Bodrum Gündem

  KONSEY’DEN BODRUM’U KORUYUN ÇAĞRISI

  KONSEY’DEN BODRUM’U KORUYUN ÇAĞRISI

BENİ-KORU-ÇAĞRISI Bodrum Kent Konseyi 07 Kasım’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin  görüşüne  sunulan  ‘Doğal Sit Alanları Uygulama Planı’ndaki değişiklikleri görüşmek üzere bünyesindeki STK’ları olağanüstü genel kurula çağırdı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Yarımadası genelinde; sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve kurumları ile  üç yüzün üzerinde bileşeni olan Bodrum Kent Konseyi, elektrik posta, basın ve sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile 7 Kasım’da yapılacak olan olağanüstü genel kurula katılım  için çağrı yaptı.

Bodrum Kent Konseyinden yazılı gelen olağan üstü genel kurul çağrı metni şu şekilde ;

Değerli Bodrumlular…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin  görüşüne  sunulan  ‘Doğal Sit Alanları Uygulama Planı’nda,  1.derecede doğal sit alanı olarak belirlenmiş özellikle de kıyı şeridinde bulunan orman niteliğindeki hazine arazileri, 2. ve 3. Derecelere indiriliyor. Bunun anlamı özetle:

Bardakçı Koyu ile Gemi Yanaşma İskelesi arası ve kuzeyde karayolu, Yokuşbaşı Mahallelerini içine alan kısım 380 hektardır.  Planda öngörülen sadece 1.ve 2. derece doğal sitten, 3. Dereceye dönüştürülen alan 1713 hektardır. Yani 4,5 katı bir alan 3.derece Sit Alanına  “sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı”na dönüştürülecektir. Bir diğer anlatımı, İMARA AÇILACAKTIR.

Bodrum’a Sahip Çıkıyoruz…

Şimdi yetkililere soruyoruz:

1)            Bu planlama ihtiyacı nereden doğmuştur. Hangi gerekçelere dayandırılmaktadır.

2)            Bu planın doğuracağı yapılaşmanın açacağı nüfus artışı bilimsel bir projeksiyona dayanmakta mıdır – sonuçları hesaplanmış mıdır?

Bu plan onaylanırsa, Bodrum’u bekleyen katliam  şöyledir:  “ Kara Ada, 1’inci dereceden 2’inci dereceye,  1’inci derece doğal sit alanları olan Kisebükü, Yalıkavak Küdür Yarımadası, Haremtan Tephesi, Değirmenler Burnu, Pedasa Antik Kenti’nin bulunduğu Konacık Mahallesi ormanlık alanı, Bodrum’un girişindeki Yokuşbaşı Mahallesi sağlı sollu olarak mavi yolculuğun başladığı İçmeler’den Kisebüküne kadar olan koylar; Göltürkbükü, cennet Yalı mahallesi koyları 2’inci ve 3’üncü derecelere” çıkarılarak yapılaşmanın önü açılacaktır.

Bodrum Kent Konseyi yürütme kurulu olarak diyoruz ki:

Anayasa’nın 56. Maddesi’ne (Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir) dayanarak;

1) Kamuya, hazineye ve yerel yönetimlere ait doğal varlıkların (orman, mera ve makiliklerin; sulak alanların, kıyıların; doğal ve tarihi SİT alanlarının;  kurum ya da kişilere tahsis edilmesine,  imara açılmasına karşıyız.

2) Yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının iradesine rağmen; siyasi iradelerin kent kimliğini değiştirecek planlama ve girişimlerde bulunmasına karşıyız.

Herkesi 7 Kasım’da  Görüş Bildirmeye Çağırıyoruz…

Yapılacak inşaatlara yakın bölgelerdeki arazilerinin değerleneceğini, çocuklarına iş imkanı açılacağını düşünen vatandaşlarımıza, otelcilerimize sesleniyoruz. Bugünün üç katı yapılaşmaya, ne alt yapı, ne su, ne yol dayanamaz. Denizlerin kirlendiği,  koyların, ormanların yok olduğu bir Bodrum’da ne yat turizmi olur, ne kara turizmi? Ne iş olur, ne aş.

07 Kasım 2016 Pazartesi Günü Saat 14.00’de Herodot Kültür Merkezi’nde  Bütün Bodrumluları Konseyimizin Tek Gündem Maddesi İle Yapacağı Olağanüstü Genel Kurul’a Davet Ediyoruz.

Bir Diğer Davetimiz De Çevre Ve Şehircilik  Bakanlığı’nadır.

Sorduğumuz Soruların Yanıtlarını Bizimle Paylaşın.

Gelecek Kuşaklara  Sorma Şansınız Yok Ama Onların Doğal Yaşam Alanlarını Daraltır, Tarihi Ve Doğal Değerlerini Yok Ederken Ülkenin Geleceğini Karartacağınızın Farkında Olun Lütfen.

Gelin Yol Yakın İken, Bu Planın Uygulanmasından Vaz Geçin.

Bodrum Kent Konseyi

Bodrum Kent Konseyi Olağanüstü Genel Kurulu

Tarih: 07 Kasım 2016 Saat:14.00

Yer: Herodot Kültür Merkezi (Konacık)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.