Bodrum Gündem

12 Ay Turizme Büyük Katkı…

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali açılış kokteylinde konuşan Tire Festivalin 2,5 aya yayılan bir süre devam etmesi, sezonun uzamasına katkı sağlayacaktır dedi.

12 Ay Turizme Büyük Katkı…
07.07.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

 

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Uluslararası bir festival olma yolunda…

Açılış Kokteyline 500 Kişi Katıldı…

 

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kokteylle açıldı… Yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğrayan Bodrum’un Gümüşlük Beldesi, bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

 


Bodrum Gündem Haber


450 yıllık tarihi mekan Eklisia’da Gümüşlük Belediyesi tarafından düzenlenen kokteyle bir çok müzikseverin yanı sıra eski Dış İşleri Bakanı Emre Gönensay, eski paşalardan klasik müziğe olan ilgisiyle de bilinen Aytaç Yalman, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, müzisyen Mazhar Alanson ve daha birçok ünlü katıldı. DYP  ve SHP koalisyonu döneminin Dışişleri bakanı Emre Gönensay′da açılış kokteyline katılanlar arasındaydı. 

 


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi’nin ana sponsorluğunda organize edilen 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne katılan dünyaca ünlü müzisyenler, sanatseverlerle Eklisia’nın ev sahipliğinde bir araya geldi. Açılışta konuşma yapan festivalin sanat danışmanı Gülsin Onay, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın festivale katkısının çok büyük bir değer taşıdığının altını çizerek, organizasyona katkı veren tüm sponsorlara teşekkür etti. Onay, sözlerini şöyle sürdürdü: “450 yıllık bir mekana sahibiz. Sırf bu özelliği bile dünyaca ünlü müzisyenlerin ilgisini çekiyor. Günümüzde konser salonlarının akustiğini oluşturmak için bu kadar çaba harcanırken, Eklisia’nın kendine özgü ve tamamen doğal bir akustiği var. Konser veren tüm müzisyenler mekanın akustiğine hayran kalıyor. Bu yıl da Eklisia’nın bu muhteşem akustiğinde çok değerli müzisyenleri ağırlayacağız. Sadece konserler değil, ayrıca konuk sanatçılarımız Eklisia’da genç yeteneklere masterclasslar verecekler. Müzik dolu, çok güzel bir festival olacak”


 


Açılışta konuşma yapan Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ise festivalin sınırlarının ülke dışına çoktan taştığını belirterek, belde turizmine büyük bir katkı sağladığına değindi. Çok büyük zorlukları sponsorlar yardımıyla aştıklarını belirten Tire, festivali özellikle 2,5 aylık bir döneme yaydıklarını, böylelikle yaz boyunca beldeye gelen ziyaretçilerin festivale dahil olabildiklerini söyledi.


 


İlk konser Bodrum Kalesi’nde…


Bu yıl 7 Temmuz Perşembe günü Bodrum Kalesi’nde Viyolonselci Frank Wakelkamp’ın solist olarak yer alacağı, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın vereceği konserle görkemli bir şekilde sanatseverlere merhaba diyecek olan festival, dünyanın en önemli quartetleri arasında gösterilen Escher Quartet konseriyle 14 Eylül akşamı son bulacak.


 


Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sanat yönetmenliğini Piyanist Eren Levendoğlu’nun, sanat danışmanlığını ise Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın yapacağı festivalin seçkin konukları arasında; Peter Katin, Julian Gorus, İlya İtin, Misha Dacic, Jackie Jaekyung Yoo, İbrahim Yazıcı, Eren Levendoğlu verecekleri piyano resitalleriyle yer alacaklar. Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, piyanist İlya İtin’le birlikte vereceği konserin yanı sıra solo olarak da klasik müzikseverlerin karşısına çıkacak. Ayrıca Alman soprano Christine Wolff, soprano Burcu Uyar, çellist Ümit İşgörür, flüt sanatçısı Gülşen Tatu, perküsyon ustası Burhan Öcal – Paganin Trio, Emin Fındıkoğlu ve modern dansın Türkiye’deki en önemli temsilcisi Zeynep Tanbay Dans projesi de festivalin konukları arasında yer alacak.


 


Genç yetenekler Masterclasslara katılacak…


Bu yıl yaz okulunda, önceki festival süreçlerinde gerçekleştirilen piyano, keman, viyola, viyolonsel, flüt, arp ve gitar masterclasslarına 2 farklı disiplin daha eklendi. Bu yıl Şef İbrahim Yazıcı “Şeflik masterclass”ı ve Alman soprano Christine Wolff “Şan masterclass”ıyla yaz okuluna katılan öğrencilere eğitim verecekler. Piyanistler Peter Katin, Julian Gorus, İlya İtin, Misha Dacic ve Gülsin Onay, piyano masterclasslarını üstlenecekler. Flüt masterclassını önceki yıllarda olduğu gibi Gülşen Tatu düzenleyecek. Çello masterclassı ise Alexander Baillie ve Ümit İşgörür tarafından gerçekleştirilecek.


 


Sponsorlar…


8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne bu yıl Turizm ve Kültür Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi ana sponsor olarak destek verecek.


Ayrıca, Bosch, Salmakis Resort and Spa ve Engel & Voelkers festivalin Etkinlik Sponsorları olarak yer alıyorlar. Festivale sponsorluk yapan diğer kurum ve kuruluşlar ise şöyle: A2  ses, Arion Hotel, Club Hotel Zemda, The Marmara – Bodrum, Amavi – Gümüşlük, Hollanda Kraliyeti’nin Ankara Büyükelçiliği, Çağdaş Peyzaj, Valtur Tatil İşletmeleri, İbak Homes, THY, Yarımada Gazetesi, İge Giysi ve Tasarım ve


Bebek Güzellik Salonu, Günbatımı Restaurant.


 


Proscar online 8.  Gümüşlük Uluslararası Klasik Müzik Festivali Konser Programı


 


7 Temmuz –   Bodrum Kalesi – İzmir Devlet Senfoni Orkestrası – Frank                 


                      Wakelkamp ( Viyolonsel )


11 Temmuz – Christine Wolff – (Soprano) and İbrahim Yazıcı ( Piyano)


14 Temmuz –  Eklisia Yaz Müzik Okulu Şan Konseri


15 Temmuz –  Misha Dacic –  (Piyano) ‘Bir Lizst Gecesi’. Lizst’in 200. Doğum Yılı Konser


17 Temmuz – Bodrum Kalesi – Zeynep Tanbay Modern Dans Topluluğu


23 Temmuz – Julian Gorus – (Piyano)


29 Temmuz-   Eklisia Yaz Müzik Okulu Piano Konseri


30 Temmuz – Ilya Itin – (Piyano)


3 Ağustos   –  Ilya Itin – Gülsin Onay  – (Piyano) ‘2 konçerto-2 virtüöz – 2 piyano’. Lizst’in 200. Doğum yılı Konser


5 Ağustos      Eklisia Yaz Okulu Piyano Konseri


6 Ağustos      Burcu Uyar (Soprano) İbrahim Yazıcı ( Piyano)


8 Ağustos   Lasix online     Peter Katin  – (Piyano)


12   cheap Viagra Gold Ağustos  – Eklisia Yaz Okulu Piyano Konser


13 Ağustos –   Gülsin Onay –  (Piyano)


17 Ağustos –  Jackie Jaekyung Yoo  – (Piyano)


19 Ağustos    Eklisia Yaz Okulu Flüt Konseri


20 Ağustos –   Gülşen Tatu – Ümit İşgörür – Eren Levendoğlu


4 Eylül             Alexander Baillie –  (Viyolonsel)


7 Eylül            Bodrum Kalesi – Burhan Öçal ve Paganini Trio


8 Eylül            Eklisia Yaz Okulu Viyolonsel Konseri


13 Eylül          Escher Quartet


14 Eylül          Escher Quartet


 


 


Bilet Satış


Eklisia Gümüşlük 0 507 349 59 68


Biletix – www.biletix.com


 


Bilet fiyatları


25tl – 20tl – 15tl – 10 tl


 


İletişim


0 507 349 59 68


www.gumuslukfestival.org


[email protected]


 


Konserlerin başlama saatleri 21:30

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.