Bodrum Gündem

AYLAN BEBEĞİN ÖLDÜĞÜ SAHİLDEN DENİZE AÇILDILAR…

03.12.2015
0
A+
A-
chp milletvekilleri kaçaklar gibi botla denize açıldı 2CHP Mülteci ve Sığınmacıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyesi bir grup milletvekili, temsili olarak botla denize açılarak, göçmen facialarının sembolü olan Aylan bebeğin cesedinin kıyıya vurduğu Ali Hoca Burnu’nda incelemelerde bulundu.
Ali Ballı-Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Mülteciler ve Göçmenlerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Veli Ağbaba başta olmak üzere, Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve bazı meclis üyeleri, sığınmacıların yoğun olarak geçiş yaptığı Akyarlar sahilinden botla temsili olarak açılarak, Aylan Kurdi isimli bebeğin cesedinin kıyıya vurduğu Ali Hoca Burnunda gezinti yaptı.
chp milletvekilleri kaçaklar gibi botla denize açıldı 4CHP MİLLETVEKİLLERİ KAÇAKLAR GİBİ BOTLA DENİZE AÇILDI…
Sabah saatlerinde Turgutreis Mahallesi’ndeki marinadan tekneye binen heyet, bir süre sonra can yeleği takarak, kendilerini takip eden bir sürat botuna bindi. Bölgede incelemede bulunan heyet, sabah saatlerinde Akyarlar mevkisine ulaştı. Buradaki iskelede bottan inen heyet, yasa dışı geçişlerin yoğun olarak yaşandığı bölgede bir süre gezinti yaptı.
Yapılan gezinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, incelemede bulundukları bölgenin Aylan bebeğin değil, insanlığın karaya vurduğu yer olduğunu söyledi. Geçtiğimiz pazar gününden itibaren, Türkiye açısından mülteci konusunun bir kat daha önem kazandığına dikkati çeken Ağbaba, “Türkiye’ye 3 milyar avro para verilerek, Türkiye Avrupa’nın mülteci kampı durumuna getirilmek isteniyor, tampon böyle durumuna getirilmek isteniyor. Bu bizim açımızdan çok daha önemli bir konu” dedi.
chp milletvekilleri kaçaklar gibi botla denize açıldı 5BU SADECE BİZİM DEĞİL, DÜNYANIN MESELESİ…
Komisyon olarak sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da dikkatini çekmeye çalıştıklarını ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: “Bu sadece Türkiye’nin meselesi değil, tüm Avrupa’nın ve dünyanın meselesi. Bu kriz sadece Türkiye’nin sorunu değil. Türkiye’ye bu konuda haksızlık yapıldı. Bütün siyasi partiler olarak bunu kabul etmememiz gerekiyor. Herkesin bu konuda ortak tavır almamız gerekiyor. Sadece Suriye’den değil, Afganistan, İran bütün Ortadoğu bölgesinden gelen insanların geçiş güzergahı oldu. Edindiğimiz izlenimler bu işin pazar gününden bu yana artık daha sıkı tutulduğu. Mültecilerin gitmesine izin verilmediği yönünde. Mutlaka Avrupa’nın bu konuda sorumluluk alması gerekiyor. Avrupa 3 milyar avro rüşvet vererek bu yükü üzerinden atamaz. Ne kadar para verirse versin bu yükümlülük dünyanın yükümlülüğüdür. Biz buna dikkat çekmek için buraya geldik.”
chp milletvekilleri kaçaklar gibi botla denize açıldı 6KILIÇDAROĞLU KOMİSYON KURDU…
Ağbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bir komisyon kurulduğunu anlatarak, order Aciclovir “Bu komisyonu bundan sonra çok daha aktif olarak sahalarda göreceksiniz. Dün Çeşmedeydik, bugün Bodrumdayız. Önümüzdeki günlerde de Hatay’da, Adana’da, Şanlıurfa’da mültecilerin çok yoğun olduğu yerleri gezmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de, cansız bedeni sahile vuran Aylan bebeğin kendilerini sahilden bir şekilde izlediğine vurgu yaptı. Bölgede sadece Aylan bebeğin değil, ondan önce de sonra da ölen çocukların olduğunu anımsatan Türkmen, şunları kaydetti: “Türkiyeyi bir mülteci çöplüğüne çevirmek istiyorlar. Biz bu olaya insan olarak bakıyoruz. AB şunu düşünüyor, biz 3 milyar avro verelim ve Türkiye’yi güvenlik kalkanı olarak kullanalım. Ama ne yazık ki ne onların düşünceleri, ne de Türkiye’de bizi yönetenlerin düşünceleriyle bu iş çözülemez. Ben bir anne olarak, burada kaç tane insanın kaybedileceğini düşünüyorum. Burada ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.”
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise heyet olarak kaçakların yasa dışı geçişlerini canlandırmaya çalıştıklarını belirtti. Mültecilerin hayat şartlarının çok zor olduğunu ifade eden Purçu, “Allah o insanlara, çocuklara, kadınlara yardım etsin. Bunların hepsi maddi çıkarlar uğruna oluyor. Yollarda araçların çarptığı hayvanların değeri nasıl olmuyorsa, artık insanların da değeri kalmamış. İnşallah bu savaş, rant çatışmaları sona erer” ifadesini kullandı.
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de, Afganistan, Irak, Pakistan, Suriye’den ve İran’dan gece gündüz yürüyerek ve araçların bagajlarında geldiğini savundu. Umuda giderken birçok canın yitirildiğini anlatan Demir, “Birçok ailenin denizin içinden karaya vurması bu insanlığın karaya vurmasıdır. Ege denizi barış denizi olması gerekirken, ölüm tarlaları olmuştur” dedi.
buy Cialis buy Propranolol chp milletvekilleri kaçaklar gibi botla denize açıldı 4Heyet basın açıklamasının ardından bölgeden ayrıldı. Turgutreis istikametine seyrettikleri sırada bir grup sığınmacının yol kenarındaki çadırlarda yaşadığını gören komisyon üyeleri, bölgede durarak bir süre sığınmacı çocuklar ve aileleriyle de sohbet etti. Öte yandan heyetin bölgede inceleme yaptığı sırada denizden sahil güvenlik ekipleri, karadan da jandarma ekiplerinin bölgede devriye yaptıkları gözlendi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.