Bodrum Gündem

CHP İL BAŞKANI SÜLEYMAN USLU, İSTİFA ETTİ..

CHPde beklenen ilk aday adayları istifalarını verdi. Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu ve Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu, aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler.

CHP İL BAŞKANI SÜLEYMAN USLU, İSTİFA ETTİ..
11.01.2011
0
A+
A-

 


 


Süleyman Uslu: “CHP tarihinin en başarılı il başkanlığını yaptım”


CHP İL BAŞKANI SÜLEYMAN USLU, İSTİFA ETTİ…


CHP’de beklenen ilk aday adayları istifalarını verdi. Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu ve Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu, aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Süleyman Uslu 9 Ocak Pazar günü CHP Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Çalışan Gazeteciler Günü” için düzenlenen basın kahvaltısında il başkanlığından istifa ederek milletvekili aday adayı olacağını açıklamıştı. Süleyman Uslu Muğla merkez, ilçe ve beldelerde yaptığı ön çalışmalar sonucu, milletvekili aday adayı olması yönünde talep geldiğini belirterek, kararını halkın istekleri doğrultusunda verdiğini ifade ediyor. Order Fluoxetine


Retin-A online Süleyman Uslu aday adaylığını resmen açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Merkez İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında istifa kararını açıklayan Süleyman Uslu, “İki dönemdir CHP İl Başkanlığı görevini yürütmekteyim. CHP’nin Muğla tarihindeki en başarılı döneminin il başkanı olmasının onurunu, siz değerli partililerimiz ve halkımızla paylaşmak istiyorum. Ülkemizin batıya açılan penceresi, en çağdaş ili olan Muğla’da bütün ilçe örgütlerimizin, partililerimizin, belediye başkanlarımızın, il Genel Meclisi üyelerimizin, Belediye Meclisi üyelerimizin ve birlikte görev yaptığımız il yöneticilerimizin çok önemli katkıları, Muğla halkının CHP’ye olan inancı ve güveni ile çok önemli bir CHP yerel iktidarı yarattık. Bu süreçte üstlendiğim çok onurlu görev süresinin, hayatımın en önemli zamanı olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.
Bu döneme başlarken il kongresinde yeni hedefinin, yerelden sonra genel iktidar, genel seçimlerde de 5 milletvekilliği almak olarak belirlediklerini söyleyen Süleyman Uslu, “Hep birlikte çok çalışarak, CHP iktidarına Muğla’dan en büyük katkıyı sağlayacağımıza inancım ve sizlere olan güvenim tamdır. Partime şimdiye kadar verdiğim emek ve katkıyı, bundan sonra da eğer CHP örgütlerimiz ve Muğla halkı desteğini sürdürürse halkın vekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sürdürmek istiyorum. Uzun yıllardır Muğla Merkezden bir milletvekili ile temsil edilememenin az da olsa burukluğu ile önümüzdeki süreçte bir yandan ülke için çaba harcarken, bir yandan da Muğla ilinin ve merkez ilçemizin temsilciliğini üstlenmek arzusundayım. Bu nedenlerle aday oluyorum” dedi. Muğla İl Teşkilatı olarak milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesini istediklerini kaydeden Uslu, kontenjan aday istemediklerini de ifade etti.


Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu ve Yatağan/Turgut Belde Başkanı Muammer Bahçeli’de istifa etti…


Muğla’daki CHP teşkilatından İl Başkanı Süleyman Uslu ile birlikte, Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu ve Yatağan’ın Turgut Belde Başkanı Muammer Bahçeli de aday adaylığı için görevlerinden istifa ettiler. Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu, cheap Lasix “12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde partimin milletvekili aday adaylığı için onurla sürdürdüğüm CHP Fethiye İlçe Başkanlığı’ndan milletvekili aday adaylığı için istifa ettim. İstifamı hem İl teşkilatına, hem de genel merkez gönderdim. Geniş açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağım” dedi. Emrah Doğu 2007 seçimlerinde çok az bir fark ile milletvekilliği seçilememişti. Eski Milletvekillerinde Tufan Doğu’nun da yeğeni olan Emrah Doğu’nun Muğla Milletvekilliğinde en şanslı aday adaylarından olduğu kulislerde konuşuluyor.  


Bodrum’da Son Durum…


Bodrum delege sayısı ve CHP’nin kalesi olması nedeni ile bütün aday adaylarının gözdesi durumunda. Bodrum’da ise Hüseyin Anıl dışında aday adaylığını resmen açıklayan bir aday yok. İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, eski İlçe Başkanlarından Dr.Kerim Cangır ve Osman Öneş’in ise milletvekilliği aday adaylığı için delegeler ile meyil yoklaması yaptığı konuşuluyor. Hüseyin Anıl ise çok yol aldığını söyleyerek, Bodrum’dan bir milletvekili çıkması için yolunun kesilmemesi gerektiğini vurguluyor. Özellikle Milas adaylarının netlik kazanması ile vekillik yarışının daha da hızlanacağı, kıran kırana bir mücadele yaşanacağı ifade ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.