Bodrum Gündem

İNGİLİZ-CE

22.04.2011
0
A+
A-

1850lerde İngilterenin Akdenizi kontrol altına almasına Karadenizdeki Rus deniz gücü engel idi.

İngiltere 1856 da Fransa ve Osmanlı’yı yanına alarak Rusya′ya saldırdı. Kırıma yapılan deniz çıkarma savaşında Rus donanması yok edildi.


Savaşın tek kazananı vardı: İngiltere.


 


Osmanlı sözüm ona zafer kazanmıştı. Cialis super active no prescription   Avrupa devletler ailesine girdin, dediler.  Günümüz Türkiyesinin  Avrupa Gümrük Birliğine girişi  gibi. 


Bu söylem kulağa hoş geldi. Osmanlıyı 1856 Islahat Fermanı′na zorladı. İngiltere azınlıklarını koruma hakkını aldı. Osmanlı’da bölünme başladı


1876 yılında İngiltere Balkanların özgürleştirmek – Osmanlı’yı vesayet altına almak için İstanbul konferansını toplar. Propranolol 80mg


Osmanlı yönetimi İngiltere’nin “tebliğ ettiği” şartlara direnmek için Meşrutiyet Fermanı′nı ilan etmeye mecbur kalır. Konferans sonuçsuz dağılır


1877-78   Rus savaşı sonunda  Osmanlı  yenilgisinden pay kapmak için İngiltere  Berlin kongresini toplar. Kıbrıs’ı ′′ödünç′′ istila eder.


Osmanlı ′daki Hıristiyan tebaasının koruyuculuğunu üstlenir. 1882 de Mısırı İşgali eder.


 


Cihan Harbinde Arabı,  Yunanı,  üzerimize süren,  Sevr′in arkasında, Lozan′ın karşısında duran da İngiltere idi. Şimdi de, Amerika’yı,  Fransa’yı,  Nato’yu önüne kattı.  Önce Mağripi,  Mısır’ı karıştırdı, sonra Ortadoğu da sınırımıza dayandı.


Ne yapsak da hesab yine bize çıkartılacağa benzer.  Irak’ın faturasını ödeye ödeye bitiremedik henüz!.


*   *   *


İngiliz  “it′e”  hardal yedirmesini iyi bilir


İt′e Hardal yedirme sanatını kısaca hatırlatıyorum:


Bir Alman, bir İtalyan ve bir İngiliz, İt′e hardal yedirmek için iddiaya tutuşurlar.


 


Alman dener beceremez…


Cytotec cheap

İtalyan dener beceremez…


 


Sıra İngiliz’e gelir. İngiliz köpeği’i önce bir güzel okşar, bir eliyle sırtını sıvazlar, diğer eliyle topak yaptığı hardalı hayvanın ardına yapıştırır.


 


Neye uğradığını şaşıran köpek bir koşar, iki sıçrar, sonra başlar ardını yalamaya. Ağzı yandıkça yalar, burnu yandıkça yalar, ardı yandıkça yalar, yalar.


 


Hardalı yer !

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.