Bodrum Gündem

5 ARALIK ; CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Ağan…

CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Ağanın Basın Açıklaması…

5 ARALIK ; CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Asuman Ağan…
05.12.2010
0
A+
A-

                  Kadının siyasetteki yerinin, parlementodaki oranlarıyla belirlendiği ülkemizde, Türk Kadınının parlementoya ilk kez girdiği 1935 yılında dünya sıralamasında 2. sırada yer almıştı. Bugün ise bırakın Avrupa Parlementolarını Dünyadaki sıralamada  Afrika Ülkesi Ruanda’da % 56 iken bizde bu oran %9’dur. Generic Paxil misoprostol buy online


Order Retin-A online

Nüfusun yarısını oluşturan kadınların bu oranda temsil edilmesi yani temsil edilmemesi, kadınsız demokrasinin, ülkemizi ileri taşıması imkansızdır. Bu sorun eşitlikten de öte demokrasinin eksik,  yarım olmasıdır.


Demokrasideki temsil sorununun giderilmesi, kadınların siyasi alanda yer almaları yine parlementoda  yeralan tüm partiler tarafından alınacak kararlarla mümkün olacaktır. Ama ne yazık ki; bu eksik demokrasi siyasetçilerimizin sadece bugün gündeminde olmakta daha sonra özellikle seçim dönemlerinde unutulmaktadır. Oysa çağdaş demokrasiyi  ülkemizde geliştirmenin ilk şartı tam temsildir.


Büyük Önder Atatürk’ün kadınlarımıza tanıdığı Seçme ve Seçilme Hakkının 76.yılında Parlementerlerimizin oluşturacağı yasa ile eşit oranlarda temsil edilmek için, Tam Demokrasi İstemimizi yüksek sesle dile getirerek, birleşip mücadele ederek bize 76 yıl önce tanınmış ama bugün tam anlamıyla kullanamadığımız bu hakkın takipçisi olmalıyız.


Tüm kadınlarımızın Seçilme Haklarının da uygulanması dileğiyle.




Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.