Bodrum Gündem

TURİZMDE HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK..

Üst Düzey Turizm Yöneticileri Beyin Fırtnasını Bodrumda Yaptı.. Turizmde Hedef 30 Milyon Turist, 20 Milyar Dolar Gelir..

TURİZMDE HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK..
09.10.2011
0
A+
A-

 


 


  Naltrexone no prescription


TURİZMDE HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK…



Üst Düzey Turizm Yöneticileri Beyin Fırtnasını Bodrum’da Yaptı… Turizmde Hedef 30 Milyon Turist, 20 Milyar Dolar Gelir…


Bodrum Gündem Haber Anti Viral


buy Alesse Uluslar arası Skal Dernekleri Federasyonu tarafından Bodrum’da düzenlenen toplantıda Türkiye’nin 2012 yılında tanıtımında önem verilecek destinasyonlar ve düşük sezonda Türk- Yunan turizm iş birliğinde birlikte hareket etme konuları masaya yatırıldı.


Uluslar arası Skal Dernekleri Federasyonu tarafından Bodrum WOW Resort Otel’de düzenlenen Türkiye’nin 2012 Destinasyon Stratejisi ve Türk –Yunan Turizmdeki İlişkiler konulu toplantının açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Tanıtma Genel Müdür Müşaviri İrfan Önal yaptı. Türk ve Yunan Skal üyelerinin de katıldığı toplantıda Bakanlığın turizmi tanıtımı ve yeni destinasyon eğilimlerini rakamlar ve teknik bilgilerle anlatıldı.


 

Türkiye Skal Başkanı Deniz Anapa, Skal Bodrum Başkanı Bora Güler , Kilimli (Kalimnos) Skal Gurubu Başkanı Vassilis Kapadakis ile  İstanköy adasından gelen Skal üyeleri ile birlikte toplantıya Alanya, Ankara, Antalya, Bodrum, Bursa, Çukurova, Eskişehir, Fethiye, İstanbul, İzmir, Kapadokya, Kuşadası, Marmara ve Marmaris skal derneklerinin temsilcileri katıldı.

2012’ DE UZAK DESTİNASYONLARDA TANITIM YAPILACAK…


Türkiye Skal Başkanı Deniz Anapa’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda Önal Türkiye’nin turizmde tanıtımı için 37 ülkede 40 müşavirlik açtıklarını ve Türkiye’nin çok yönlü tanıtımına önem verdiklerini belirterek “Bakanlık olarak bu yıldan itibaren başta Amerika, Brezilya, Avustralya ve Güneş Afrika’da müşavirlik açarak dünyanın her köşesinde ülkemizin turizm değerlerini tanıtmak için atağa geçeceğiz. Komşumuz Yunanistan’ın başkenti Atina’da tanıtım müşavirliği açacağız.  Bu arada İngiltere ve Almanya pazarlarında yaşanan düşüklükleri de gidermek için bu ülkelerde reklam ve tanıtım çalışmalarını hızlandıracağız. Bu yıl 63 ülkede 153 turizm fuarına katılarak tanıtım atağını gerçekleştirdik, bunun yararını yılın ilk sekiz ayında gördük, bu yıl turizm tanıtımlarına Ağustos ayı itibarıyla 106 milyon TL. harcadık. Tanıtım için her yıl iki bin yabancı medya mensubu ve 20 bine yakın turizm acentesi yetkilisi, rehber ve tur operatörünü ülkemizde ağırlıyoruz. Ayrıca denizlerimizde gezen 35 bin yat ile yapılan deniz turizmine önem verdiğimiz için tüm uluslar arası deniz ve yatçılık fuarlarına önem göstermeye çalışıyoruz” dedi.


 


HEDEF YIL SONUNDA 30 MİLYON TURİST, 20 MİLYAR DOLAR GELİR…


Önal, geçtiğimiz yıla oranla bu yılın ilk sekiz ayında gelen turist sayısında Yüzde 10 artış sağlandığını belirterek “Bu rakam ağustos ayı itibarıyla 21 milyon 700 bin ‘e ulaştı. Yıl sonuna kadar ülkemizde 30 milyon turist ağırlamayı bekliyoruz. Gelen turist sayısında ki artış turizm girdilerine de ansıyacak ve bu yılda yaklaşık 20 milyar dolar gelir elde edeceğiz. Türkiye içinde bulunduğu bölge ve itibarıyla her an bir kriz ile karşı karşıya kalabilecek bir ülke durumunda olduğu için tanıtıma ve ülkemizin güvenliğine çok önem veriyor, dünyanın en önemli ilk on turizm destinasyonu arasında yer alan Türkiye’nin her köşesinde yılın 365 günü turizm yapılabilecek şekilde tanıtım projelerimizi hazırlıyoruz” dedi


 


TURİZMDE MASTER PLAN SIKINTISI…


Turizm profesyonellerinin, bakanlığın yaptığı turizm tanıtım faaliyetlerinde iç turizme yeteri kadar destek verilmemesi, Türk turizminin yıllardır master planının yapılmamasını ve sadece günü birlik kararlarla iç turizmin planlandığını yönündeki soruları yanıtlayan Önal “Hedefimiz uzun vadede 509 milyon turist ve 30 milyar dolar gelir. Bu yönde planlarımızı yapıyoruz. Her bölge turizmde kendi planlamasını yapmalı, bizler tanıtım projeleri ile destek vermeliyiz. Tanıtım ve turizmdeki gelişmeler sadece bakanlığın değil yerel yönetimler, özel sektör tarafından da desteklenmeli. Yapılacak bölgesel planlamalara destek her zaman destek vermeye hazır. Ancak kimse planlamayı sadece devlete bırakmamalı. Ancak bu konudaki turizmdeki tüm aktörlerin birlikte el ele çalışması gerekir” dedi.


 


TURİZMDE HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK…


2008-2009 dönemi Uluslar arası Skal Dernekleri Federasyonu Başkanı Hülya Aslantaş ise yaptığı konuşmada “Alternatif turizm zenginliğini arttırırken, zamanlanmayan projeler ve yeterli tanıtımın zamanında yapılmaması sektörde sıkıntı yaratıyor. Turizmde hata yapma lüksümüz artık kalmadı. Toplantı turizminde en büyük sıkıntımız toplantı ve kongre mekanların yetersizliği sıkıntı yaratıyor. Alternatif turizm diyoruz sanat diyoruz, ama yeterli mekan yok. Kültür festivalleri  ve sanat turizminde yapılacak uluslar arası etkinliklerin tarihlerinin en az bir yıl önceden bilinmesi ve uluslar arası arenada duyurulması gerekir. Turizmde farklılık yaratmak istiyorsak gerekli zamanlamayı yapamaz isek düzenlenen etkinliklerin amacı hedefini bulmuyor” dedi.


 


ORTAK PROJELER İLE EKONOMİK ÇIKARLAR SAĞLAYABİLİRİZ…


Vassilis Kapadakilis ise “Ege denizindeki turizmi iki ülkenin profesyonel yöneticileri olarak bir bütün olarak düşünmeliyiz. Birçok Türk turizmci dostumuz ile ortak çalışmalar yapıyoruz, turizm sektöründe Bodrum, Kuşadası ve Marmaris ile ilişkilerimiz büyük bir hızla ilerliyor. Ancak bunlar çok lokal kalıyor. İki ülkenin bakanlıklarının destekleyeceği daha büyük projelerle Ege ve Akdeniz’de turizmde ortak paydada buluşabilir rekabetin yanı sıra ortak projeler ile daha iyi ekonomik çıkarlar sağlayabiliriz” dedi.




Toplantı çok kısa molalar ile sabah 09:00’dan 19:40’a kadar aralıksız sürdü. Toplantının ardından yemekte bir araya gelen katılımcılar günün değerlendirmelerini yaparak yorgunluk attılar.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.