Bodrum Gündem

VAN DEPREMİNİN BÜYÜKLÜĞÜ 7.2

VAN DEPREMİNİN BÜYÜKLÜĞÜ 7.2
23.10.2011
0
A+
A-

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, Van Tabanlı’daki depremin büyüklüğünü ve yerini doğru verdiklerini dile getirerek, ?Büyüklüğünü ilk önce yerel olarak verdik, daha sonra revize ettik? dedi.
Bodrum Gündem Haber buy Mesalamine

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, yaptığı açıklamada, depremin büyüklüğü konusundaki farklı bilgiler verildiğine vurgu yaparak ?Enstitü olarak süratle hareket ettik? dedi. Erdik, depremlerde önemli olanın büyüklük değil, şiddet olduğuna da dikkati çekerek, ?Van’da şiddet 8 mertebesinde. 9 şiddetinin görüldüğü yerler de var? dedi.
Depremin büyüklüğü ile ilgili farklı farklı bilgiler verildiği yönündeki eleştiriler yanıt veren Erdik ?Depremin büyüklüğünü ve yerini doğru verdik. Büyüklüğünü ilk olarak yerel olarak verdik, daha sonra revize ettik” dedi. Erdik, 6.6 büyüklüğün yerel olduğunu, daha sonra moment büyüklüğünü 7.2 olarak revize ettiklerini söyledi.
ARTÇILAR DEVAM EDİYOR? purchase misoprostol Indocin online Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından son iki saat içinde büyüklükleri 2.9 ile 5.5 arasında değişen bir çok artçı meydana geldiği öğrenildi. Tabanlı köyündeki depremin ardından, Ilıkaynak’ta 5.4, Gedikbulak’ta 4.0 ve 5.5, Kurubaş’ta 4.7, Halkalı’da 4.3 ve 5.5, Güvençli’de 4.3, Özyurt’ta 2.9, 3.8, 4.2 ve 4.3, Yukarıgölalan’da 4.1, Kuşçu Muradiye’de 3.7, Çolpan’da 4.0, Mollakasım’da 3.7, Durukkaş Muradiye’de 3.6 büyüklüğünde 16 artçı daha ölçüldü.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

  1. fatih dedi ki:

    tüm yurtdaşlarımıza geçmiş olsun.