Bodrum Gündem

İŞGAL, SAVAŞ, ŞİDDET, AÇLIK VE DE YOKSULLUK..

11.08.2011
0
A+
A-

Uzunca bir süredir Ortadoğu da yaşanan olaylar daha doğru bir deyimle Ortadoğu üzerinde oynanan oyunlar sanıyorum artık şekillenmeye başladı.

Hafızalarımızı biraz tazelemeye ne dersiniz. Yıllar önce ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ne demişti “Artık Ortadoğunun sınırlarının değişmesi lazım” şimdi sırasıyla Ortadoğuda yaşananlara bir göz atalım. Önce Irak, arkasından Libya, ondan sonra Mısır ve son olarak Suriye.


ABD Irak’ a demokrasi getireceğim bahanesiyle girip yüz binlerce insanın ölümüne sebep oldu. Demokrasi mi geldi Irak’a ?


Hayır.


Ülke  ABD tarafından işgal edildi ve en önemlisi de ülkedeki zengin petrol yataklarına el koydu. Arkasından Libya’ya aynı gerekçe ile girdiler. Çok sayıda sivil insanın ölümüne neden oldular. Saldırılar ve de dolayısıyla ölümler devam ediyor. Mısır yine aynı gerekçelerle karıştırıldı ve Lasix online   çok sayıda insan  Naltrexone online öldü. Son olarak, Suriye var sırada. Günlerdir yapılan saldırılar sonucu ölen yüzlerce sivil insan. Sonrasında sıranın kime geleceğini kestirmek hiç zor bir tahmin değil.


Bekleyip göreceğiz.


Gelelim Kara Afrika’ da yaşanan açlık ve beraberinde gelen insanlık dramlarına. Açlıktan ölen yüz binlerce insan, özellikle çocuklar sahiden insanın içini acıtıyor. Hele milyonlarca insanın kendi topraklarından kıtlık gerekçesiyle göç ettirilmeleri. Göç ettikleri ülkede kurulan çadırlarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışmaları, orada yaşanan insanlık dramları. Hele bir annenin ölen çocuğunu yetkililere haber vermemesi ve çocuğunun cesediyle beraber 4 gün boyunca yaşaması.


Haber vermeme gerekçesi neymiş biliyor musunuz?


Sağ kalan çocuğuna biraz daha fazla yiyecek almak.


İnsanları önce açlığa mahkum edip yerlerinden ve de yurtlarından edeceksin. Sonra da bütün dünyayı o insanlara yardıma çağıracaksın. Somali’de her 6 dakika’da 1 çocuğun açlıktan öldüğünü biliyor musunuz?


Kadına yönelik şiddet her geçen gün korkunç bir hızla artarak devam ediyor. Kadınlar evde, sokakta, kocası, erkek arkadaşı, babası, amcası ve kardeşleri tarafından vahşice katlediliyorlar. Sorumluları nedense ciddi anlamda bir cezaya çarptırılmadığı için caydırıcı olamıyor.


Son olarak ABD’ de yaşanan krizden biraz bahsetmek istiyorum. Dünya piyasaları alt üst olmuş durumda. Bizde Dolar ve Euro almış başını gidiyor. Gerçi dünyayı kasıp kavuran kriz bu sefer bizi teğet bile geçemeyecek. Doğrusunu isterseniz ben bu söyleme bayıldım. Bu arada Yunanistan ekonomisi dibe vurmuş durumda.


Bu kadar karamsarlık yeter.


Sevgi ile kalın. Viagra Gold online

Yazarın Diğer Yazıları
04.01.2014
07.07.2012
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.