Bodrum Gündem

Gümüşlükte Festival Escher Quartetle sürüyor

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, ABDli yaylı çalgılar dörtlüsü Escher Quartetin Eklisiada vereceği iki konserle devam edecek.

Gümüşlükte Festival Escher Quartetle sürüyor
12.09.2011
0
A+
A-


 

 

Gümüşlük’te Festival Escher Quartet’le sürüyor

 


Bodrum’un Gümüşlük beldesinde iki ayı aşkın bir süredir devam eden ve tüm yaz sezonuna yayılan 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, ABD’li yaylı çalgılar dörtlüsü Escher Quartet’in Eklisia’da vereceği iki konserle devam edecek. 13 Eylül Salı ve 14 Eylül Çarşamba akşamı saat 21:30’da gerçekleşecek iki konserin etkinlik sponsorluğunu Bosch üstlenecek.


Viagra Gold without prescription  


Bodrum Gündem Haber


Sekizincisi gerçekleştirilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl da birbirinden değerli müzisyenleri sahnesinde ağırlarken, diğer yandan da yerli ve yabancı klasik müzikseveri çatısı altında bir araya getirdi. Bodrum’un ve Gümüşlük’ün adını uluslararası platformda başarıyla temsil eden festival aynı zamanda yöreye kültür turizmi açısından da büyük katkı sağladı.


 


Hollandalı ressamdan esinlenmişler


Son yılların en başarılı ve aranan yaylı çalgılar grupları arasında gösterilen Escher Quartet, Hollandalı ressam M.C. Escher′den esinlenmiş. Sanatçının resimlerinde bireysel bileşenlerin etkileşiminden bir bütünü tamamlama yönteminden ilham alan grupta Adam Barnett-Hart ve Wu Jie, violinle yer alırken, violayı Pierre Lapointe ve çelloyu Dane Johansen çalıyor.


  buy Premarin


Gülsin Onay’dan kapanış konseri


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi’nin ana sponsorluğunda devam eden 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi Devlet Sanatçımız Piyanist Gülsin Onay konseriyle son bulacak. Festivalin standart programındaki Escher Quartet’in iki konserinin ardından 17 Eylül Cumartesi akşamı saat 21:30’da festivalin Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin kapanış konseriyle klasik müzikseverlerin karşısına çıkacak.


Fluoxetine online  


Escher Quartet konser programı


Escher Dörtlüsü, festival kapsamında 2 gün üst üste vereceği konserin ilk gününde programa; F. Mendelssohn’un “Quartet Op. 44 No. 2” adlı eseriyle başlayacak, dörtlü ardından C. Debussy’nin “Quartet” isimli eserlerini seslendirecek. Konserin ikinci yarısında ise Escher Quatret, F. Mendelssohn’un “Quartet Op. 13” adlı eseriyle müzikseverlerin karşısına çıkacak.


 


14 Eylül Çarşamba günü ikinci kez Eklisia’da sahne alacak olan Escher Quartet, festivalin son konserinde ilk yarıya L. von Beethoven’un “Op. 18, No. 2” isimli eseriyle başlayacak. Dörtlü daha sonra B. Bartok’un “Quartet No. 5” adlı eserini seslendirecek. Programın ikinci yarısında dörtlü yine L. von Beethoven bir eserine yer vererek “Quartet Op. 131” başlıklı eseri seslendirecek.


 


Escher Quartet Biyografi


Escher Dörtlüsü, ABD′nin içinde ve dışında, Carnegie Hall, Lincoln Center, 92nd Street ve New York Symphony Space, Boston Gardner Museum, Paris Louvre, Dallas Chamber Music Society, Kennedy Center′in Fortas Series, New Orleans Friends of Music, Boulder Colorado Üniversitesi, Orange County Performing Arts Center ve Ottowa′nın National Arts Centre, Ravinia, Santa Fe Chamber Music, Gold Coast ve Caramoor Festivalleri, Music@Menlo ve La Jolla SummerFest gibi saygın etkinlikler ve festivallerin sahnelerinde yer aldılar.


 


Dörtlü, Lincoln Center′ın Chamber Music Society′nin “CSM Two” programı kapsamında ev sahibi topluluğu olarak üçüncü yılına girdi ve Andrés Diaz, Lawrence Dutton, Kurt Elling, Leon Fleisher, Lynn Harrell, Wu Han, Jeffrey Kahane, Joseph Kalichstein, Pepe Romero, pop folk şarkıcısı /besteci Luke Temple, David Shifrin ve Pinchas Zukerman gibi seçkin sanatçılarla çalışmış. 2005′in başında hem Pinchas Zukerman hem İtzhak Perlman tarafından her iki sanatçının kendi festivallerine ev sahibi dörtlü olarak davet edildiler.


 


2010-2011 sezonunda New York World Science ve Symphony Space′te ayrıca Carnegie Hall′un Zankel Auditorium′da Little Orchestra Society ile konçerto ve oda müziği içeren bir program hazırlandı. Escher Dörtlüsü bu sezon ayrıca Des Moines Arts Center′de David Shifrin (klarnet) ve Newtown Friends of Music′te Jason Vieaux (gitar) gibi misafir sanatçılarla konserler verecek.


 


ABD′nin kuzey eyaletlerinden Baltimore′da Shriver Hall, Pennsylvania′da Haverford College, Westport Point MA′de Point ile ayrıca anlaşmalar yapılmış olup Chicago, Cincinnati, Ottawa, Austin, Hudson Valley, Wooster, Yellow Springs, Williamsburg ve Tulane University′de the New Orleans Friends of Music′te oda müziği konser dizilerinde çalacaklar. Uluslararası planda İrlanda′da West Cork Festivali, Mexico′da San Miguel de Allende Festivali, Paris′te Louvre Müzesi ve Çin′de uzun bir turne gözüküyor. Bu sezon BBC Escher Dörtlüsünü “Yeni Kuşağın Sanatçıları”ndan biri olarak ilan etti ve programın kapsamında Beethoven′in yaylı çalgılar dörtlüsü Op.59, no.1, Haydn′ın “Şaka”, Janaçek yaylı çalgılar dörtlüsü No.2 ve Dvorak yaylı çalgılar dörtlüsünü No.13 G majör, Op.106 Radyo 3 için kayıt edecek.


 


2011 ilkbaharında Zemlinsky Vakfının desteğiyle Naxos için yapılacak bütün Zemlinsky yaylı çalgılar dörtlülerin kayıtlarının ardından BIS için bütün Mendelsohn yaylı çalgılar dörtlülerinin kaydı için planlar yapıldı. Mart 2010′da çıkmış ve Bridge Records için yaptıkları en son kayıtlar ise Stony Brook Soundings (“taşlı dere tınlamaları”), Bölüm 1: Daniel A.Weymouth, Max Giteck Duykers, Ilari Kaila, Eugene Drucker (Emerson Yaylı Çalgılar Dörtlüsü). Yaylı çalgılar dörtlüsü Perry Goldstein′in 5 yeni yapıtının (bunun dört tanesi bir misafir sanatçıyla çalınacak beşli için yazılmış) ilk kayıtlarıyla dikkat çekmekte. Daha önceki albümler 2008′deki Chamber Music Society of Lincoln Center (Amy Beach piyano Beşlisi ve Alan Amith “Vignettes: Covered Wagon Woman” (“Atlı Araba Kadın Hikayeleri”) içeriyor ve 2007′de bir Boccherini Gitar Beşlisi, Mendelsohn Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ve Bottesini “Gran duoconcertante” sunan Music@Menlo′dan Bridging the Ages (Çağların Köprüsü). Music@Menlo için ayrıca Stravinsky Yaylı Çalgılar Dörtlüsü için Üç Piyes, Purcell “Tek Ses Üzerine Çeşitleme”, Haydn Yaylı Dörtlüsü Si-Bémol majör, Op.76 No.4 (“Gündoğumu”), Şoştakoviç Yaylı Çalgılar Sekizlisi, Grünberg “Dört Eğlence” ve Wolf İtalyan Serenat, G majör′ün kayıtları yapıldı.


 


Escher Dörtlüsü Caramoor′da (burada Pierre Jalbert′in ilk ısmarladıkları “Yaylı Çalgılar Dörtlüsü#4,” çaldılar) Ernst Stiefel Ev Sahibi Yaylı Çalgılar Dörtlüsü olarak bulundu ve 2007 ile 2009 arasında dünyaca ünlü Emerson Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’yle olağanüstü bir birliktelikte Ev Sahibi Sanatçı Misafiri olarak Stony Brook University′nde bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.