Bodrum Gündem

ÇEVREYİ SAVUNMAK, YAŞAMI SAVUNMAKTIR..

Mavi Yol Girişimi Golf Sahası yapılmasının onayını veren, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Belediye Meclisini protesto ettiler.

ÇEVREYİ SAVUNMAK, YAŞAMI SAVUNMAKTIR..
15.12.2010
0
A+
A-


 

 

ÇEVREYİ SAVUNMAK, YAŞAMI SAVUNMAKTIR…

 


Mavi Yol Girişimi “Golf Sahası” yapılmasının onayını veren, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Belediye Meclisi′ni protesto ettiler.


 


Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem


Çamlık bölgesinde yapılacak olan golf sahalarına karşı olan, Mavi Yol Girişimi′ne üye yaklaşık 70 kişi sloganlar ve pankartlar ile Bodrum Belediye Meydanı′nda toplanarak basın açıklaması yaptılar.
Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Mehmet Karaköse, Bodrum ve çevresinde planlanan ve birer birer gündeme sokulan GOLF sahalarının;


-Yer altı sularını aşırı tüketeceği,
-Kıt kanaat yeten yer altı sularımızı kirleteceği,
-Ormanları katledeceği,
-Sulak alanlara zarar vereceği,
-Tarım alanlarını yok edeceği,
-Ormanlık alanlara yapılaşma taşıyacağı,
-Göçe neden olacağı ve üstüne üstlük bölge insanına da istihdam sağlamayacağını d
efalarca teknik ve bilimsel açıdan ayrıntılarıyla kamuoyuna ve ilgililere anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek basın açıklamasının devamında şunları söyledi;

purchase misoprostol

“Kamuoyunun ve tüm tarafların tamamınca su fakiri olduğumuz  kabul edilmesine rağmen,  birincil önceliği su olan ve aşırı su kullanan bir turizm çeşidinin bölgemizde diretilmesini anlamıyor ve kınıyoruz.


Bizim ve bizim gibi bölgelerde, köylüye yapı izni vermeyen, satmasını sağlayan, bir bahane bulup imara açan politikalarla tarım topraklarından rant geliri sağlanması haksızlığına karşı duruyor, arsa spekülasyonu oyununa izin vermek istemiyoruz.  Bu konuya destek veren ve sebep olanları kınıyoruz.


Türkiye’de uygulanmakta olan kasıtlı ya da bilinçsizce kısa vadeli çıkarlar uğruna tarım arazilerinin kaybedilmesine yol açan bu yanlış politikalara seyirci kalamayız.


buy Sildenafil Citrate

Retin-A no prescription Tarım arazilerinin tarım dışı kullanılmaması, sulak alanların korunması, suyun kirletilmemesi kanunlarla korunuyor iken, alınan bu karar yasal değildir.  Anayasamızın 44 ve 45. Maddelerine, Toprak Koruma Kanununa ve Uluslararası Anlaşmalara aykırıdır.


Her zaman hukukun üstünlüğünü dilinden düşürmeyenlerin, Yargı’nın planlar için verdiği iptal kararlarında, golf sahalarının zararlarını gerekçe göstermesine kayıtsız kalmasını, İmar planları üzerinde devam eden yargı sürecinin beklenmesi gereğini bundan önceki her iki meclis oturumunda da karara bağlayan meclis üyelerinin, tekrar gündeme getirilen golf sahası yapımına onay vermelerini, anlamıyor ve kınıyoruz.”


 


Mehmet Karaköse “Geri dönüşü mümkün olmayan zararlar verecek bu kararın otuz günlük askı süresi içerisinde Muğla Barosu’nun yapmış olduğu “Golf sahaları kurulması görüşünü savunanları, uzmanların katıldığı bir tartışmaya davet ediyoruz. Onlar da uzmanlarını getirsinler. Bodrum’da Bodrum halkının önünde tartışılsın” çağrısına aynen katılıyor ve daveti yineliyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.


Konu ile ilgili olarak yasaların sonsözü söyleyeceğini kaydeden Filiz Dizdar “Zaten Baromuz dahil bizler de müdahil olarak davamızı açacağız. İtirazlarımız yapılacak askı süresi içerisinde. Baştan sona zaten bir hukuksuzluk var. Tüm yasalara aykırı. Yargının kararını bekleyeceğiz. Keşke bu duyarlılığı Meclis üyelerimiz de gösterebilselerdi, yargı sürecini bekleyebilselerdi. Bodrum’un geleceği adına hepsini tekrar düşünmeye davet ediyoruz. Vazgeçsinler yol yakınken.” dedi.


Yazar Latife Tekin karalarından dönmelerini istediklerini ifade ederek “Buraya onun için geldik. Bodrum’dan çok yüksek bir itiraz ve çığlık yükselecek diye düşünüyorum. İnsan eli değdikçe bir yere, doğa bizi terk ediyor. O köyleri kendi doğasıyla baş başa bırakmak, dokuyu zedelememek gerekiyor. Golf sahası için kimyasallar kullanılıyor. Bunlar artık dünyanın her yerinde dillendirilen şeyler. Çok fazla su gerekiyor, Bodrum’da ciddi bir su problemi var zaten. Orada bir takım imtiyazlı insanlar golf sporu yapacak, pahalı villalar yapılacak diye doğayı böyle feda etmek bence iyilik getirecek şeyler değil. Bunlar belediye başkanlarına da iyilik getirmez. Hem CHP’lilere hem de Mehmet Kocadon’a sesleniyorum lütfen kararlarından geri dönsünler ve bir daha düşünsünler” dedi.


Mavi Yol Girişim Üyelerinden Arif Yılmaz ise bir an evvel kararı geri çekmelerini beklediklerini söyleyerek “Yanlıştan geri dönülebilir. Bodrum için uygun bir turizm şekli olmadığını bile bile, sağdan soldan su indirmelerle, karsızlığı da ortada olduğu halde, arsa spekülasyonu olduğu gün gibi aşikarken arkadaşlarımızın bu kararı vermelerini anlayamıyoruz. Sadece yatırım olarak değil biraz da yaşadıkları yerden bakmalarını tavsiye ediyoruz. Gerek hukuksal yoldan, gerekse insanları bilinçlendirerek mücadelemize devam edeceğiz. Bir oyun oynanıyor. Bizim gibi bölgelerde oynanan oyunlar. Köylü yıllardır bir çivi çakamıyor. İnsanlar bütün topraklarını ellerinden çıkardılar. Madem onlar ellerinden çıkartırken tarlaydı, şimdi niye arsa vasfını kazanıyor. Bize göre bu bir arsa spekülasyonu. O yüzden insanları yeniden incelemeye davet ediyoruz. Turizm olsun ama sürdürülebilir turizm olsun.” diyerek farklı bir açıdan da değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.