Bodrum Gündem

EYVAHHHHHHHH, SEÇİM SÜRECİ…

05.05.2011
0
A+
A-

EYVAHHHHHHHH, SEÇİM SÜRECİ…
İşte yine yaşanan bir yeni seçim süreci.

buy metoclopramide


Eyvah dedim, yıllarca yaşayarak gördüğüm ve şahit olduğum öncekilerden hiç de farklı olmayan, bizim topluma özgü bir  seçim süreci başlıyor yine.Tamamlanan ve hiçbir yerde rastlanmayacak adına ne derseniz deyin seçim sürecine giriş ve yasal prosedürlerle birlikte, seçim propagandalarını ve seçim öncesi süreci yaşamaya başladık.


 


Yelpazenin değişik yerlerinde durmaya çalışan partilerimiz oy almak için çırpınmaya başladılar.Söylemlerinde vaatlerin de neler yok ki.Bunları her gün görsel ve yazılı basında  izlemek mümkün.


 


Seçim sonucunu tahmin etmek ve meraklanmak insana özgüdür.Ama ben hiç de merak etmiyorum seçim sonuçlarını.


Cumhuriyetin kuruluşundan beri önce yaşayıp sonuçlarını gören ve katlanan, sonra geç de olsa ders çıkaran bir toplum diyemeyeceğim bir yaklaşım ile bir şekilde yine toplumu  yöneten bir meclis oluşturacağız seçimlerin sonucunda.


Demokratikleşme hariç bunda da hiç kuşkum yok.


 


Ve oluşturduğumuz meclis; beğendiğimiz,beğenmediğimiz,kanunları,kitapları,yasaları yine toplumun yüksek çıkarları doğrultusunda ,bazen de gece gündüz çalışarak görevini yine yerine getirecek.


Zaten hep böyle olmuyor mu?


 


Bazen meclisteki sayısal çokluk ile el kaldırarak veya gece yarısı son anda bir yasa teklifi ile ama asla meclis mutabakatına dayanmayan,sıkça bir bilene gitmeyi de ihmal etmeyen bir şekilde kanun koyucu,hükümet,iktidar ülkeyi  toplumun menfaatleri doğrultusunda yönetmeye başlıyor,erken seçim olmazsa bir süre daha.


  buy Levitra


Anayasamızın ilk üç maddesinin altında yer alan diğer maddelerinin değiştirilmesinde ehil olan meclisimiz,dünyanın bir çok yerinde eşine rastlanmayacak bir şekilde toplumun tüm renk ve desenlerini kucaklayan en güzel Anayasayı  nihayet bulma azmini bile sürdürme gücüne sahip olacaktır seçimlerin sonucunda.


 


Şimdi sadede geliyorum,


 


Demek istediğim,yeni seçimlerin ardından yeniden oluşan meclisimiz,kaynağı insan kararları olan her türlü,        


Anayasa dahil toplumu iyi yöneten ve yaşatan  yasaları çıkarma iradesine sahip olmasıdır.Bunu değiştirmek,değiştirmemek,düzeltmek,yenisini yapmak,üstesinden gelmek,yanlışı düzeltmek hep meclis çatısı altında,istenildiği,ihtiyaç duyulduğu ve talep edildiği zaman milleti adına yapma hakkına sahiptir, mümkündür her zaman


ve gecikmeden.


 


Ama bazı gecikmişlikler vardır,istesen de düzeltemezsin,değiştiremezsin  ne kadar güçlü bir meclis iraden bile olsa,alamazsın geriye gideni,yeni kararlar almak,yasalar çıkarmak yetmez ve gidenin yerine yenisini getiremezsin.Üzülürsün,pişman olursun.


Hele senden önce aldığın değerleri senden sonraya emanet etme gibi bir bilince sahipsen utanırsın birde,görevini yapamamanın ezikliğini hissedersin.


İşte doğaya karşı gecikmişlik böyle bir şeydir.


Var mıdır acaba başka bir gecikmişlik ki tüm çabalara rağmen eskisene dönebilsin?


Arada uyarır geç kalma diye,yetinmez intikam da alır gecikiyorsun diye Öyle bir gecikmişlik tir ki affetmez sonunda.Gittiğinde ise yaşadığın sürede hatırlatır kendisini her nefes aldığında.


 


İşte yeni bir seçim dönemimde,EYVAHHHHHH dememin nedeni bu gecikmişliğin politikalar adına ,üç/beş oy kapma adına daha da hoyratça,insafsızca,düşünülmeden ve doğaya karşı saygısızca kullanılma dönemi olmasıdır.Kısa sürer ama sonuçları uzundur,kalıcıdır ve vahimdir.   


 


Biri çılgınlığını saklamadan geçer boydan boya binlerce yıllık emanet anakarayı  bir su kanalıyla.Düşünmez üzerindeki ormanlarını ,göllerini ve her santimindeki biyolojik çeşitliliği ve düşünmek istemez  uyarılara rağmen tüm ekoloji üzerindeki olumsuz etkileri ve yaratacağı olumsuzlukları.


Bir diğeri daha hatırlarda çok yeni olan sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle ve Anayasa Mahkemesine götürüp durdurduğu 2B orman arazilerinin satışını adeta sen satarsan olmaz ben satarsam olur mantığı ile seçim sürecinde gündeme  getirmesi ve sonrasında yaratacağı engelleme imkansızlıkları düşünememiş olması.


Hele bir diğerinin ağzından şimdiye kadar hiç kimse bir ağaç lafı bile duyamamıştır,halbuki atalarımızın çıktığı ,at sürdüğü yerlerin nasıl doğa harikası yerler olduğu halen anılmaktadır


 


Al birini vur ötekine der mi doğanın dili olsa acaba?


İşte bundan dolayı EYVAHHHHHHHH diyorum,seçim sürecinde.


 


Ve biliyorum ki doğanın politika ve politikacılarla olan dostluğu giderek azalmaktadır.


 


Daha güçlü sivil toplum kuruluşları ile doğaya sahip çıkmak,seçim süreçlerini etkilemek,politika ve politikacıları oy veririm ama doğaya sahip çık mesajını verebilmek.


 


Daha fazla gecikmeden oy uğruna,rant yaratmadan doğaya seçim süreçlerinde daha da fazla sahip çıkmalıyız.


 


buy albuterol

EYVAHHHHHHHHH demeyeceğim bir seçim süreci yaşamak istiyorum, doğanın adına daha da gecikmeden…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.