Bodrum Gündem

Ünlü İtalyan virtüöz Gümüşlüke geliyor…

Gümüşlük Klasik ve Caz Günleri, İtalyan piyano virtüözü Francesco Libettanın Eklisia Gümüşlükte 29 Ocak Cumartesi akşamı saat 19:30da vereceği konserle devam ediyor.

Ünlü İtalyan virtüöz Gümüşlüke geliyor…
29.01.2011
0
A+
A-

Tadalafil without prescription

 

buy Nolvadex
 

 

 
Heart Disease
 

 

Ünlü İtalyan virtüöz Gümüşlük’e geliyor.

 


Gümüşlük Klasik ve Caz Günleri, İtalyan piyano virtüözü Francesco Libetta’nın Eklisia Gümüşlük’te 29 Ocak Cumartesi akşamı saat 19:30’da vereceği konserle devam ediyor.


 


Yiğit Uygur/Bodrum Gündem Haber 


Bodrum’un kış gecelerine ve sanat dünyasına hareketlilik getiren Gümüşlük’teki konserler, sanatseverler tarafından ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Nitelikli ve müzikal değeri yüksek projelere yer veren Eklisa Gümüşlük ekibi bu defa Bodrum’da nadir rastlanır nitelikte bir konseri klasik müzikseverlerin ilgisine sunuyor.


 


Piyano için yazılmış en zor eserlerden biri sayılan Godowsky’nin Chopin’in Etütleri üzerine 53 Çalışmasını, “yorumu büyüleyici” olarak değerlendirilen İtalyan piyanist Libetta, günümüzün en yetenekli genç virtüözlerinden biri olarak kabul ediliyor. Sanatçı çeşitli bestecilerin eserlerinin İtalya ve dünya prömiyerlerini de gerçekleştirmiş olmasıyla tanınıyor.



1968 doğumlu Francesco Libetta, Salento’da başladığı piyano eğitiminin ardından Paris’te bestecilik ve orkestrasyon çalıştı. Avrupa, Amerika ve Japonya’da verdiği konserler büyük beğeni ile karşılandı ve yorumculuğunda “aristokrat bir serbestlik” bulunduğu çeşitli eleştirmenlerce ifade edildi. Şeflik de yapan ve beste çalışmalarına da devam eden Libetta, ayrıca otantik çalgılarda resitaller vermekte.


 


Eklisia’nın tarihi atmosferinde gerçekleşecek konserde piyanist Francesco Libetta, klasik müziğin önemli isimlerinde Saint-Saëns, Friedman, Chopin, Brahms, Godowsky ve Moszkowsky gibi bestecilerin eserlerine yer verecek.


 


Program


C. Saint-Saëns :Capriccio su “Alceste” di Gluck

Friedman – Scarlatti:Giga

F. Chopin :Souvenir de Paganini

J. Brahms: Variazioni su un tema di Paganini op. 35 vol. I

F. Chopin: Tarantelle

L. Godowsky: 8 Studi sull’ op. 10 n. 5 di Chopin

I. Friedman: Danza viennese n. 1

M. Moszkowsky: Serenata Op. 15 n. 1
La jougleuse Op. 52 n. 4
Caprice Espagnol Op 37


 


Amavi Gümüşlük ve Eklisa’nın sponsorluğunda, Gümüşlük ve Bodrum Belediyelerinin katkılarıyla yaza kadar devam edecek olan “Gümüşlük Klasik ve Caz Günleri” her ay bir klasik müzik ve bir caz konseriyle sürecek. 15’er gün arayla gerçekleşecek konserler şimdiden ilgiyle beklenirken, caz konserleri Amavi’de; klasik müzik konserleri ise Eklisia’da yapılacak. Eklisia’da gerçekleşecek konserlerin bilet ücretleri 20 TL olarak belirlenirken, Amavi’deki konserler için 0 252 394 42 28 numaralı telefondan rezervasyon yapılması gerekiyor.


 


Eklisia iletişim: 0 507 349 59 68 / 0 538 418 03 73


[email protected]   www.gumuslukfestival.org


 


 


“Gümüşlük Klasik ve Caz Günleri” Programı:


29 Ocak 2011 Cumartesi


Francesco Libetta – Piyano

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.