Bodrum Gündem

Osman Öneş ( Bodrum CHP, CHPyi Konuşuyor )

Bodrum Her Açıdan, Bir değil İki Milletvekili Çıkarmayı Hak Ediyor..

Osman Öneş ( Bodrum CHP, CHPyi Konuşuyor )
13.11.2010
0
A+
A-

Bodrum Her Açıdan, Bir değil İki Milletvekili Çıkarmayı Hak Ediyor…

Clonidine without prescription buy Cytotec cheap

Kendi iç çekişmelerimizi bırakarak, seçim çalışmalarına hemen başlanması Sosyal Demokrasi Akademisini acilen hayata geçirmesi lazımdır.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Son gelişmeler ve tartışmalar ile ilgili görüşünü almak istediğimiz İlçe eski başkanlarından Osman Öneş oldukça değişik bir şekilde sohbete başladı. Partinin kuruluşundan, projelerine kadar bir çok konuya kısa kısa değindi. Cumhuriyet Halk Partisinin bağımsızlık mücadelesini yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulduğunu söyleyerek başladı anlatmaya. Osman Öneş; “Cumhuriyet Halk Partimiz Türkiye gerçeğinde biçimlenmiş, evrensel geçerliliği olan işlevlerin ve iddiaların taşıyıcısıdır. Cumhuriyet Halk Partisi emperyalizme, kurulu düzene, eşitsizliğe, gericiliğe, imtiyazlara başkaldırının ifadesidir. Türkiye’yi yenileştirmek ve çağı aşmak programının ve iddiasının da sahibidir ve öyle olmalıdır. Hem bağımsızlık yolunda, hem gelişme yönünde tarihsel örnek yaratan bir siyasal partidir. Çağdaş bir partidir. Öyle de olmalıdır. Partimiz kendisi ile barışık bir Türkiye’yi akılcı ve büyüyen bir Türkiye’yi, yenileşmiş ve feodaliteden arındırılmış, kişilikli, gençliği özgür, kadını, erkeği eşit hoşgörünün faal olduğu bir Türkiye’yi amaçlamaktadır, amaçlamalıdır, aksi söz konusu bile olamaz.” diyerek net bir şekilde beklentilerini aktardı. Osman Öneş “Sosyal Demokrasi” nedir diyerek açıklamalarını sürdürdü. Öneş; “Eşitlik, özgürlük, ideallerin bütünlüğü ve bölünmezliğidir. Bu ideallerin de birlikte takibidir. İmtiyazları, fırsatları, kültür ve eğitimi, zenginlikleri ve mutluluğu, en geniş kitlelere yaymanın ve ulaştırmanın iddiasıdır. Sürekli bir adalet arayışıdır, aksi asla sözkonusu olamaz.”


Osman Öneş tarihten gelen ve Türkiyeyi kurmuş Cumhuriyet Halk Partisi’ni evrensel sosyal demokrasi ile yenileştirmek, çağı aşmak, halkın sorunlarına derman olan, temeli sağlam, programı olan, tüzüğü sağlam bir şekilde yola çıkarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak olduğunu ifade etti. Hedeflerinin 40 yıldan beri iktidara gelemeyen bir partiyi 2011 seçimlerinde, iç kavgaları bırakarak iktidara taşımak olması gerekir şeklinde açıkladı.


Son günlerdeki tartışmalar hakkındaki görüşünü tekrar sorduğumuzda, yine o sorudan önce bir şeyler söylemek lazım diyerek konuşmasını sürdürdü; “Partimizin iktidara gitme yolunda idelojik özümüz ve temel tercihlerimizi iyi belirlememiz gerekiyor. Tarihimizi, devrimlerimizi, yenileşen durumları, değişimleri, özgürlükleri, eşitlikleri, dayanışmayı, emeğin üstünlüğünü, ülkenin bütünlüğünü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliğini ve hedefleri çok iyi ortaya koymamız gerekir. Ayrıca temel politikalarımız konusunda açık, net ve demokrat ve kararlı olmalıyız. Ekonomik ve sosyal politikalarımız çok önemlidir. Bunları partinin en üst düzeyinden sade üyelere ve seçmenlere kadar tek sesli olarak açık ve net olarak anlatmalıyız.”


Osman Öneş en sonunda bizim sorularımıza cevap vermeye başladı. Bu tartışmalar ile bölüneceğini düşünmediğini ve güçlenerek çıkacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu’nun “Korku İmparatorluğu Bitti” söylemi ile ilgili olarak da şunları söyledi; “Parti içi veya ülkedeki korku imparatorluğundan korkmamamız gerekir. Parti içinde de demokratik kuralar içinde, sosyal hukuk anlayışı içinde yaparsak, adaylıkları demokratik perspektif içinde yaparsak korku imparatorluğu ortadan kalkar. Bu anlamda da Genel Başkanımızın, parti meclisi ve MYK üyelerimizin bu demokratik ortamı sağlayacağını düşünüyorum ve bütün partililerimizinde destek vermesini diliyorum”


Bodrum için en önemli konulardan birisi olan Bodrum’dan bir milletvekili adayı konusundaki görüşlerini sorduğumuz Osman Öneş şunları kaydetti; “Şimdiden önyargılarımızı bırakmamız gerekiyor. Adaylıklar ile ilgili açıklama genel merkez tarafından önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Aday olacakların nasıl bir yöntem izleyeceği belirlendikten sonra adaylık açıklamaları yapılacaktır. Ama milletvekili adaylarının Cumhuriyet Halk Partisi felsefe ve politikaları konusunda, ülkenin gerçek durumu konusunda, söz söyleyebilecek, tavır alabilecek, Bodrum sorunlarını çok iyi bilmesi ve çözüm önerilerinin olması, Muğla’yı çok iyi bilmesi, Türkiye sorunlarını çok iyi bilmesi, uluslar arası stratejileri bilmesi, Kürt sorununu, Alevi sorununu ve bir çok önemli konuyu bilmesi ve hakim olması gerekecektir. Bunun yanında partimize verdiği emeğe de dikkat etmesi de gereklidir. Kendi branşında ki başarısına, eğitimine birikimine dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Demokratik bir ön seçim olursa, bilgiye emeğe, birikime, erdeme, halk için, halkla beraber hareket edebilecek vizyon ve yeteneklere sahip olup olmadığına bakması gerekecek.”


 


Osman Öneş, Bodrum’dan bir milletvekili çıkacağı konusunda ise kesinlikle bir çok açıdan hak ettiğini ifade ediyor. Bu şartlarda iki tane bile Bodrum adayı olabilir. Bodrum ve Türkiye halkının kazanabileceği bir ortamda bu tercihler yapılsın diyerek net kriterler koydu.  

order Fluconazole
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.