Bodrum Gündem

ÇOCUKLARA KIYMAYIN EFENDİLER

17.08.2011
0
A+
A-

Somali de ölümle pençeleşen çocukların iskelete dönmüş vücudunun yukarısında, yamuk bir kafa ve tam ortasına yerleştirilmiş boncuk gibi gözlerdeki o acı dolu ifadeyi göremeyenleredir bu yazım.

Bir yudum su için, o yorgun ve bitik bedenleriyle kilometrelerce yol gitmek zorunda kalan insanların çaresizliğini görmezden gelenleredir.


Bundan daha büyük bir insanlık dramı olabilirmiş gibi, Somali’ de göz göre göre yok olup giden bir halkın bu içler acısı durumuna gazetelerinde iki satır bile yer vermeyenleredir,


Bir dilim ekmeğe, bir yudum suya muhtaç bu çaresiz insanlara yapılan yardımları bile istismar eden, siyaset malzemesi yapanlaradır sözüm.


Yapmayın, bu kadar da zalim olmayın


Çocuklara kıymayın efendiler.


Afrika’nın bu yoksul bırakılmış ülkesindeki insanların acısını yüreğinde hissetmeyenler, ne Berfo ninenin; karanlık güçlerce yok edilen oğlu, belki çıkar gelir diye yıllardır kapısını açık tutuşunu anlayabilirler, ne de Hasena ananın çığlığını duyabilirler. buy Alesse


Hemen yanı başımızda Hama’ da, Humus’ da despot Beşar yönetimince öldürülen savunmasız masum insanlar için, Suriye halkı için yapılan diplomatik girişimleri, AK Parti hükümeti yaptı diye küçümseyenler, komşumuz dost bir halkın demokrasi ve özgürlük mücadelesinin ardında başka niyetler arayanlaradır sözüm.


Ölümüne engel olabildiğimiz, yaşatabildiğimiz tek bir insan bile, hangi amaç ya da niyetle yapılırsa yapılsın, her türlü emperyalist planlardan çok daha önemlidir. order albuterol


Her gelişen olayın ardından bir dolu teorik, politik yorumlarla dünyayı yeniden tahlil etmek yerine, daha kolayını yapabilsek, önce kendimizle barışsak, sonra çevremizdekilerle dost olabilmeyi denesek.


isotretinoin without prescription Somali’ de hangi emperyal güçlerin ne tür niyetleri varmış, Suriye üzerinden orta doğuya yönelik ne tür oyunlar oynanırmış, Türkiye ne tür bir planın parçası yapılacak, nasıl bir rol verilecekmiş gibi uluslar arası senaryolara kafa yormak yerine, ülkemizde ve bölgemizde akan kanı nasıl durdurabiliriz, bu insanlık suçu savaşları nasıl önleriz, mevcut duruma nasıl müdahale edebilirizi düşünmek daha yararlı, daha insani olmaz mı?


Savaşlarda ve çatışmalarda akan oluk oluk kanı temizleyemiyorsak, kendi vicdanımızı temizlemeyi denesek, yaşadığı coğrafyaya karşı sorumlulukları olan bireyler olarak, biz nerede, nasıl bir hata yaptık, diye önce kendimizi sorgulasak daha vicdani olmaz mı?


Somali’ de çocuklar açlıktan, susuzluktan, hastalıklardan kırılıp ölürken; bizler burada hala yapılacak yardımları, kimin, nasıl yaptığını tartışır, ya da bunun üzerinden siyaset yaparsak, Somali’ ye yapılacak yardımları engellemeye çalışan El Kaide militanlarından ne farkımız kalır.


Afrika’nın kara derili, çaresiz çocukları birer serçe yavrusu gibi çırpınarak ölürken, “Başbakanla aynı uçakta gitmem” diye kompleks yapan ana muhalefet partisi lideri kadar, “bizim ülkemizin de yoksulları var, asıl onlara yardım edilsin” deme gafletine düşen sözde solcular da bu ayıbı paylaştıklarını bilmelidir.


Bilmelidirler ki, hiç kimsenin kişisel hırs ve siyasi beklentileri açlıktan ölen tek bir çocuktan daha önemli değildir.


ABD ve emperyalist güçler dünyayı yeniden dizayn etmek istiyorlarmış, Recep Tayyip Erdoğan Suriye’ye Türkiye’nin değil, Amerika’nın taleplerini iletiyormuş, AB orta doğuda yeni hesaplar peşindeymiş!


Bunların hepsi de doğru olabilir, daha başka bir dolu siyaset senaryoları da yazılmış olabilir. Ama tüm bunlar, Somali’ de kıran girmiş tavuklar gibi titreyerek ölen çocukları geri getirmiyor…


Siyasetiniz de ideolojileriniz de, kapris, kompleksleriniz de sizin olsun, ama yeter artık!


Çocuklara kıymayın efendiler.


[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.