Bodrum Gündem

Filmi Yönetmeni İle İzle..

Türkiyede ve Bodrumda ilk kez düzenlenecek Yeni Türk Filmleri Haftası ında izleyiciler gösterime girecek filmleri yönetmenleri ve oyuncuları ile söyleşi yaptıktan sonra, filmleri sanatçıları ile birlikte izleyecekler.

Filmi Yönetmeni İle İzle..
22.09.2011
0
A+
A-


 

 

Filmi Yönetmeni İle İzle…

 


Türkiye’de  ve Bodrum’da  ilk kez düzenlenecek “Yeni Türk Filmleri  Haftası“ ında izleyiciler gösterime girecek filmleri yönetmenleri ve oyuncuları ile söyleşi yaptıktan sonra,  filmleri sanatçıları ile birlikte izleyecekler.


 


Bodrum Gündem Haber


Bodrum Belediyesi ve Cinemarine Sinemaları tarafından bu yıl Bodrum ve Türkiye’de ilk kez Filmi Yönetmeni İle İzle sloganı ile 1-8 Ektim tarihleri arasında düzenlenecek olan Bodrum Yeni Türk Filmleri Haftası’nın tanıtımı Cinemarine Sineması 2 nolu salonunda yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon ve Cinemarine Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin tarafından düzenlenen basın toplantısına basın mensuplarının ilgisi büyük oldu.


Filmlerin kamera arkası görüntüleri ve sohbet bölümlerinin de yer alacağı etkinlikler öncesinde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon “Bodrum sanat ve sanatçısı, tarihi,kültürü ve doğa güzellikleri ile dünya markası olma yolunda .Bu nedenle karnavallardan deve güreşlerine, bale festivallerinden klasik müzik festivallerine kadar tüm etkinlikleri yılın 12 ayına yayarak ocak ayında bir takvim ile tüm dünyaya duyuracağız. Herkes tatilini Bodrum’da düzenlenen etkinlik ve festivallere göre ayarlayabileceği için turizm sezonunu da yılın 12 ayına yaymış olacağız. Sanat ve sanatçıya destek verirken esnaf ve turizmcide bu konuda ciddi bir gelir elde etmiş olacak” dedi.


 


Cinemarine gurubu olarak söz alan Cenk Sezgin  “ Türkiye’de her yıl  gösterime giren yaklaşık 250  filmin dörtte biri yerli yapım filmler olmasına rağmen, çoğu gösterime girecek salon bulamamakta ve birkaç kopya ile sadece art-house film oynatan salonlarda, çok kısıtlı sayıda izleyiciye ulaşabilmekte.Bu nedenle bu etkinliğin ön tanıtım ve sinema salonu işletmecilerinin sezon öncesinde doğru bilgilendirilerek beklenti oluşturulmasının bu filmlerin doğru tanıtılmasına ve daha çok salonda seyirci ile buluşmasına büyük yararı olacağına inanıyoruz. Sinemanın ulusal ekonomiye katkısı yanında uluslar arası boyutta milli değerlerimizin aktarılması ve ülke tanıtımımız açısından büyük önemi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Cinemarine grubu olarak sadece gişe başarısı garantili filmlere yoğunlaşmak yerine, sinemanın ülkemizde sağlıklı gelişimine katkı verecek projeler üretmenin sektörümüze ve ülkemize karşı bir borç olduğunu düşünüyoruz” dedi.


 


Sezgin her yıl Ekim ayının ilk haftasında  gerçekleştirilecek olan  Bodrum Yeni Türk Filmleri Haftası”nda  gelecek film sezonu için hazırlanan eserlerden derlenen filmlerin, yönetmen ve oyuncu kadrosu ile birlikte ön gösterimler,  kamera arkası görüntüler ve sohbet kısımlarının bulunduğu tüm günlük bir etkinlikle basın, sinema salonu işletmecileri ve sektör profesyonellerinin beğenisine sunulduğu bir etkinlik olacak. Ücretsiz sergilenecek film ve sanatçılarla tanışma toplantılarında sanatseverler ilk kez filmi izlemeden o filmin yönetmeni ve sanatçıları ile sohbet etme ve filmi oyuncuları ile birlikte seyretme  fırsatı bulacak” dedi.


Sezgin Türk filmleri haftasını Avrupa Sinema Birliği Başkanı Belçikalı Menem Richa’nın izleyeceğini belirtti.


 


Bu yıl ilki düzenlenecek olan etkinlik haftasında 15 film ve 7 film yönetmeni ve sanatçıları ile birlikte Cinemarin Sinemaları ile Bodrum Kalesi’nde izleyicilerle buluşacak. Bodrum Yeni Türk Filmleri Haftası’nın  Cinemarine Grup, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Oasis Alışveriş Merkezi, Hapimag Sea Garden, Adadigital, Billcell, Fresko Tasarım, İntermediaworks, sadibey.com ve Metro Turizm katkıları ile gerçekleştirilecek.


 


 


Bodrum Yeni Türk Filmleri Haftası Programı


1 Ekim            Yüksel Aksu / Entelköy Efeköy Tanıtım & Söyleşi – Sarıkeçililer Gösterim


2 Ekim            Selçuk Aydemir / Çalgı Çengi 2 Tanıtım & Söyleşi-Çalgı Çengi     Gösterim


                       Çalgı Çengi Başrol oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir


3 Ekim            Belma Baş / Zefir Tanıtım & Söyleşi ve Film Gösterimi


4 Ekim            Mehmet Aslantuğ / Aşkın İkinci Yarısı Tanıtım & Söyleşi ve Film Gösterimi


                      Aşkın İkinci Yarısı Başrol oyuncusu Arzum Onan


                 Indocin no prescription        Selim Güneş / Karbeyaz Tanıtım ve Film Gösterimi


5 Ekim            Aytaç Ağırlar / İncir Reçeli Tanıtım & Söyleşi ve film Gösterimi


                       İncir Reçeli Başrol Oyuncusu Melike Güner


6 Ekim            Ümit Ünal / Nar Tanıtım & Söyleşi ve Ses Film Gösterim


7 Ekim  methotrexate online           Mahmut Fazıl Coşkun / Yozgat Blues Tanıtım & Söyleşi ve Uzak İhtimal Film Gösterimi


8 Ekim            Derviş Zaim / Gölgeler ve Suretler Tanıtım & söyleşi ve Film Gösterimi


                        treat breast cancer Soner Alper / Sonbahar Tanıtım & Söyleşi ve Film Gösterimi


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.