Bodrum Gündem

IPI Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülü, Zeynep Orala Verildi.

Gazeteci Yazar Zeynep Oral, IPI Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülünü kazanan ilk isim oldu. Ödül, Basın Özgürlüğü için Diyalog Yemeği ve Ödül Töreninde verilecek.

IPI Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülü, Zeynep Orala Verildi.
13.05.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

IPI Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülü, Zeynep Oral’a Verildi.

 


 


cheap Ventolin

Gazeteci Yazar Zeynep Oral,  “IPI Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülü”nü kazanan ilk isim oldu. Ödül, “Basın Özgürlüğü için Diyalog” Yemeği ve Ödül Töreni’nde verilecek.


  buy Levitra online


Bodrum Gündem Haber


Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), bugünkü duyurusunda ilk kez verilecek olan “IPI Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülü”nü ilk kazanan ismin gazeteci Zeynep Oral olduğunu açıkladı. Purchase Retin-A


Ödül, “Basın Özgürlüğü için Diyalog” Yemeği ve Ödül Töreni’nde verilecektir. Ödül Töreni, IPI İsrailli-Filistinli Gazeteciler Forumuna da evsahipliği yapacak Avusturya’nın başkenti Viyana’da Hofburg Sarayı’nda 14 Haziran 2011’de yapılacaktır


IPI Direktörü Alison Bethel McKenzie, “’IPI Basın Özgürlüğü Diyalog Ödülü”ne layık görülen ilk gazeteci olarak Sayın Zeynep Oral’ı takdim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. “Her yıl kendisini mesleğine ve basın özgürlüğüne adayarak uluslar ve/ veya insanlar arasındaki diyaloğun gelişmesine katkıda bulunan gazeteci veya gazetecilere vermeyi amaçladığımız bu ödüle  daha layık ve daha uygun bir isim olamazdı”


Zeynep Oral, Yunanistan’dan Margarita Papandreou’yla birlikte WINPEACE- Barış İçin Kadın Girişimi adlı sivil toplum örgütünün eş kurucusudur. Türkiye ile Yunanistan’ı Ege Denizi’ndeki egemenlik hakları nedeniyle askeri çatışmanın eşiğine getiren Aralık 1995’teki Kardak Krizi’nin hemen ardından Ocak 1996’da kurulan bu girişim, misyonunu amaç bildirgesinde ,   “bölgede dayanışma ve barışın sürdürülmesini sağlamak” olarak tanımlamıştır: “Bu misyon, geleceğimize ve çocuklarımıza olan borcumuzdur. Yunanistan ve Türkiye halkları arasındaki köklü dostluğu ve kardeşlik hislerini yüceltmeye çalışan farklı grupların şu ana kadarki gayretlerinin bilincindeyiz ve çok da takdir ediyoruz. Şimdi ise, her iki  ülkenin kadınlarına, birbirimizi tanımak fırsatı sunan bu oluşumda el ele vermelerini, uyumlu ilişkiler kurmalarını, barışçıl fikirlere kucak açmalarını ve şiddet dışı eylemlere yönelmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Amacımız, iki ülke arasındaki gergin havanın dağılmasını sağlamak, barış kültürünü yaymak  ve kriz zamanlarında hükümetlerimizı barışçıl müdahalelere zorlamak için bir ağ oluşturmaktır.”


İstanbul doğumlu Zeynep Oral, Paris’teki Ecole Superieure de Journalisme ile Sorbonne Üniversitesi Institute des Etudes Theatrales mezunudur. 1968- 2001 yılları arasında Milliyet gazetesinde , muhabir, yazar, tiyatro eleştirmeni olarak çalışmıştır.  1972’de kültür ve sanat üzerine iki haftada bir yayınlanan “Milliyet Sanat Dergisi”’ni  çıkarmıştır. 2001 yılına değin bu derginin Yazı İşleri Müdürü olarak çalışan Oral, o yıldan bu yana, Cumhuriyet gazetesinin köşe yazarıdır. Zeynep Oral, aralarında öykü, deneme, biyografi  araştırma ve gezi yazıları da bulunan 17 kitabın yazarıdır. Aldığı sayısız ödüller arasında UNESCO’nun “Barışın Anneleri”ödülü (2000) ile Fransız Kültür Bakanlığı tarafından verilen “Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres” ödülü bulunmaktadır.


Hofburg Sarayı’nda 14 Haziran Salı günü saat 19.30’da yapılacak “Basın Özgürlüğü için Diyalog” Yemeği ve Ödül Töreni’nde Israilli ve Filistinli Gazeteciler Forumu’nun resmi açılışı gerçekleştirilecek ve aralarında Slovakya Başbakanı Iveta Radicova, Avusturya Başkan Yardımcısı ve Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Federal Bakanı Michael Spindelegger, Third Way Party üyesi ve Filistin Yüksek Yasama Meclisi üyesi Hanan Ashrawi eski Adalet Bakanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Yossi Beilin ve UNESCO İletişim ve Enformasyon birimi Genel Müdür Yardımcısı Janis Karklins’in de bulunduğu pek çok tanınmış kişi konuşma yapacaklardır.





Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.