Bodrum Gündem

MAVİ BAR BODRUMUN DERGAHI..

Tarkan Gülpaşa, neredeyse ömrünü eğlence sektörüne vermiş. 20 yıldır eğlence sektöründe olan 1973 İstanbul doğumlu, asıl memleketi ise Kayseri. Ticaret genlerinde var.

MAVİ BAR BODRUMUN DERGAHI..
26.08.2011
0
A+
A-

treatment of bipolar disorder

 

 

 

“MAVİ BAR” BODRUM′UN DERGAHI…

 

Tarkan Gülpaşa, neredeyse ömrünü eğlence sektörüne vermiş. 20 yıldır eğlence sektöründe olan 1973 İstanbul doğumlu, asıl memleketi ise Kayseri. Ticaret genlerinde var. Ama onun esas mayası sanatçı bir aileden geliyor olması. Anne tarafı Eyüplü Dilligil ailesinden, Gülşen Dilligil′in oğlu.

order Aciclovir online
Özel Röportaj : Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem
Türk Tiyatrosunun efsanelerinden Avni Dilligil, sinemanın en karakterli kadın oyuncusu Aliye Rona, tiyatro sanatçıları Belkıs Dilligil, Çiçek Dilligil gibi isimlerin ailesinden. Tarkan Gülpaşa “Annem Gülşen Dilligil tiyatro ve el sanatları ve resim sanatı üzerine üzerine iki defa UNİCEF ödülü alan bir insan” derken göğsü kabarıyor, gözleri parlıyor. 
Tarkan Gülpaşa, eğlence sektörüne Londra′da aşçılık yaparak gelmiş. İşin mutfağından yetişmiş yani. Eğitimini sorduğumuzda şaşırdık doğrusu; “Asıl okuduğum bölüm Microsoft mühendisliği.  Londra′da George Michael′la başladım, sonrada sektöre devam ettim”
“MAVİ” BODRUM′UN EN ÖZEL ve FARKLI MEKANI…
“Mavi Bar” Bodrum′un özel mekanlarından, mimari açıdan en farklı yerlerden biri. Mekan sahibi olarak Mavi′yi şöyle anlatıyor; “Mavi Bar 125 yıllık bire bina.  Burası Musandra evi. Musandra evlerinin özellikleri;  hayvanlarıyla beraber yaşamış olmaları. Alt katta ahırları, bir üst kat mutfak ve en üst kat yatak odaları şeklinde”
TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR…
Bodrum′da eğlence sektörü çok önemli bir yer tutuyor.  Bodrum′un ekonomisini sağlayanın eğlence sektörü olduğu artık kaçınılmaz bir gerçek.  Sektörün zor durumda olduğunu ifade eden Tarkan Gülpaşa “Bodrum′un 10 yıl öncesi günüme göre çok farklıydı.  Eğlence sektörüyle ilgili tehlike çanları çoktan çalmaya başladı.  Sağ olsun hükümetimiz, yerel yönetimimiz, çevremiz bitirmek için her türlü yolu deniyoruz. Sektör zor durumda yani”
ÖNCE KAZANMALIYIM Kİ, VERGİMİ DE RAHAT ÖDEYEBİLEYİM…
Bodrum turizminin zorlanmasındaki en önemli nedenini her şey dahil sistemi mi? sorumuza “Onun başka bir ismi var; Kitle Turizmi. Kitle turizmi Bodrum′u yok eden şey.  Zaten bunu yapan insanlar da kazanmadılar.  Günde 10 Euro′ya bin tane müşteri getiriyorsan, bu yatırıma yazık. Bu kazançta kazanç değil. Bu adamlar başta alt yapıyı yok ediyorlar ve para harcamıyorlar.  Ben kazanacağım ki Belediye′ye vergimi ödeyeyim. Ben kazanmazsam nasıl vergi öderim, Belediye nasıl hizmet verir?” Bu tespitlerine katılmamak mümkün değil.
EĞLENCE SEKTÖRÜ BALTALANIYOR…
Son dönemlerde otellerin içinde de eğlence sektörüne hizmet veren yerler açılmaya başlandı.  Popüler sanatçılar gidip oralarda konserler veriyor.  Bu konudaki değerlendirmesi ise oldukça sert ve manidar. Sektörün baltalandığını net olarak belirtiyor.
Tarkan Gülpaşa “Devlet otellere 24 saat eğlence hakkı vermiş. Nasıl rekabet edilecek? Bodrum′da barcılar bireysel davranıyor.  Hükümetimiz 23:59′u vermiş, büyük sorun bu. Ama sağ olsun belediyemiz arkamızda. Onlar da olmasa zaten perişan olmuşuz.  Bodrum′da eğlence sektörü baltalanıyor, Bodrum′da eğlence olsun istemiyorlar.  Bodrum′da 400-500 tane bar var aslında, ama sadece önde giden 3-4 tanenin üstünde bütün gözler.  Bodrum′da barcıların dernekleşmesi lazım.  Belediyemiz tarafından bir komisyon kurulması lazım.  Çünkü bar ve eğlence burada yaşam tarzı” şeklinde değerlendiriyor.
MAVİ BAR 12 AY AÇIK MEKAN…
Siz de 12 ay açık olan nadir barlardan birisi, ancak seneye ne olacağı konusunda belirsizlik olduğunu özellikle altını çizerek ifade ediyor. Sadece yazın açık olan yerler işin kaymağını alıp gidiyorlar.  Bunun da önüne geçmek gerekmez mi? sorumuza şu şekilde yanıt veriyor;
“Seneye belki ben de açmayacağım, başka biri de açmayacak.  Bodrum′da sezon 35 güne düşmüş. Mekan açmak sadece kapısını açmakla olmuyor, ona göre personel de alınıyor.  Mavi Bar ve diğer bir iki barın çok şükür müşterisi var. Ama her sene bu gittikçe azalıyor.”
KALİTELİ MÜZİK eşittir MAVİ BAR…
order Paxil Bodrum′un köklü ve eski barlarından biri olan Mavi Bar′da çok özel sanatçılar sahne alırken müzk kalitesi en üst düzeyde. Tarkan Gülpaşa “Mavi Bar Bodrum′un en eski barı. Yaklaşık 27. Yılı.  Ben son 5 yıldır burayı çalıştırıyorum. Daha önce Fikret Kızılok, Bülent Ortaçgil,  Yeni Türkü,  Kenan Doğulu, Erkan Uğur,  Şebnem Ferah, Bülent Özdemir…  Mümkün olduğunca caz, Rmb.r  tarzında olan müziklere önem veriyoruz. Haftanın 7 günü canlı müzik yapıyoruz. DC imiz Mustafa 17 yıldır burada. Sürekli yeni sanata, yeni müziğe yer veren ve araştıran  işler yapmaya çalışıyoruz.  Kimin çaldığı önemli değil esasen, yapılan müzik önemli bizim için, ama kalite çok önemli” diyor.
MAVİ BAR BODRUM′UN DERGAHI…
En önemli ikramlarının müzik olduğunu söyleyen Tarkan Gülpaşa “Masaya gelen çerezden ve meyveden hiçbir zaman para alınmaz.  Burası dergah gibi bir yer oldu esasında.  Bodrum′daki üç değerden birisi de Mavi Bar olacaktır” şeklinde oldukça iddialı konuşuyor. 
Tarkan Gülpaşa Bodrum′lulara ve kendini Bodrum′lu hissedenlere şöyle bir mesaj veriyor ; “18 yaşıma kadar dünya turu yaptım. Bir sabah beraber kahvaltı yapacak birini bulamayınca İstanbul′a döndüm. İstanbul′dan bir gün ekmek alıyorum diye çıktım ve Bodrum′a geldim.  Geldiğim gündem beri hayatımda aldığım en doğru karar Bodrum′a gelmekmiş.  Arkadaşımın zodyakı ile kalenin arkasına geçtim. Arkadaşım kalenin içini gezdin mi dedi. Gezmediğimi söyleyince şaşırdı ve neden? dedi. Ben daha 6 yılda dışına doyamadım ki”
Bodrum′da marka bir işletmeyi koruyan ve sürdüren. Bodrum′a aşık, kazandığını Bodrum′a harcayan, dışarı kaçırmayan, Bodrum ekonomisine katkı sağlayan, örnek mekanlardan birisi de MAVİ BAR. Bülent Ortaçgil′den, Doğulu Kardeşler′e kadar bir çok ismin sahne aldığı, otantik mimari yapısını koruyan, kaliteli müzik ve kaliteli hizmet anlayışını hiç kaybetmeyen bu mekanların çoğalmasını diliyoruz.
Yorumlar

  1. erdal dedi ki:

    Bodruma ilk defa gittik ve aynı gün mavi bari keşfettik ve 6 gün boyunca devamlı gittik çok beğendik güzel bir mekan müzik harika servis mükemmel bizimle devamlı hatice hanım ilgilendi kendisine teşekkür ediyoruz hatice hanimdaki bizim silagogonumuz 3 bira 1kola her şey için tesekurler umarım her şey gönlünüzce olur