Bodrum Gündem

Bodrumda Bu Hafta…

14.06.2011
0
A+
A-

Dilek Cebeci ile Bodrumun sanat gündemi…

 


 

 

(BODRUM SANAT PENCERESİ)

 Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde


Beş Ayrı Sergi Birden Açıldı.

 


Orhan Kemal Meydanında , Yaşar Çallı Resim Sergisi izlenebilir.Yaşar Çallı 1941 Denizli Buldan doğumlu olup ünlü ressam İbrahim Çallı’nın torunudur.1960′lı yıllarda girdiği İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi′nde Halil Dikmen ve Zeki Faik İzer atölyelerinde çalıştı. 1964′de Eczacıbaşı Seramik Fabrikası′nda modelci olarak kadroya alındı. 10 yıl Eczacıbaşı Seramik Fabrikasında Profesör Sadi Diren ile seramik ve heykel çalışmaları yaptı. 1974′da İstanbul Hilton′da portreler sergisi açtı. 1979′da o zamana kadar Meclis Başkanlığı yapmış Devlet adamlarının portelerini yapmak üzere görevlendirildi ve TBMM Milli Saraylar Müdürlüğüne Ressam olarak atandı. Burada Ressam olarak uzun yıllar Cumhurbaşkanları ve Devlet adamlarının portelerini yaptı. 2001′da emekli oluncaya kadar Meclisteki atölyesinde ürettiği bütün tabloları TBMM koleksiyonunda bulunmaktadır.


buy Propranolol online  


2001′da emekli olduktan sonra Cumhurbaşkanlığı köşkünde kendisine tahsis edilen atölyede Cumhurbaşkanlığı Atatürk Arşivi Projesi Atatürk ve Devrimleri konulu tablolar üretti. Burada yaptığı eserler Cumhurbaşkanlığı Köşk arşivindedir. 2003′dan itibaren Resim çalışmalarına Ankara’daki atölyesinde devam etmektedir.


Dibeklihandaki ikinci sergi ise Yıldız Kenter Sanat Galerisinde görebileceğiniz Akın Yükseler’in  “Rastgele” isimli heykel sergisidir.


 


AkınYükseler 1954 de Ankara’da doğdu.1972’de TED Ankara Maarif kolejinden,1981’de Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulundan mezun oldu. Eczacıbaşı Endüstri Tasarım, Capri Mobilya Mağaza Sahibi, Home Store Mobilya Tasarım, İmalat Müdürlüğü, birkaç A.Ş. Müdürlüğünde çalıştı. 2001’de Bodrum Gümüşlüğe yerleşti. Gümüşlükteki Atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. Akın Yükseler birçok sergilere katılmıştır


Erdinç Bakla Sanat Galerisinde ise Kamil Masaracının “Ütopya Vaziyetleri” adlı karikatür sergisini izleyebilirsiniz. Nexium online


purchase Viagra  


Kamil Masaracı 1950′da Antakya′da doğdu. Birçok dergi ve gazetede çizdi. Almanya′ya gitti. “Die Tageszeitung” ve “Der Kassenarzt”da çizdi. Dokuzu yurtdışında toplam 32 kişisel sergi açtı. Çocuklar için Bocuk ve Keyfibol tiplerini yarattı. 25 ödül aldı. TRT′nin kültür programlarına “Yürüyen Çizgiyle” karikatürler çizdi. Metin yazarlığı yaptı. 1996′da Karikatürcüler Derneği başkanlığına seçildi. Animasyon çalışmalarında bulundu. 1985′ten bu yana Cumhuriyet′te çiziyor. İki albümü var.


Nedim Günsur Sokağında ise Taner Ercan’ın Suluboya resim sergisi var. Taner Ercan 1941 yılında Kırklareli′nde doğdu. 1965′da İstanbul Teknik Üniversitesi′nden Jeoloji Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Jeolog olarak baraj inşaatlarında ve maden aramalarında çalıştı.


 


Taşlar ve kayalar arasında çalışırken suluboyanın büyüsüne kapıldı. Halen emekli olarak resim çalışmalarına devam etmektedir.


Dibeklihan’ın yeni galerisi Dibek Sofrası Sanat Galerisinde ise Nihat Akmehmet’in Resim ve Fotoğraf sergisi izlenebilir. Nihat Akmehmet  1958′de İstanbul′da doğdu. Yıldız Üniversitesi Elektrik Bölümünden mezun oldu.


 


Uzun yıllar MNG Holding bünyesinde yöneticilik yaptı. 2000 ′dan bu yana serbest olarak Proje danışmanlığı yapmaktadır. Sanata olan ilgisi 1975 yılında fotoğrafla başladı. Manzara, mimari, arkeoloji ve tanıtım fotoğrafları, dans ve portre ile devam etti. Resim çalışmalarına 2006′da Evitan Atölyesinde başladı. Sanat altyapısını ağırlıklı olarak soyut tarzda oluşturdu. Çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.


Yakaköy, Çilek Caddesindeki Dibeklihan Kültür ve Sanat köyündeki bu sergiler  23 Haziran tarihne kadar Pazartesi günleri hariç her gün saat 10.00-13.00 saatleri arası ve 17.00- 23.00 saatleri arası görülebilir. 13.00-17.00 saatleri arasında ise sadece Kahvehane ve Dibek Sofrası LaCastella bölümleri açıktır.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.