Bodrum Gündem

İşçiler Aç, Ankaraya Yürüyecekler..

Yalıkavak beldesindeki 22 lüks villanın inşaatında çalışan ve 3 aydır, paralarını alamadıklarını iddia eden işçiler, kefen giyerek eylem yaptı.

İşçiler Aç, Ankaraya Yürüyecekler..
29.01.2011
0
A+
A-

Plan B online  


 


 


 


 


İşçiler Aç, Ankara’ya Yürüyecekler… Order Retin-A online order misoprostol


Yalıkavak beldesindeki 22 lüks villanın inşaatında çalışan ve 3 aydır, paralarını alamadıklarını iddia eden işçiler, kefen giyerek eylem yaptı.


 


İŞÇİLERE DESTEK OLMAYA ÇALIŞAN CHP İLÇE BAŞKANI, TEHDİT EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI…


Zeki Özkeskin/Bodrum Gündem


Yalıkavak Beldesine bağlı Kızılburun mevkisindeki 22 lüks villanın yapımında çalışan, 170 inşaat işçisi, paralarını alamadıklarını iddia ederek iş bırakma eylemi yaptılar. İşçilerden bir grup sembolik olarak üzerine ′′açız′′ yazılı kefenler giyerek eylem yaptı. Üzerinde çeşitli sloganlar yazılı dövizler taşıyan işçiler bölgedeki yarım kalan bir villanın üzerine çıkarak burada bir süre slogan attı.


İşçiler: İşveren bizi sürekli oyalıyor…


İşçilerden Melen Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada 3.5 ay önce çalışmaya başlayan 170 işçinin yaklaşık 450 bin lira alacağı olduğunu öne sürdü. İşverenden şimdiye kadar 50 liranın dışında para alamadıklarını iddia eden Kaplan, ′′40 gündür çadırlardaki koğuşlarda kalıyoruz. İşveren bizi sürekli oyalıyor. Jandarmaya olayı bildirdik. Onlarda savcılığa duyurmuşlar. Ancak bir sonuç alamadık. Burada perişan bir haldeyiz. Taşeron firma yetkilisi Faruk Taşdemir ise inşatlarda 15 işçisini çalıştırdığını ancak şimdiye kadar işverenden hiç ödeme alamıyoruz” açıklamasını yaptı.


Esnafta kandırılmış, ödeme alamıyor…


Adnan Sığın isimli esnafta 22 villaya, 16 esnafın iş yaptığını, ancak bu 16 esnafında mağdur olduğunu iddia etti. Sığın, ′′Bize bu villalardan ikisinin Ali Babacan′a, birinin Abdulkadir Aksu′ya birinin de Yavuz Bingöl′e ait olduğunu söylediler. Paramızı ödeyeceklerini ifade ettiler. Ancak herhangi bir ödeme yapılmadı.16 esnafın yaklaşık 1 milyon 500 bin lira alacağı var′′ dedi.


İşçiler Anakara’ya Yürüyecek…


Bölgeye gelerek işçilere destek veren Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise Bodrum′da lüks villaların arasında bir dram yaşandığını söyledi. İnisiyatif olarak sorun çözülene kadar olayın takipçisi olacaklarını ifade eden Karahan, şöyle konuştu: ′′Burada sömürünün en en vahşi olanı yaşanıyor. 4 aydır burada ekmek yenmiyor, su içilmiyor. 170 emekçinin yüzü gülmüyor. Milyon dolarlık villaları yaratan işçiler insan yerine bile konulmuyor. Buradaki işçi kardeşlerimiz sorunu pazartesi gününe kadar çözülmezse açlık grevine gidecekler. Yine çözülmezse önce Bodrum′a sonra Ankara′ya yürüyecekler.′′ 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.