Bodrum Gündem

Genç Yetenekler Gümüşlükte

Eklisia Yaz Müzik Okulu 2011 Piyano masterclass öğrencileri, 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında verdikleri konserle umut vaat ettiler. Genç yetenekler dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Genç Yetenekler Gümüşlükte
01.08.2011
0
A+
A-


 

 

 

Genç Yetenekler Gümüşlükte

           


buy Alesse Eklisia Yaz Müzik Okulu 2011 Piyano masterclass öğrencileri, 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında verdikleri konserle umut vaat ettiler. Genç yetenekler dinleyicilerden büyük alkış aldı.


 


order Proscar Bodrum Gündem Haber


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümüşlük Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında konser vermek için festivalin davetlisi olarak Gümüşlük’e gelen dünyaca meşhur piyanistlerin masterclasslarına katılan 12 genç yetenek Eklisia’da konser verdi.


 


Eklisia Yaz Müzik Okulu (ESMA) kapsamında konser veren 12 genç yetenek konser programında F. Liszt, W.A Mozart, F. Chopin ve C. Debussy gibi önemli bestecilerin eserlerinden örnekler sundular. Programda ilk olarak sahne alan Buğra Çankır, G.Gershwin’in ′′Novelette in Fourths′′ adlı eserini seslendirdi. Ardından sahne alan Mina Kaymakçı, J.S.Bach’ın “Sinfonia Si Minör” ve “F.Chopin Prelüd No:15”; Asrın Can Akalın, F.Chopin’in “Nocturne Op.9 No:1 Si Bemol Minör”; Başak Merev, C.Debussy’nin ′′Golliwog′s Cake-Walk′′ adlı eserlerine yer verdiler. Konserde Cem Anıl kendi bestesi olan ′′Yakamoz′′u ve F.Chopin’in “Etüd Op.10 No:12 Do Minör”ünü ve Güneş Oba ise W.A. Mozart’ın “Sonat KV 332 Fa Majör, 3.Bölüm – Allegro assai” adlı eserini seslendirdi.

buy Nolvadex Eklisia’da gerçekleştirilen masterclass konserinin ikinci yarısında genç müzisyenlerden Ceren Su Şahin
F.Chopin’in “Scherzo Op.39 No:3 Do Diyez Minör” adlı eserini seslendirirken, Zeynep Ülbeği F. Mendelssohn’un ′′Rondo Capriccioso′′; Mert Yeşilmenderes, F. Liszt’in “Rapsodi No:5”; Aysel Gökçe Çağlar, J. Brahms’ın “Rapsodi Op.79 No:2”; Dilan Dereli, F. Liszt’in Konser Etüdü No:1 ′′Waldesrauschen′′ ve Malik Halçe, F.Chopin’in “Scherzo Op.20 No:1 Si Minör” adlı eserleriyle sanatseverlerin karşısına çıktılar.


 


Festival bünyesinde 18 Temmuz tarihinde başlayan ve 13 Ağustos’a kadar devam edecek olan piyano masterclassına yaşları 13 ila 20 arasında değişen 12 öğrenci katılıyor. Mimar Sinan Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, 9 Eylül Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Işılay Saygun Güzel Sanatlar Lisesi’nde öğrenim gören genç yetenekler masterclass sonunda sertifika alacaklar. Çalışmalar boyunca festival programında konserler veren İbrahim Yazıcı, Misha Dacic, Julian Gorus ve Gülsin Onay’dan dersler alan öğrenciler önümüzdeki günlerde Ilya İtin ve Peter Katin’den eğitim alacaklar. Bugüne kadar 250 kadar öğrenciye sertifika veren Eklisia Yaz Müzik Okulu, bu yıl Orkestra Şefliği ve Şan masterclassları ile başlamıştı. Piyano masterclassının ardından ise okul, 13 – 20 Ağustos tarihlerinde Flüt Masterclassı ve 31 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında ise Çello Masterclassıyla devam edecek. 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.