Bodrum Gündem

12 HAZİRAN ve CHP…

13.07.2011
0
A+
A-

Mayıs 2010 tarihinde CHPnin Genel Başkanı olan Sayın Kılıçdaroğlu bir kurultay, bir referandum ve bir de genel seçim geçirmiştir.

 

 

 

 
order vardenfil
 

 

Son 6 ayda CHP genel merkezi bilim insanları, ekonomistler, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve hukukçular ile birlikte bir üniversite titizliği ile çalışarak çok ciddi projelere imza atmışlardır. Kısaca inceleyelim:


 Aile Sigortası: Her yoksul aileye ayda en az 600 lira verilecekti, toplumun mağdur kesimleri sosyal devletin çatısı altına alınacak işsizlikle etkin mücadele edilecek, herkes için onurlu ve huzurlu bir yaşam koşulları oluşturulup herkes doğumundan ölümüne kadar sosyal devletin güvencesi altında olacaktı.


 Emekliler: 9 milyon emekli için intibak yasası çıkarılacak, milli gelir artışından pay alınacak, emekli maaşları yoksulluk sınırının üzerine çıkarılıp daha kaliteli yaşam koşulları sağlanacak, kapsayıcı sağlık hizmetleri, rehberlik ve danışmanlık desteği sunulacaktı.
cost of Strattera
 Çalışanlar: İnsan onuruna yaraşır bir iş ve yaşanabilir bir ücret düzenlemesi yapılacak, herkes için daha iyi çalışma koşulları sağlanacak, ulusal istihdam politikası uygulanacak, kamuda taşeron ve 4/B, 4/C gibi güvencesiz çalışma biçimlerine son verilecek ve en önemlisi çalışanların toplu sözleşme ve grev hakkı önündeki engeller kaldırılarak katılımcı demokrasi için örgütlenme teşvik edilecekti. Yani tüm çalışanların sendikalı olmaları sağlanacaktı.


 Gençler: Gençler gençliğini yaşayacak, okullarda ve mahallelerde gençlik merkezleri, kent merkezlerinde ise gençlik evleri kurulacak, üniversite harçları kaldırılacak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlanacaktı.


 Esnaf: Esnaf için esnaf kredileri artacak, hipermarket yasası çıkarılacak, verilecek teşviklerle esnafın büyümesi sağlanacak, KOSGEB destekleri artacak, belediyeler ile etkin işbirliği sağlanacaktı.


 Kadınlar: Kadınlar için kadın erkek eşitliği sağlanıncaya kadar kadın kotası olacak, kadına pozitif ayırımcılık uygulayıp siyasete katılımları sağlanacak, kadın cinayetlerinin %1400 arttığı bir Türkiye′de kadınların şiddete uğramadan yaşayacakları bir düzen oluşturulacak, kadın kocasının ya da babasının değil sosyal devletin güvencesi altında olacak, çalışma hayatına katılımının önündeki engeller kaldırılacaktı.


 %10′luk seçim barajının çok yüksek olduğu, bu oranın mutlaka düşürülmesi gerektiği söylendi.

 Tüm Türkiye neredeyse karış karış dolaşıldı. 81 il 270 ilçede geniş katılımlı mitingler yapıldı.


 Diyarbakır′da yapılan mitingde bu ülkede Kürt sorunu vardır ve bu sorunun çözümü için ne gerekirse yapmaya hatta çözümü ile ilgili her türlü bedeli ödemeye hazırım demiştir.


 Bu ülkenin farklılıkları (din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet, etnik köken) bu ülkenin zenginlikleridir denmiştir.


 Yerel yönetimlere özerklik kazandırılması gerektiği söylenmiştir.

Propranolol 20mg

 YÖK′ün kaldırılacağı sözü verilmiştir.


 Tutukluluk süresinin işkenceye dönüştüğü söylenmiştir.


 Yargının tarafsız olması gerektiği önemle vurgulanmıştır.


 Düşünce ve fikir özgürlüğünün evrensel demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu ısrarla söylenmiştir.


 12 Haziran 2011 seçimlerinde bir önceki seçimden bu yana 3,5 milyon oy artışı sağlanmıştır. vs vs vs ……….

SONUÇ: %25.9. Bu oranı kimileri başarılı bulurken kimileri de çok başarısız buldu çünkü çıta daha yüksekti. Peki ne olmadı da beklenen oy oranına erişemedi CHP.
 Dünyada nükleer felaketler yaşanırken Sayın Kılıçdaroğlu biz nükleere karşı değiliz dedi.


 Tutuklu olan insanları aday listesine alarak pek çok insanın tepkisine dolayısıyla CHP ye oy vermemelerine neden oldu.


 Bugüne kadar sosyal demokrasi ve sol düşünce ile hiç işi olmayan kişilerin (Her kesimden oy almalıyız düşüncesinden hareketle) aday yapılması pek çok CHP′linin yine CHP′ye oy vermemesine neden oldu.


 Avrupa′daki sosyal demokrat partiler parti programlarında çevre-çevrenin korunması ve ekolojik dengeye önem verirler oysa kendini sosyal demokrat bir parti olarak gören CHP′nin hiçbir mitinginde çevrenin ve ekolojik dengenin korunmasına dair tek bir sözcük söylenmedi.


 CHP ideolojik bir partimi yoksa kitle partisi mi olacak, artık ona karar verip bir sonraki seçime o doğrultuda hazırlanmalıdır.

 Son olarak ve en önemlisi de aday yapılmayan eski milletvekillerinin seçim öncesi hiç parti çalışmalarına katılmamalarıdır. Daha da önemlisi bu milletvekillerinin bir başka partiyi baraj altında bırakmamak için oylarını o partiye vermelidir.


SONUÇ: %25.9 yeterlimi? Hayır. CHP artık iktidar olmalıdır. Çok geç kalınmıştır ama bir sonraki seçimlere bugünkü hatalardan ders çıkarılarak hazırlanılmalıdır.


Sevgiyle kalın…
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.