Bodrum Gündem

GOLF…HAYIR…Hukukun Üstünlüğüne Saygı…

Kerim Cangır yazdı…

GOLF…HAYIR…Hukukun Üstünlüğüne Saygı…
11.02.2011
0
A+
A-










 

 

 

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE SAYGI

 

CHP liler olarak; Hukukun üstünlüğünü her zaman , her ortamda kabul eden bir düşüncenin bireyleri olmamız gerekirken ;  7 Aralık 2010  Bodrum Belediye Meclisi olağan toplantısında , CHP ilçe Yönetimimiz ve CHP Meclis Grubumuz  hukukun üstünlüğünü göz ardı ederek ; gündemde olan golf alanları konusunda onay verdi.

BU SÜRECE NASIL GELİNDİ ;
Kasım 2006 da Bodrum Yarımadası Bakanlar Kurulu kararıyla “Kültür Turizm Koruma ve Gelişme Bölgesi” ilan edildi.Hükümetin bu kararına Bodrum kamuoyunun desteğini arkasına alan Muğla Barosu ve Ortakent Belediyesi Bölge İdare Mahkemesine bu kararın durdurulması ve iptali için dava açtı. Danıştay önce yürütmeyi durdurdu sonra 25 Şubat 2009da da bu kararı iptal etti.
(Karar No: 2009/1805-6).
Danıştay 6.Dairesinin kararında Golf Alanlarınıda BODRUM Yarımadasında yeterli SU KAPASİTESİNİN olmamasını birinci neden olarak kabul ederek iptal etti.
2010 ocak ve temmuz toplantılarında İrmene Bölgesi Golf Alanları imar Planını Bodrum Belediye Meclisi ; CHP Grubumuzun hukukun beklenmesi ve hukukun üstünlüğünün sağlanması kararıyla iki kez erteledi. 7 ARALIK 2010 Bodrum Belediye Meclisi olağan toplantısında ise ; acele bir kararla önceki iki kararlarını gözardı ederek golf alanlarıyla ilgili imar planı değişikliğini kabul etti.
Bodrum Belediye Meclisinin bu kararına karşı Muğla Baromuz geçen hafta hazırlıklarını tamamlayarak alınan kararın durdurulması ve “İPTALİ” istemiyle MUĞLA İDARE MAHKEMESİNE dava açtı. Buy Viagra Professional order Orlistat diflucan without prescription
Golf alanlarının Bodrum′un coğrafi ve fiziksel şartlarında uygun olmadığını savunan, Bodrum′da yaşayan bir yurttaş olarak, çocuklarımıza sürdürülebilir bir yaşam bırakmayı isteyen bizler, “BODRUM YARIMADASINDA YETERLİ SU REZERVLERİNİN OLMADIĞINI SÖYLÜYORUZ”. Kumköy-İrmene′deki golf alanları yaklaşık 20 bin kişinin gereksinimi olan suyu kullanacaktır. Güvercinlik- Mazıköy çizgisinin batısında yer alan Bodrum Yarımadamızda, yeterli su yoktur. Bundan dolayı D.S.İ. GEYİK BARAJI ve ÇAMKÖY yeraltı havzasından, su getirilmesi çalışmalarına devam etmektedir. Bodrum Yarımadasında kullanılacak ister “DENİZDEN ARITILSIN” ister “YETERSİZ YER ALTI” kaynaklarından, isterse “BODRUM ARITMA SUYU” kullanılsın, her üçü de “BODRUMDA YAŞAYANLARIN SUYUDUR” diye düşünüyorum. Üç kaynakta Bodrumluların suyudur. Küresel ısınmanın ileriki yıllarda arması ile bu üç su kaynağı da Bodrum için hayati bir önem arz edecektir.

Bu yüzden “GOLF ALANLARI” Bodrum Yarımadasında olmamalıdır. Milas – Dalaman dahil Anadolu Yarımadasının diğer yerlerinde yeterli su rezervlerinin bulunması halinde gerekli şartlar dahilinde Golf alanları olabilir.

Yine 07 Aralık 2010 meclis toplantısında İTÜ raporuna bazı arkadaşlarımız dört elle sarıldılar. İmar Planı onayına dayanak olarak gösterdiler. Aslında İTÜ raporu o bölgede Golf alanlarının olmasına karşı olanların tezini doğruluyor. İTÜ raporu İrmene bölgesinde yeterli yeraltı suyunun olmadığını söylüyor. Biz de zaten “SU YETERSİZ” diyoruz. O bölgede “Yeterli yeraltı suyu var sulu tarım yapacağız, pamuk ekeceğiz ” demiyoruz.
Sonuç olarak hukukun üstünlüğüne inanıyorum, yargı bu konuda en doğru kararı verecektir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.