Bodrum Gündem

Kumbahçe Sahiline Çocuk Eli Değdi..

Büyükler kirletti, çocuklar temizledi

Kumbahçe Sahiline Çocuk Eli Değdi..
26.09.2011
0
A+
A-

 


 

 

Büyükler kirletti, çocuklar temizledi !

Kumbahçe Sahiline Çocuk Eli Değdi…


Uluslararası  Kıyı Temizliği Günü nedeniyle, çocuklar Bodrum Kumbahçe’de kıyı temizliği yaptı.




 

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi ve Milta Bodrum Marina işbirliğiyle “Uluslararası Kıyı Temizliği Günü” kapsamında yapılan kıyı temizliği farkındalığını amaçlıyor. Çocuklar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Hülya Kocadon’unda katıldığı kıyı temizliği Kumbahçe gerçekleşti. Çocuklarında çevre ve deniz temizliği konusunda farkındalığının artırılması amacı ile yapılan etkinliğe Atatürk İlköğretim Okulu’ndan ve ÇYDD’den toplam 35 öğrenci temizliğe katıldı.


En çok Sigara İzmariti Toplandı…


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Hülya Kocadon, Cemil İpekçi ve çevre gönüllüleri de temizliğe destek verdi. Çocuklar, “Mavi en çok denize yakışır” buy Zithromax online , “Deniz dünyanın can damarıdır”, “Sağlıklı yaşam sağlıklı çevre ile olur”, Vermox without prescription “Çevreye temiz tutalım, hayata katkıda bulunalım”, “Çevreyi hor gören, geleceği zor görür” yazılı dövizler taşıyarak, çevre ve denizlerle ilgili temizlik mesajları verdiler. Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüş yaparak dikkatleri deniz kirliliğine çekmeye çalışan çocuklar, yürüyüşün ardından ellerine eldivenleri taktılar, çöp poşetlerini de alarak, Kumbahçe sahilinde kıyı temizliği yaptılar. Sahilde güneşlenen turistlerin arasından geçen çocuklar, en çok sigara izmariti topladı. Yaklaşık 2 saat süren temizlikte çocuklar 40 poşet çöp topladı.


Çevre Bilinci Çocuk Yaşta Olur…

Valtrex buy online

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Çocuklara küçük yaşta, çevre temizliği bilinci yerleştirirsek, gelecekte de temiz çevreye sahip olmamız daha kolay olur. Çocuklar bugün sahilden sigara izmariti topladı. Sigara izmaritlerinin çevreye atılmaması için sahile özel kovalar konulmasına rağmen yinede yere atılıyor. Bunun önüne geçebilmek için çocuklarımızı çevreye karşı duyarlı bir birey olarak yetiştirmemiz gerekiyor” dedi. Hülya Kocadon ise denizlerin diplerine de dikkat çekerek bir kampanya daha yaparak Bodrumlu genç dalgıçların dip temizliği yapmasını önerdi.


Çocuklar yaklaşık 2 saat çevre temizliği yaparak, Kumbahçe sahilini pırıl pırıl yaptı. modacı Mahvel’e gelen çocuklara Başkan Kocadon tarafından Hamburger, Bodrum Mandalina Gazozu ve ayran ikram edildi. Cemil İpekçi, temizlik etkinliğine katılanlara kendisinin yaptığı erkekler için yaprak, kızlar için çiçek modeli olan kolye hediye etti.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.