Bodrum Gündem

Gürl Ergin Kadınlar Günü Mesajı…

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol ERGİNin DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJı

Gürl Ergin Kadınlar Günü Mesajı…
07.03.2011
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol ERGİN’in  DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJ’ı


 


                     


Saygıdeğer, Sevgili Hemşehrilerim, order Topamax


 


8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada olduğu gibi, Ülkemizde de kadınların ortak dayanışma ve evrensel eşitlik savaşımının simgesi olmuştur.


 


Kadınlar… Türk Kurtuluş Savaşı′nın en önemli unsurlarından biriydi ve Mustafa Kemal, Kurtuluş Savaşında bebeğinin kundağında mermi taşıyan anayı ya da cephede erkeği ile göğüs göğüse savaşan bacısını unutmadı…


 


Cumhuriyet′in ilanından sonra pek çok çağdaş ülkede kadının böylesi bir hakkı yokken ilk çıkarılan yasalardan biri Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği yasa oldu.


 


Ama bugün Türkiye’yi yönetenler kadın hakları denince yalnızca göstermelik işler yapıyorlar!


 


Kadınlar için pozitif ayrımcılığı Referanduma vitrin yaptılar. Kadınların oylarını çaldılar. Oysa, pozitif ayrımcılık yasadan önce insanın beyninde ve vicdanında olmalı.


 


Kadınlarımıza, “Cennet’i ayaklarına serdikdiyenler, onlaraDünya’yı zehir ettiler. Yüzlerce kadın “öldürüldü” bu cennet vatanda. “Namusumu korudum” diye haykıran erkeklerin nidaları kapladı cinayet mahallerini. Ve kadınlar “hiç yaşamamış gibi öldüler”. Kaç kadın öldürüldü gerçek sayı ne, biliyor muyuz? Neden koruyamıyoruz diye, soruyor muyuz?


 


Okul görememiş kız çocuğu sayısını biliyor muyuz? Nüfusa kayıt edilmediği için “ne yaşar ne yaşamaz” durumunda olan kız çocuğumuz kaç tanedir biliyor muyuz?


 


Bunun içindir ki kadın kardeşlerim, “Cumhuriyet” i savunmak en çok kadına yakışır. Başka bir düzenin ya da başkalaştırılmış Cumhuriyet’in sizlere insanca haklar tanıması mümkün değil. Bugünün kurtuluş savaşı, gericiliğe, yozlaşmaya, yobazlığa, karanlığa karşı bir savaştır ve hakları için savaşmak en çok kadına yakışır.


 


8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Dünyayı Güzelleştiren, Anlamlı ve Üretken Kılan Tüm Kadınlarımıza Kutlu; Kadınlarımızın geleceği Mutlu ve Umutlu Olsun!


 

Paxil online

En derin saygılarımla


get Diflucan Prof. Dr. Gürol ERGİN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.