Bodrum Gündem

BODRUMLU KİMLİĞİ (16 Ocak 2001)

BODRUMLU KİMLİĞİ (16 Ocak 2001)
18.10.2011
0
A+
A-

10 YIL ÖNCE, 10 YIL SONRA…

10 yıl önce yine bugün olduğu gibi gündemin önemli tartışma konularından olan ?Bodrumlu Kimliğini? o günkü duygularımızla Bodrum Ekspres’te dile getirmiştik.

Sayın Fatih Bozoğlu’nun gazetemiz arşivlerini karıştırırken bulduğu ve gazetesinde yayınlamayı büyük bir incelikle uygun gördüğü 10 yıl önceki duygularımızın büyük çoğunluğu hala geçerli.

Unutmayalım ki Bodrum gerçekten gönülden ?Bodrumluyum? diyenlerindir.

Saygılarımla,

Mehmet Özalın

 

BODRUMLU KİMLİĞİ 

(Bu yazı 16 Ocak 2001’de Bodrum Ekspres Gazetesinde yayınlanmıştı)

Bodrum’da uzun bir süreç içerisinde gelişen çeşitli nedenlerle, çeşitli istismarlara uğrayan kesimler yaratan bir tartışma gizliden veya dile getirilerek sürmektedir cheap Propranolol ?Yerli- Yabancı ayırımı?

Bodrum turizme açılmayla birlikte yeni bir kozmopolit yapıya da kapısını aralamıştır. Bodrum kökenli ve daha sonra Bodrum’a yerleşmiş bir halk Bodrum’un kozmopolit yapısını oluşturmaktadır.

Bu kozmopolit yapı içerisinde yerli halkı içine sindiremeyen kendisini elit olarak betimleyen ve sıra dışılığı erdem kabul eden bir kesim Bodrum’un ananelerine ve yaşayışına  ortak olmak yerine, her şeyi eleştirip yok sayma yolunu seçmiştir.

Yine bu kozmopolit yapı içerisinde ?ben atadan Bodrumluyum, Bodrum Bodrumlunundur? anlayışı içerisinde turizme açılmayla gerçekleşen yeni kozmopolit yapıyı tümden reddeden bir ?katı Bodrumlu? kesimi vardır ki üstte bahsettiğimiz kutbun diğerini oluşturmaktadır.  Bu iki kesimlerden ve bu kesimlerin fanatizme yaklaşan tavırlarından kendini soyutlamaya çalışan Bodrum yaşayışı ile doğmuş veya onu benimsemiş bir kesim de bahsettiğimiz kutupların hışmından kendini korumaya çalışmaktadır. Bize göre dışarıdan Bodrum’a yerleşenler Bodrum’a kültür empoze etmek yerine bilgi ve deneyimlerinden yararlandırma yolunu, katı Bodrum’lular da kültürlerini koruyarak deneyim kazanma yolunu seçerlerse mükemmel bir karışımdan oluşan bir ?Bodrum Kimliği? Retin-A online yaratma yolunda büyük adımlar atmış oluruz.

buy diflucan 16 Ocak 2001

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

  1. Hakkı dedi ki:

    Mehmet Bey’ e katılıyorum. Kim daha fazla Bodrum’ ludur tartışması yerine Bodrum’ un bugünkü kozmopolit renkli yapısı içinde kültürel anlamda Halikarnas Ruhunu daha ileriye taşıyacak projeler üretenler, çalışanlar , çabalayanlar….. Gerçek Bodrum’lulardır.

    Mehmet Özalın Bey gibi genç değerler Bodrum’ a sahip çıktıkça Bodrum Bodrum olmaya devam edecektir.

    Başarılar sizinle olsun.

    Hakkı Karatepe İstanbul