Bodrum Gündem

800 Bilim İnsanı Bodruma Geliyor…

Türk Fizik Derneği 28. Uluslararası Fizik Kongresi ( Turkish Physical Society 28th International Physics Congress) bilimsel toplantısı Bodrum Belediyesinin ev sahipliğinde 6 &8211; 9 Eylül 2011 tarihleri arasında Bodrumda…

800 Bilim İnsanı Bodruma Geliyor…
05.09.2011
0
A+
A-

Türk Fizik Derneği 28. Uluslararası Fizik Kongresi Bodrum’da…


“Türk Fizik Derneği 28. Uluslararası Fizik Kongresi”  ( Turkish Physical Society 28th International Physics Congress) bilimsel toplantısı  Bodrum Belediyesinin ev sahipliğinde 6 – 9 Eylül 2011 tarihleri arasında  Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek…


Bodrum Gündem Haber


Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin desteğiyle; Türk Fizik Derneği tarafından Bodrum’da düzenlenecek olan “Türk Fizik Derneği 28. Uluslararası Fizik Kongresi  ( Turkish Physical Society 28th International Physics Congress) bilimsel toplantısı  Bodrum Belediyesinin ev sahipliğinde 69 Eylül 2011 tarihleri arasında  Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirileceği bildirildi. 


Kongreye; Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal ÖZDEMİR, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet KOCADON, Sabancı Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Nihat BERKER, Harran Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil MUTLU, Işık Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur HARMANDAR, Bitlis Eren Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Mahmut DOĞRU, Çankaya Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Ziya GÜVENÇ, Hakkari Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. İbrahim BELENLİ, İstanbul Arel Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Ömer Asım SAÇLI, Mustafa Kemal Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih GÜDER ve Constanta Ovidius Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Victor CIUPINA katılacak.


ÇOK ÖNEMLİ BİR KONGRE…


Fizik Derneği tarafından yapılan açıklamada “İçinde bulunduğumuz 2011 yılı, fizikte iki önemli keşfin 100. yıldönümüdür. Birincisi, Ernest Rutherford’un, atom çekirdeğini; ikincisi ise Heike Kamerlingh Onnes’un süperiletkenliği bulmasının 100. yıldönümüdür. 2011 yılının bilim camiası açısından ne kadar önemli olduğu göz önüne alındığında, Türk Fizik Derneği’nin düzenlediği fizik kongrelerinin değeri ortaya çıkmaktadır. Bu kongreler, ülkemizdeki fizikçileri bir araya getirmekte; uluslararası katılımla, yurt içinde ve yurt dışında çalışan bilim insanlarının bilimsel gelişmeler hakkında bilgi alışverişi ve işbirliği olanaklarını arttırmayı hedeflemektedir. Tüm üyelerine eşit mesafede, sevgi ve saygı çerçevesinde yaklaşan, tüm bilimsel organizasyonları ülkemiz fizikçilerine yakışır uluslararası düzeyde ve nitelikte yapmaya çalışan ve bunu başaran Türk Fizik Derneği’nin 28. Uluslararası Fizik Kongresi bu açıdan çok önemlidir.” denildi.


purchasing Plavix

800 BİLİM İNSANI BODRUM’A GELİYOR…


Kongreye dünyanın önde gelen yabancı ve Türk çağrılı konuşmacıları, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile birlikte yaklaşık 800 fizikçi bilim insanının katılımı bekleniyor.


Kongre konuları ise Atom, Molekül ve Plazma Fiziği, Uygulamalı Fizik, Yoğun Madde Fiziği ve İstatistiksel Fizik, Nükleer Fizik ve Yüksek Enerji Parçacık Fiziği, Fizik Eğitimi ve Felsefesi, Matematiksel Fizik, treatment with Sildenafil Astrofizik ve Kozmoloji  olarak bildiriliyor. cheap Nolvadex


FİZİĞİN KABİ BODRUM’DA ATACAK…


6 Eylül 2011 tarihinde, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde saat 09.00’daki açılış töreni ile başlayacak. Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Yeşim ÖKTEM, Bilim Kurulu Başkanı ve Sabancı Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. Nihat BERKER, Danışma Kurulu Başkanı ve Harran Üniversitesi Fizikçi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil MUTLU, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur HARMANDAR, Türk Fizik Derneği Genel Başkanı, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki AKKUŞ, Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet KOCADON ve Bodrum Kaymakamı Sayın Feridun Cemal ÖZDEMİR birer konuşma yapacaklar.


Açılış konuşmalarından sonra, 2011 yılı Türk Fizik Derneği Prof. Dr. Şevket Erk Genç Bilim İnsanı Ödülü, 2011 yılı Türk Fizik Derneği Prof. Dr. Engin Arık Bilim İnsanı Ödülü ve Türk Fizik Derneği Onur Ödülü’nü kazananlara  plaketleri, para ödülleri ve belgeleri törenle verilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.