Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Başkanlığı İçin Kriterler Yüksektir…

MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun, yarımada da belediyelerin birleşmesine karşı olduğunu belirterek Bodrum sadece burada yaşayanların değil, bütün Türkiyenin dir. dedi.

Bodrum Belediye Başkanlığı İçin Kriterler Yüksektir…
30.11.2010
0
A+
A-

buy Aciclovir online Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Kurban bayramı nedeni ile Bodrum MHP ilçe teşkilatı ile bayramlaşmaya gelen MHP Muğla Milletvekili Metin Ergun halkın fikrini sormadan, Ankara′dan verilen kararlar ile iş yapılamayacağını, Bodrum Yarımadasında belediyelerin birleşmesi kararının çok iyi incelenerek, yapılan çalışmalar ve raporlar kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini ifade etti.

 

Ergun; “Bodrum′da Belediyelerin birleşmesi konusunda son dönemde “son aşamaya geldi” diye söylenenler üzerine değerlendirme yapıyorum. Yerel demokraside bunu nereye oturtacağız. Buna bir bakmak lazımdır. Bence yapılması gereken öncelikle halka bir sormak gereklidir. Belediye başkanları, meclisi, halkının görüşünü almak gerekiyor. Onların görüşlerini aldıktan sonra teknik heyetin oluşturularak kamuoyunu bilgilendirilmelidir. Sivil Toplum Örgütleri,  şehir plancıları ve uzmanlar değerlendirmeli ve bir rapor hazırlamalı, kamuoyu da buna göre bilgilendirilmelidir. Ulaşımdan, altyapıya kadar bu teknik heyetin raporları doğrultusunda, neler söyledikleri kamuoyu ile paylaşılarak hareket edilmelidir. Acaba böyle bir rapor hazırlandı mı? Biz kamuoyu olarak bunu merak ediyoruz. Bodrum halkı da görüşünü buna göre oluşturacaktır.” dedi.


Bu işin neden sırlar içinde ilerlediğini soran MHP Muğla Milletvekili Ergun “Yerel demokrasinin gereği bu değil midir? Bodrum marka değerine zarar verecek olan siyasal ve idari yapılanma yapmamalıyız. Eğer “Bodrum Marka Değerine” fayda sağlayacak bir şey ise bu, biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak destekleriz. Ama bir sır gibi saklanarak, ne siyasal partilere ne de başkanlara ve meclis üyelerine bir şey sorulmuyor.” diyerek tepkisini dile getirdi. 


MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran ise 1999 da bu belde belediyeleri kurulurken referandum yapıldığını hatırlatarak “Referandum sonucu belde belediyeleri kurulmuştu. Şimdi iktidarın ağzından düşürmediği “Millet İradesi” burada nereye konulmaktadır? Eğer burada yine bir değişiklik yapılacaksa 1999′daki gibi yine millete gidilmesi lazımdır.” dedi.
Bodrum sadece burada yaşayanların değil, bütün Türkiye′nindir.

MHP Muğla Milletvekili Ergun Bodrum′un marka değerinin belli olduğunu, dolayısı ile buna zarar verecek hiçbir eylemde bulunulamayacağını kaydetti. Ergun; “Bodrum sadece burada yaşayanların değil, bütün Türkiye′nindir. Üstelik burada bir çok bakanlık uzmanlarının da görüşlerine ihtiyaç vardır. Bir bütün olarak bu olayı değerlendirmeyecek olursanız Bodrum markasına zarar verirsiniz. Birleşme sonunda nasıl bir fotoğraf çıkacağını ortaya koymak lazımdır. Her sektöre göre de ayrı ayrı incelemek ve değerlendirmek gerekir. Bunu yaptıktan sonra halka sorarsınız ve olurunu alırsınız.” tespitini yaptı.

Birleşme olursa Bodrum′a talibiz…
AKP′nin ileri demokrasi anlayışında halka sorulmaz diyerek hükümeti de eleştiren Metin Ergun “Halka sormadan yada bizim dediğimiz gibi halka sorarak belediyeler birleştirilirse yada birleşmez ise biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Bodrum Belediyesi′ne elbette talip oluruz. Bizim belediyelerimizin başarıları ortadadır. Konacık ve diğer belediyelerimiz “Marka Belediye” olmuştur. İki markanın birleşme güzel bir fotoğraf çıkaracaktır. MHP Belediyeciliği ve Bodrum güzel bir ikili oluşturur.” şeklinde konuştu.

MHP belediye başkanlarımızın belediyecilik konusunda bilimsel çalışmaların içinde olmalarını ve kendilerini geliştirmeleri yönünde teşvik ediyoruz…
Metin Ergun Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun′un ulaşım konusunda “Yüksek Lisans” yaptığını hatırlatarak, şehir planlama konusunda da “doktora” yapmasını dilediğini söyledi. Ergun sözlerine şöyle devam etti; “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak tüm belediye başkanlarımızın belediyecilik konusunda bilimsel çalışmaların içinde olmalarını ve kendilerini geliştirmeleri yönünde teşvik ediyoruz. Bu daha başarılı sonuçlar oluşturuyor. Görünen o değil mi?”

Bodrum Belediyesine talip olmak için yüksek ve özel kriterlere sahip olunmalıdır.
Başkan Mehmet Tosun′un bu çalışmalarını teşvik etmeniz, Bodrum Belediye Başkanlığına bir hazırlık olarak niteleyebilir miyiz? şeklindeki sorumuza, kriterler yükseldiğini ve Bodrum Belediye başkanı olabilmek için yüksek ve özel kriterlere sahip olanlar başarılı olabileceğini söyleyen Metin Ergun; “Mehmet Tosun son derece disiplinli, çalışkan, ne yaptığını bilen, ne olduğunu bilen, gün geçtikçe kendini geliştiren yetiştiren bir arkadaşımızdır. O artık sıradan bir mühendis değil, belediye başkanı olmasından kaynaklı şehircilik konusunda da uzmanlaşmış hem okulda, hem de pratikte uygulayan bir kardeşimizdir.Bodrum′un en büyük sorunlarından birisi trafik. Mehmet Tosun başkanımızda son derece isabetli bir karar vererek “trafik” konusunda yüksek lisans yapmaktadır. Takip ettiğimiz kadarı ile tezini hazırlıyor ve çok iyi sonuçlar alacaktır. Marka şehirlerde sıradan adaylar gösteremezsiniz. Biz sıradan adaylar göstermiyoruz.” dedi. 

Bodrum′dan da milletvekilliği için talep olacaktır…
Milletvekilliği farklı bir alan olduğunu söyleyen Metin Ergun,MHP olarak bu işi bahis gibi algılamadıklarını kaydetti. Ergun Muğla′da 6 milletvekilliğini 5′ine talibiz, şu kadarını alırız gibi hesaplar yapmıyoruz şeklindeki konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz milletimizin teveccühüne bakıyoruz. Biz buraya ve memleketimize hizmet etmek için varız. Aldığımız oy kaça tekabül ederse biz ona bakarız. 2 olursa, 3 olursa onu millet belirleyecektir. Biz siyasi parti olduğumuz kadar bir “Fikir Hareketi”yiz. Muğla′da geldiğimiz nokta bizi sevindiren bir noktadır. Muğla′da ve Bodrum′da Milliyetçi Hareket Partisi bir realitedir. 100 bin oy verdi bize milletimiz. Ama daha teveccühünü kazanmamız ve daha çok fikirlerimiz anlatmamız gerekiyor. Siyaset talep işidir. Siyasi Partiler ben seni milletvekili yapacağım demez. Derse eğer iyi sonuçlar doğurmaz. Bu manada talebi olan arkadaş sayımız bir hayli fazla. Parti merkezimiz ve Sayın Genel Başkan aday belirleme yönteminin nasıl olacağını bildirecek. 2007 seçimlerinde 3 ayrı anket çalışması sonucu belirledik. Şu an belli değil ama talebi olan arkadaşlarımız çalışmaya başladılar.”

“Partimizin değerlendirmelerine göre bu kişiler belirlenecektir.”

MHP′de kişisel ihtiras olamadığını ifade eden Ergun; “Biz Türk Milliyetçiliğine ve Türk Milletine hizmet etme gayreti içindeyiz. Ben bu hareketin içine girdiğimde ortaokuldaydım ve milletvekili olacağım diye bir derdim yoktu. Bu hareket vefalı bir harekettir. Bu bir görevdir. Bu hareket bize bu görevi vererek onurlandırmıştır. Milletvekili olsak ta olmasak ta biz Türk Milliyetçiliğine ve Türk Milletine hizmet etmeye devam edeceğiz, her zaman olduğu gibi.” şeklinde konuştu.

Dapoxetine
Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran ise “Burada önemli olan fikirdir. Fikirlerin ortada olduğu bir yerde kişisel nefisleri geride bırakan bir anlayıştan geliyoruz. Diğer partilerin yaşadığı “ben varsam parti de var, ben yoksam parti de yok” Natrexone Buy anlayışı bizde hakim değildir.” diyerek sözlerini tamamladılar.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.