırlatılmış ve montajlarına başlanmış, beldemizdeki park ve tesislere isimleri verilerek tabelaları yerlerine takılmıştır. Accutane online


Tertemiz deniziyle ünlü beldemizdeki 3 plaj ve bu plajlara giden yollarımız tamamlanmıştır.


Beldemiz sınırları içerisinde yer alan tarihi Karakaya Köyündeki 200 yıllık caminin restorasyonuna İl Özel İdare Müdürlüğü ile müştereken başlanmıştır.


Beldemizde şu an bir adet olan park sayısı gelecek yıl yapılması planlanan 1.000.000,00 TL yatırım ile 4’e çıkarılacaktır.


Saygıdeğer konuklar!  Yaptığımız, şu anda devam eden ve yapacağımız projelerin hepsini burada anlatmak elbette mümkün değil. Ama unutulmamalıdır ki, ben ve arkadaşlarım, sizlerden aldığımızgüçle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugüne kadarki hizmetlerimizin yerine getirilmesinde gecesini gündüzüne katarak Gümüşlük için çalışan tüm arkadaşlarıma ve her zaman yanımızda oldukları için Gümüşlüklü vatandaşlarımıza, projelerimize 600.000 TL’lik maddi ve manevi destek veren Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel EROĞLU ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY’a, çalışmalarımızda bizlere maddi ve manevi destekleriniesirgemeyen valimiz Sayın Fatih ŞEN’e, kaymakamımız Sayın F. Cemal ÖZDEMİR ve Muğla milletvekilimiz Sayın Mehmet NİL HIDIR’a, az sonra açılışını gerçekleştireceğimiz Belediye Hizmet Binamızın yapımında emeği geçen Seyfi ZORLU, Kenan İNANÇ, Salih GÜLANLAR, Hayati TANER, Harun OKLAY’a ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.