Bodrum Gündem

Dr.Kerim Cangır ( Bodrum CHP, CHPyi Konuşuyor )

Bizler birbirlerine yüksek idealler ile bağlı bir partinin fertleyiz

Dr.Kerim Cangır ( Bodrum CHP, CHPyi Konuşuyor )
13.11.2010
0
A+
A-

Dr Kerim Cangır: “Bizler birbirlerine yüksek idealler ile bağlı bir partinin fertleyiz”


Asacol online

 


Cumhuriyet Halk Partisi’nin son günlerdeki tartışmaları hakkında görüşlerine başvurduğumuz Eski İlçe Başkanlarından Dr.Kerim Cangır oldukça öğretici ve ılımlı görüşler sunuyor.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


İktidar yürüyüşünde bu tartışmaların olabileceğini ancak asla bölünme olmayacağını da vurguluyor. Dr. Kerim Cangır “Cumhuriyet Halk Partimiz; laik, demokratik, sosyal hukuk devletini savunan, kendini merkez solda tanımlayan sosyal demokrat bir partidir. Sosyal demokrat partiler kitle partileridir. Cumhuriyet Halk Partisi ülkenin değişik sorunlarında yukarıda saydığım ortak paydada birleşen, ama aralarında yöntem ve taktik uygulama farklılıkları olan anlayışlara sahiptir. Geçen hafta içinde yaşanan tartışmaları bu bağlamda görüyorum. Partimizde bir bölünme beklemiyorum.” dedi.


 


“Birbirlerine yüksek idealler ile bağlı bir partinin fertleyiz”


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlunu söylediği “Korku İmparatorluğu” tanımlamasını, maksadını aşan bir söylem olarak değerlendirdiğini kaydeden Dr.Cangır bu konudaki görüşlerini şu şekilde açıklıyor; “Parti içindeki anlayışların, birbirlerine hoşgörülü davranmalarını ve bu gibi iddialı söylemlerden partimizin her kademesinde bulunan sade üyemize kadar herkesin kaçınmasını diliyorum. Üyelerimizin her zaman birbirlerine saygı göstermelerini, selam verirken bile itinalı davranmalarını istiyorum. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözünde olduğu gibi “Birbirlerine yüksek idealler ile bağlı bir partinin fertleyiz” düşüncesinin üyelerimiz arasında her zaman rehber olmasını arzuluyorum.”


 


Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Ne Olmalı?


“Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi Mayıs 2010 kurultayından sonra kamuoyunda iktidar olma yolunda iyi bir ivme yakalamıştır. 12 Eylül referandumunda alınan sonuçta bunun bir göstergesidir. 2011 genel seçimlerine 7 aydan az bir zaman kaldığını göz önüne alırsak, geçen hafta olan tartışmaların, 2011 genel seçimlerinden sonra olmasının daha doğru olacağının görüşündeyim.” diyerek tartışmaların zamanlaması açısından yanlış olduğunu ifade ediyor.


Dr.Kerim Cangır değerlendirmelerine ve gelecek süreçteki isteklerini şöyle anlatıyor; “Olanlar oldu. Bizim parti olarak önümüze bakmamız lazım. Genel seçimlere en iyi şekilde hazırlanarak iktidar olmamız gerekiyor. Parti tabanımız iktidar olmak istiyor. Kamuoyunda ve tabanımızda partideki değişimin olumlu değerlendirilmesini de bu iktidar isteğine bağlıyorum.  Partimiz iktidar yürüyüşünde ülkemizin sorunları, ülke bütünlüğünün korunması, ekonomi, sanayileşme, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik ve diğer konulardaki çalışmalarını en kısa zamanda sonuçlandırmalıdır. Bu konularda net şeyler söyleyerek, seçmenlerimizin karşısına çıkmalıdır. Örneğin, parasız sağlık ve eğitim hakkı, sendikalaşma, özelleştirme ve benzeri konular. Tabi bu arada şunları da söylemek isterim; geçen haftaki tartışmalar sonunda, genel seçimden önce bir tüzük kurultayı gerekliliğini, yeni genel merkez yönetimimizde dillendirdi. Ancak henüz netleşen bir görüş yok.” Where to buy Xenical


 


Demokratik Tüzük Yapılmalı ve Devrimci Öze Dönülmelidir…


Dr.Kerim Cangır ister genel seçimden önce, ister sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin mutlaka order Nolvadex   tüzük kurultayı yapmasını ve demokratik bir tüzüğe ihtiyacı olduğunun üzerini çiziyor. 2003 ve 2008’de yapılan tüzük kurultaylarındaki anti-demokratik değişikliklerin kaldırılması gerektiğini savunan Dr. Cangır; “Partimiz geçmişteki devrimci özüne ancak böyle dönebilir. Ülkenin ve halkın sorunlarına emekten, çalışandan yana tavır koyarak iktidara yürümelidir. Bu konuda tüzükte yapılacak ve netleştirilecek her kademede ön seçim uygulamasına tekrar geri dönmelidir. Yine ülkemizdeki demokrasinin gelişmesine engel olarak gördüğüm mevcut siyasi partiler ve seçim kanunlarının ortak uzlaşı ile demokratikleştirilmesi için diğer partiler ile ortak çalışılmalıdır. Yine partimiz üyelerinin yerel ve genel seçimlerde aday olmayı düşünen üyelerine yönelik eğitim çalışmalarını da başlatmasını istiyorum. Bu konuda SHP döneminde eğitim sekreterleri ile başlatılan bir çalışma vardı. Başarılı olduğunu da biliyorum. Bu konuda bir parti okulu açılabilir. Kadın ve gençlik kollarımız ilçelerden başlanarak genel merkez yönetimlerine kadar yöneticilerini seçimle belirleyebilmesinin yolu açılmalıdır.” dedi.


 


Bodrum Bir Milletvekili Çıkarmayı Her Türlü Hak ediyor…


Bodrum’da Cumhuriyet Halk Partisi seçmenleri ve tüm Bodrumlular Bodrum’un sorunlarını, Bodrum’dan çıkacak bir milletvekili ile daha kolay çözebileceği görüşünde. Dr. Kerim Cangır Bodrum Cumhuriyet Halk Partisi 2002 ve 2007 genel seçimlerinde ve 2004 – 2009 yerel seçimlerinde Bodrum genelinde %50’ye yakın oy aldığını vurguladı. Dr.Cangır “Bodrum’da alınan bu oy oranı ve Muğla genelinde yapılacak ön seçimlerde, hem delege hem de seçmen sayısı olarak Muğla Merkez, Fethiye ve Milas gibi büyük ilçeleri yakalamış durumdadır. Bu da Bodrum’dan bir milletvekili çıkaralım düşüncesini partimizin ortak görüşü haline getiriyor. Ancak bu konuda Bodrum şovenizmine de kaçmadan, diğer ilçeleri Bodrum karşısında bloklaştırmadan hareket edilmelidir.” diyerek temkinli ve stratejik bir plan ile hareket edilmesi gerektiğini kaydediyor.


 


Milletvekili Adaylarının Belli Kriterlere Sahip Olması Gerekir…

Adayların seçiminde delege ve üyelerin gerekli titizliği göstereceğine inandığını belirten Dr Kerim Cangır; “Milletvekili aday-adaylarının bilgi, birikim, sosyal ve aile durumlarını, adaylıkları halinde Bodrum’da partimizin oylarını artırabilme durumlarını delegelerin en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Tabii Muğla genelinde yapılacak olan ön seçimin de sadece Bodrum oyları ile seçilebilecek sıralamaya gelmesine yetmiyor. Bodrum adaylarımızın Muğla genelinde de oy alabilecek durumda olmaları gerektiğinin bilincinde olmamız lazım.” şeklinde değerlendiriyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.