Bodrum Gündem

BİRİLERİ KIZACAK AMA, KRAL ÇIPLAK..

04.03.2011
0
A+
A-

Türkiyenin gündemi öyle hızla değişiyor, öyle olaylara tanık oluyoruz ki herkesin başı dönüyor. Üzerine birde Ortadoğuda meydana gelen sözde değişimler olunca neyi takip edeceğimizi şaşırdık.

 


purchase Disulfiram

 


Bodrum gündemi her nerede, ne oluyorsa olsun Haziran′da yapılacak olan seçimde kimlerin Ankara′ya gideceği. Yavaş yavaş Ankara′ya gitme niyetleri netleşiyor. Henüz karar aşamasında olanlar da var, kararını verip yola çıkanlar da.


 


Aday adayları açısından en bereketli parti AKP.  Neredeyse her mahalleden bir milletvekili aday adayı çıkacak. En sessiz olanı ise “Ses Ver Türkiye” sloganı ile seçim startını veren MHP. DP′de ise hiç ses yok neredeyse. Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon da bir aday adaylığı beklentisi var mı bilinmez. Ama adı hemen her partinin listesinde geçiyor fısıltı gazetelerinde.


Bodrum′da en çok merak edilen CHP’nin aday adayları.


Çokça konuşulan isimleri biraz irdeleyelim. Sokakta konuşulanları her ne kadar yazdım diye kızıyorlarsa da, bir üzerinden geçelim. Azıcık “zülfü-yare” dokunarak, “Kral Çıplak”  diyelim.


  Buy cheap Accutane


Hüseyin Anıl, tam gaz çalışmalara devam ediyor.


Hoca tamamen vekilliğe odaklanmış ve gözü başka hiçbir şeyi görmüyor. Öyle ki herkesin ağız birliği etmişcesine söylediği şey; “Eğer hoca vekil olamaz ise durumu fena olur. Maazallah bunalıma girer. Kendini çok kaptırmış bu vekilliğe. Kendini şimdiden vekil sanıyor. Kazanamaz ise acısını aman benden çıkarmasın da. Hoca bu kadar parayı nereden bulmuş. Gazeteyi kendi broşürü gibi yaptı, yazık oldu Yarımadaya.”


Dahası var mı?


Var elbette…


Kim ne derse desin en çok konuşulan isim Hüseyin Anıl. O delegeden bu delegeye, o ilçeden diğerine bitmez tükenmez bir çaba içinde Hoca. Çalışmalarını taktir ile karşılamak lazım.


Lakin Hocama bir sorum var. Hocamın delege peşinde ve onları çeşitli yöntemler ile ikna çabaları devam ede dursun, eğer seçilir ise ne yapacak?


Aslında seçildiğinde neler yapacağını, projelerini anlatması gerekmiyor mu?


 


Yine en çok konuşulan isimlerden bir diğeri Salih Zeki Köylü. Nedense Bodrum′da büyük bir kesim Zeki Köylü denilince “Aman ukala adamın kendini beğenmişin tekidir. Şimdi selam vermiyor, birde seçilirse hayatta yüzünü göremeyiz. İl Genel Meclisini kullanarak vekil olmaya çalışıyor. Mümkün değil, onu kimse sevmez. Bodrum delegesi asla ona oy vermez, Zeki Köylü Bodrum′da hiç sevilmez.”


Dahası da var mı?


Var elbette…


Bodrum Gündem′de yaptığımız bir röportajında kendisi de söylemişti, “nedense benim kendi memleketimdeki delegeden yana kaygılarım var” diye. Fakat anlaşılamayan şey şudur; Bodrum′da bir çok kişinin yolu bir şekilde Zeki Köylü ile kesişmiş ve bu nedenledir ki Zeki Köylü ile kişisel hesabı neredeyse olmayan yok. Lakin bunu kimse net olarak söylemiyor, Zeki Köylü de söylemiyor. İçten içe süren bir rekabet bu, hatta savaş.


Zeki Köylü′ye de bir sorum var. Bodrum halkı Zeki Köylü′yü İl Genel Meclisine seçti, üstelik Meclis Başkanlığına da. Ama Zeki Köylü seçildiği görevini tamamlamadan şimdi başka bir göreve talip oluyor. Bunun cevabını seçmenlerine anlatması, hesabını vermesi gerekmiyor mu?


 


Dr.Kerim Cangır′da artık konuşulanların arasına girdi. Onun içinse “Her yere aday oluyor. Neden açık olarak çalışma başlatmadı. Merkez yoklaması ve atama bekliyor. Aday olmayacak. İlçe yönetiminin desteği olmadan olmaz.”


Dahası var mı?


Var elbette…


Dr.Kerim Cangır çoğunlukla kararını tam olarak açıklamadığı için eleştiriliyor. Vekillik için çok masraf yapılması gerektiği ve Doktorun para harcayarak vekillik çalışması yapılmasına karşı olduğu da söylenenler arasında. Lakin Doktorun da vekillik niyeti var ise bir an evvel açıklayarak yola çıkması gerekiyor.


Ona da sorumuz var  Hüseyin hocaya sorduğumuz gibi. Vekil olduğunuzda ne yapacaksınız, projeleriniz nedir?


 


Mahmut Kocadon konuşulan diğer bir isim. En çok Mahmut Kocadon polemik konusu ediliyor. Neler söyleniyor? “Mahmut Kocadon CHP genel merkezine gitmiş, ama kabul görmemiş. CHP′den seçilemeyeceği için AKP ile pazarlık ediyor. Mahmut Kocadon AKP′den birinci veya ikinci sırayı alacak, Mehmet Kocadon′da AKP′ye geçecek. Ailesi kabul etmez AKP′den aday olmasını. Mehmet Kocadon′un tekrar belediye başkanı olması için Mahmut Kocadon′un da vekil olması gerekir”


Dahası var mı?


Var elbette…


CHP üyesi olan Mahmut Kocadon′un adının AKP ile anılması oldukça sıkıntılı. Mahmut Başkanın bu konuda mutlaka bir şeyler söylemesi ve konuya açıklık kazandırması gerekiyor. Bir de son dönemlerde sağlığı konusunda  endişeler var. Mahmut Kocadon′a sorumuz ise; AKP ile bağlantısı var mı? Aday olacak mı? CHP′den aday olamaz ise herhangi parti olması fark etmez mi diye düşünüyor?


 


Mustafa Er son günlerdeki aktif çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken aday adaylarından. AKP İl yöneticiliği ve güçlü Ankara bağlantıları olduğu herkes tarafından biliniyor. BOSİAD Başkanı olması ile basına oldukça yoğun çıkmaya başladı. Özellikle sel felaketinden sonra tırlar ile yardım getirmesi ve kendi elleri ile dağıtması seçim maratonunda onun da var olduğunun işaretleriydi. Onun hakkında söylenenler “Mehmet Nil Hıdır′ın yerine birinci sırayı almak için çalışıyor. Vekil olursa Bodrum′un yereline de hakim olur. Gelecek dönem yerel seçimlerde AKP hedeflerini en iyi Mustafa Er gerçekleştirir. Ankara elinin altında. Bodrum′a yatırım yağar. Bodrum′da AKP yönünde değişim olur. Muğla ve Bodrum için AKP sayın Er’i görevlendirecek.”


Dahası var mı?


Var elbette…


Ahmet Karataş ile dünür de olan Mustafa Er, AKP adayları içinde en güçlü olanlardan birisi. Ama o da kararını net olarak açıklamayan aday adaylarından birisi. Sorumuz var mı? Var elbette. Bodrum için neler yapacaksınız diye sormayacağım. İş adamı ve Hükümet ile ilişkilerinin iyi olmasından kaynaklı elbet bir şeyler yapacaktır. Ama sorumuz şu; Bodrum′a TOKİ girecek mi? Belediyeler birleşecek mi? Sorularımızın dahası da olacak. Aday adaylığını açıklasın sormaya devam edeceğiz.


 


En popüler aday adaylarından biri olan Emrah Doğu’da çok çalışanlardan. «Amcasından dolayı şansı var. Geçen dönem hakkı yendi, şimdi kesin vekil olur.»


Dahası var mı?


Var elbette…


Bodrum’da oldukça iyi bir yer edindiği aşikar olan Emrah Doğu’nun Bodrum İlçe örgütü ile arasının iyi olmamasının ne kadar etkisi olur önümüzdeki günlerde göreceğiz. Aynı soruyu ona da soruyoruz, vekil olduğunuzda ne yapacaksınız?


 


Viagra online Canada Ama en çok sorumuz halen görevdeki milletvekillerine olacak.


Fevzi Topuz ve Mehmet Nil Hıdır son dönemde en çok konuşulan vekillerimiz. Mehmet Nil Hıdır’ın en son yaptığı konuşma Muğla’da çok konuşuluyor, konuşulmaya da devam edecek. Seçim sürecinde muhalefet partileri CHP ve MHP’nin eline sıkı bir koz geçti. Bu konuşma Mehmet Nil Hıdır’ın epey canını sıkacak. Hele ki AKP’den aday adaylarının bu konuşmayı kullanacağı kesin.


 


Fevzi Topuz seçim çalışmalarını hızlandırdı. Bodrum’da oldukça yoğun çalışma yaptığı ve epey delegesi olduğu, hatta ilçe yönetiminin de destekleyeceği konuşulanlar arasında. En son aldığımız haber ise vekillik döneminde yaptığı çalışma ve hizmetleri kitaplaştırdığı ve seçmenlere dağıtacağı yönünde. Merakla bekliyoruz. 


 


AKP vekili Yüksel Özden Bodrum’da neredeyse hiç tanınmıyor, adını bilmeyenler bile var desek yeridir.


 


MHP vekili Metin Ergun da Bodrum’un az tanıdığı ve hakkında az konuştuğu vekillerden.


 


CHP vekili Gürol Ergin ise kontenjan ile vekil olduğundan ve bu dönem Muğla’nın ısrarla kontenjan istememesinden dolayı Gürol hoca da Muğla’dan vekil adayı olmayacak gibi görünüyor.


 


Ali Aslan’ın ise daha öncesinde de olduğu  gibi sessiz ve derinden çalışmalar yaptığı konuşuluyor. Ama Ali Aslan için iki dönem yaptı yeter artık şeklinde eleştirildiği, Ali Aslan’ın da kulağına gitmiştir sanıyorum.


 


Esas bomba haber  Nuran Yüksel’in de aday adaylığı konuşulmaya başlanması. 10 Aralık’ta Belde Başkanlığından istifa etmediğinden dolayı bir yöntem arandığı da konuşuluyor. CHP’li kadınların Nuran Yüksel’in adaylığına sıcak baktığı biliniyor.


 


Aday adayları netleştikçe sorularımızda netleşecek ve seçmen olarak, bu köşeden tüm sorularımızı vekil adaylarımıza soracağız.


Muğla’dan aday adayı olan, sonraki aşamada ise sıralamaya girenlere,  sokaktaki insanların konuştuklarını, beklentilerini, merak ettiklerini, kaygılarını hiç çekinmeden soracağız.


Sokakta konuşulanları bu köşede paylaşarak, dedikoduları yüzlerine söyleyerek eleştiriye dönüştürmeye çalışacağız. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir.


 


«Kral Çıplak» diyenler, kötü olsun diye söylemezler.


Değil mi?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.