Bodrum Gündem

Akdenizin Renkleri…

Akdenizin en büyük Festivali Bodrumda Yapılacak..

Akdenizin Renkleri…
18.04.2011
0
A+
A-

 


 


 


Akdeniz’in en büyük Festivali Bodrum’da Yapılacak…


Akdenizin Renkleri buying Viagra


Bodrum’da yaklaşık 30 ülkenin katılacağı ve Avrupa’nın en büyük festivallerinden biri olan Uluslararası “Akdeniz’in Renkleri” Festivali’nin Eylül ayında yapılacağı bildirildi.


order misoprostol Bodrum Gündem Haber cheap Robaxin


BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile festivalin organizasyonunu üstlenen Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu Başkanı müzisyen Necmi Cavlı Bodrum STS Okul Gemisi’nde düzenlenen toplantıda festival ile ilgili hazırlıklara başlandığını açıkladı.


Akdeniz’in En Büyük Festivali…


Akdeniz’in en büyük festivallerinden birinin Bodrum’da yapılması için hazırlıklara başlandı. Bodrum’da yaşayan yerel ve ulusal sanatçılardan oluşan Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından festival ve bu yıl içerisinde yapılacak kültür etkinliklerinin tanıtımı için Bodrum STS Okul Gemisi’nde kokteyl ve tanıtım toplantısı düzenlendi. BOYTAV (Bodrum Yarımadasını Tanıtma Vakfı) ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, BODER (Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği) Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ve 60’a yakın turizmci ve sanatçının katıldığı kokteylde 8-11 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak ve yaklaşık 30 ülkeden 2 bine yakın dansçı ve sanatçıların katılacağı 1.Uluslar arası Akdenizin Renkleri Festivali’nin Bodrum’da 24 saat süren etkinliklerle, kentin otuza yakın noktasında, yediden yetmişe herkesin eğlenebileceği ve Akdeniz’in en büyük festivallerinden birini Bodrum’a kazandırmak istediklerini belirten Cavlı “Bodrum’un son otuz yıl içerisinde hızla gelişimi ve farklı etkenler nedeniyle tarihi kentte bir kültürel dejenarasyon yaşanmaya başlaması ile birlikte tatil için Bodrum’u tercih eden turist kalitesindede ciddi anlamda bir düşme oldu.5 yıllık geçmişe sahip Bodrum’un geçmişten günümüze kadar gelen tüm  değerlerini modernize edilmiş sanat ve kültür etkinlikleri ile yeniden canlandıracak festivale sivil toplum örgütleri ve kurumların ilgisi şimdiden çok büyük oldu.Doğru ve uluslar arası kültürel projeler ile Bodrum’da yaşam ve tatile gelen turistin kalitesinin artmasında önemli rol oynayacak bu ilk festivale ulusal ve uluslar arası medyadan yüzlerce basın mensubu katılarak festivalin en renkli görüntülerini dünyanın en ücra köşesine kadar ulaştıracak” dedi. Festival projesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm ve Tanıtma Genel Müdürlüğü, Bodrum Ticaret Odası ve Garanti Bankası tarafından desteklendiğini belirten Cavlı bu yıl içerisinde Bodrum Değişmeyen Değerler Fotoğraf Yarışması’nında düzenleneceğini söyledi.


Türkiye ve Yunanistanİlk Kez Ortak Festival Düzenleyecek…


Bodrum’da düzenlenecek uluslar arası festivalin ilçede karnaval havası estireceğini ve geleneksel hale getirileceğini belirten Kocadon “Kentimizin eğlenceden doğa güzelliklerine, mavi yolculuktan dünyanın yedi harikasından biri olan Kral Mousolos’un mezarına, dünyanın en güzel yatlarından mandalinasına, dünyanın en kaliteli eğlence mekanlarına kadar onlarca değerimiz var. Ancak bu değerlerin hepsini bir arada tanıtacak, pazarlayacak bir organizasyon bugüne kadar gerçekleştirilemedi. Bodrum’u tüm dünyaya tanıtacak yediden yetmişe herkesin aynı anda hem eğleneceği, hem de kentimizin değerlerini tanıyacağı bu festivali Brezilya’daki Rio Karnavalı gibi tüm dünyaya tanıtacağız. Festivali şimdiden uluslar arası fuarlarda tanıtmaya başladık. Turistik ilçenin kültürünü, tarihini sanata bakış açısını ve global vizyonunu yansıtacak, turizme sezon sonunda dinamizm getireceği gibi kentin ticaret potansiyeli ciddi oranda arttıracak bu festivale komşu Yunanistan’ın İstanköy adasından gelecek sanatçılarda destek verecek. Festivalin bir ayağını da dönüşümlü olarak her yıl komşu adada yapacağız. Türkiye ile Yunanistan’ın aynı günde Ege’nin iki yakasında ortaklaşa düzenlediği ilk festival olma özelliğini kazanacak. Bu festivalin gerçekleşmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız, hazırlıklara şimdiden başladık” dedi.


Festival koordinatörü Necmi Cavlı başkanlığında çalışmalara başlanması için otuz kişilik festival komitesi oluşturuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.