Bodrum Gündem

2023E 12 HAZİRANDAN BAKMAK..

16.04.2011
0
A+
A-

Nihayet Muğla Milletvekili adayları belli oldu. Politikanın pehlivanları kıspetlerini giyip meydanlara çıkmaya başladılar bile.

İletişim araçlarının, ve sosyo-ekonomik beklentilerin hızla değişmesi ile birlikte halkın siyasetçi ve adaylardan beklentileri de değişti. Eskiden köy kahvelerinde meydanlarda en çok bağıran,”Vatan-Millet-Sakarya” nutukları atanlar prim yapardı. Şimdi seçmen çok bilinçli, leb demeden leblebiyi hatta beden dilinden adayın samimiyetini ve yeteneklerini anlayabiliyor. Hatta adayı dinliyor ,dinliyor  sonra da yanındakine dönüp “bundan bir cacık olmaz “diye fısıldıyor.İşte bu da Türk toplumunun feraseti ve irfanı. Artık halk kül yutmuyor,sindirme ve korkutma taktiklerine pabuç bırakmıyor.Bu ne demek ? Seçmen artık; “ben çocuk değilim, beni öcülerle  korkutamazsın. Sen bana ülkeyi nasıl yöneteceğini,projelerini anlat” dercesine , demokrasi açısından adeta olgunluk dönemini yaşıyor…
     O nedenle adaylara da tüyo vermek istiyorum. Öyle süslü püslü, diyalektik püsküllü, cilalı ve dahi ideolojik söylemlerle sakın halkın karşısına çıkmayın. Valla karışmam, sonra zılgıtı yersiniz,bu bir.
İkincisi sakın halkı öcülerle  korkutmayın. Halk o dersi çoktan geçti, hem de bedel ödeyerek. Kominizm,faşizm,irtica söylemleriyle bu milleti birbirine düşürenlerin maskeleri çoktan düştü. Dersine çalışmayan siyasetçinin elinde başka ne malzeme kaldı? Ha bir de Alevi-Sünni, Türk –Kürt kaşıntısı olanlar da avucunu yalayacak. Çünkü bu millet bütün zenginlikleriyle,birlikte yaşama kararlılığını her geçen gün daha güçlü haykırıyor.Eğer bunun aksini düşünen varsa bölücünün ta kendisidir.
 
     Muğla adaylarına geçmeden önce, bölgesel ve ekonomik hassasiyetlerinden dolayı AK PARTİ’ye mesafeli olan Muğlalı seçmenin endişeleri ve diyalog kopukluğu giderilmeden, ön yargılar yıkılmadan AK PARTİ’nin 2 milletvekilini 3’e çıkarması mümkün görünmemektedir. AK Parti özellikle seçimden sonra teşkilat yapılarını topyekün gözden geçirmelidir.Aslında 2007 seçim sonuçlarına  bakıldığında seçmen çoğunluğunun sağ kulvarda olduğu rahatlıkla görülür.Demek ki AKP’nin seçmene ulaşmasında bir sorun var.Bu seçim sürecinde doğru stratejiler üretilir,doğru söylemler geliştirilse 3 zorlanabilir.AK Parti teşkilatlarının Muğla’da kendine sorması gereken soru ;”halk bizi anlamıyor” suçlamasından kurtulup ,”halka kendimi niye anlatamıyorum?”olmalıdır.
      Ak Partinin en çok oy aldığı Fethiye’den Ali Boğa’yı birinci sıraya koyması isabetli bir tercih olmuştur. Çünkü Ali Boğa sadece Fethiye için değil, tüm Muğla için bir markadır. İhracat rekorlarının kırıldığı dönemlerde İhracat Genel Müdürü idi. Gerek müsteşarlık, gerekse genel müdürlük dönemlerinde Muğla’nın her köşesinde emeği ve katkısı olan bir bürokrattır.Ayrıca halkla kaynaşabilen sinerjik bir kişiye sahip olması siyaseten bir avantajdır. order disulfiram
      Prof. Dr Yüksel Özden’e gelince, seçmenle diyalog noktasında onu her zaman arazide göremedik.Bu nedenle hep eleştirildi.  Ama onun NATO ve AB görevleri nedeniyle en çok yurtdışı seyahati yapan vekillerden biri olması teşkilatlar tarafından seçmene anlatılmaması yanlış anlaşılmasına neden oldu.  Bu geçerli bir mazeret olabilir ama Yüksel Özden her şeye rağmen  bu dönemde  seçmenle daha çok diyalog içinde olması gerektiğinin farkındadır sanıyorum. Devlet tecrübesi almış bu iki bürokrat kafa kafaya verirlerse imkanların ve hizmetlerin Muğla’ya getirilmesi hiç de  zor olmasa gerek.Ak Partililerin geçmiş döneme ait en büyük sıkıntısı iki vekili birlikte görememelileriydi.Bu uyumsuzluğun onların çalışmalarını da olumsuz etkilediği bir gerçektir .Umarım Ali Boğa’nın kucaklayıcı tecrübesi ve Yüksel Özden’in samimiyeti ile bu engel aşılır.
     Seçim sürecinde tüm adaylar iyi bir takım ruhu oluştururlarsa ve teşkilatları da buna ayak uydurabilirse Ak Parti,(MHP’nin estireceği rüzgara bağlı olmakla beraber) üçüncü vekilliği de zorlayabilir.Çünkü edindiğim bilgilere göre  Genel Merkezin yaptırdığı anketlerde adaylar belli değilken bile,2,5 vekilliği zorluyormuş.Belli olmaz siyasette 24 saat bile uzun zamandır. Üçüncü sıradaki Hayati Nizamoğlu,basından gelen , iş hayatında başarılı olmuş,siyasi tecrübesi olan ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir isim olarak bu sürprizin mimarı olabilir.Ülkücü kökenli Nizamoğlu,aynı zamanda merkez sağın da sesi olabilir.
   Kılıçdaroğlu’nun bile %50 barajı koyduğu AK PARTİ’nin üçüncü defa iktidar olacağına kesin gözüyle bakıldığına göre, bunun Muğla’ya sağlayacağı katkıları şimdiden programlamamız gerekiyor. Sonuçta bütçeyi yöneten de,yatırımlara karar veren de,belediyelere ödenekleri çıkaran da HÜKÜMET olacaktır.
    Bodrum ve diğer ilçeler olarak şimdiden projelerimizi ve taleplerimizi hazırlamalıyız. generic Lithium
Özellikle BODRUM’un  VİZYON’u 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100.kuruluş yıldönümüne yakışır olmalıdır.Kaçırdığı fırsatlar ve kaybettiği değerler açısından önümüzdeki 4 yıllık süreç Bodrum için dönüm noktası olmalıdır.
   Tüm partilere ve adaylara kazasız, belasız, başarılı seçim süreci temenni ediyorum.
   İnşallah demokrasimiz ve milletimiz için hayırlı olur. Order Tadalafil
   Hoşçakalın…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.