Bodrum Gündem

DAVA AÇILDI. GOLF SAHASI YAPIMI DURSUN..

Muğla Barosu, Bodrum Belediye Meclisinin Golf Sahalarının Yapımıyla ilgili konuda onay vermesine ilişkin kararın iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı.

DAVA AÇILDI. GOLF SAHASI YAPIMI DURSUN..
06.02.2011
0
A+
A-

 


 


DAVA AÇILDI. GOLF SAHASI YAPIMI DURSUN…


Muğla Barosu, Bodrum Belediye Meclisi’nin ‘Golf Sahalarının Yapımıyla’ ilgili konuda onay vermesine ilişkin kararın iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı. Combivent online


Bodrum Gündem Haber generic Plavix


Bodrum Belediyesi ile Çevre Orman Bakanlığı aleyhinde Muğla İdare Mahkemesi’ne açılan davayla ilgili Muğla Baro Başkanı Avukat Mustafa İlker Gürkan “Bodrum’da yapılması düşünülen golf sahalarının yer altı su kaynaklarına büyük zarar vereceğini belirterek karar bir an önce durdurulsun” dedi. Dapoxetine in pharmacies


Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından onanan Aydın – Muğla – Denizli Çevre Düzeni Planı’na dayanan ve Bodrum’da yapılacak olan 5 yıldızlı otel, 750 adet villa, kulüp binası ve 18 delikli golf sahasına ilişkin planın bir an önce iptal edilmesi gerektiğini savunan Gürkan “Golf turizmi son yıllarda özellikle Antalya’da yaygınlaştı. Golf sahalarının yerlerinin seçiminde özellikle su kaynaklarının durumu, bölgenin ekolojik yapısı ve tarımsal potansiyeli büyük önem taşımaktadır. Golf sporu için çok büyük çimenlik ve açık alan, çimenlerin uygun koşullarda tutulabilmesi için de çok fazla su gerekmektedir. Uygun iklim şartlarında yapılabilen golf sahalarının Türkiye gibi suyu zaten kısıtlı olan ülkelerde yapılması, doğaya olumsuz etkileri de beraberinde getirmektedir” su konusuna dikkat çekti.


Plan Kamu Yararına Aykırı…

Su kaynaklarının kısıtlı olduğu Türkiye’de golf yatırımları planlanırken, doğaya verdikleri zarar ve bunun maliyeti göz önüne alınması gerektiğinin altını çizen Gürkan;  “Golf sahasındaki çimenler için yıl boyunca golf oynanabilecek durumda tutulabilmesi için çok fazla miktarda kimyasal gübre ve ilaçlar kullanılıyor.  Bir golf sahasının yıllık kimyasal gübre ve ilaç kullanımı, tarımda kullanılan miktarın en az altı katı daha fazladır. Bu kimyasal maddeler, daha sonra yer altına sızarak yer altı su kaynaklarını ya da çevredeki yüzey su kaynaklarının kirlenmesine sebep olmaktadır” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.