Bodrum Gündem

Öğrenciler B.İ.P?ledi?

05.05.2012
0
A+
A-

Gülümser Mehmet Danacı ilköğretim okulunun düzenlediği 3 günlük bilim şenliği sona erdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem treatment with Cialis Nolvadex online Fluconazole no prescription

Gülümser Mehmet Danacı İlköğretim birinci  ve ikinci kademe öğrencilerinin hazırladığı 73 proje Muğla Üniversitesinden gelen jüri üyelerince değerlendirmeye alındı.

Nurol Kültür merkezinde gerçekleşen bilim şenliğine Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Muğla üniversitesi öğretim üyeleri Doç Dr Gonca Kuşçu, Doç. Dr. Melek Altıparmak Karakuş, Yrd. Doç. Dr. Sena Akçer, Dr. Deniz Dikçe, Araştırma Görevlisi Bora Ön, Okul Müdürü Devrim Karakuş, Öğretmenler ve veliler katıldı.

Kısaca B.İ.P denilen (Bilim İcat Projesi) bilim şenliğinde birinciliği Yaylı Çamaşırlık projesi ile8 Asınıfından Mehmet Can AKtürk ve Gökalp Güngördü kazandı. Şenlikte 2. sırayı Modern Sarnıç Projesiye 7 Asınıfından Ayşe Gizem Acar ve Sebile Ekin alırken, 3. sırayı 4 D sınıfından Ayşe Deniz Karalom aldı.

3 gün süren BİP Bilimsel İcat Projeler)  Gülümser Mehmet Danacı ilköğretim okulunun  4,5,6,7 ve 8 inci sınıfların katıldığı yarışmada ön eleme yapıldı.  Nurol Kültür Merkezinde yapılan finalde 20 eser jüri tarafından değerlendirildi. Halk oyunları ile başlayan bilim şenliğinde kısa bir konuşma yapan Gülümser Mehmet Danacı ilk öğretim Okul Müdürü Devrim Karakuş bilim şenliğine çok önem verdiklerini belirterek ?2005 yılından buyana bir müfredatımız var, bir eğitim programımız var. Ülkemiz için ne kadar önemli bir müfredat ki gecen aylarda bir konferans düzenlemiştik ve o konferansta konuşmacılar artık Türkiye?nin eğitim müfredatını yurtdışında da kullanıyorlar demişlerdi. Biz teoriyi bıraktık uygulamaya geçtik. Öğrencilerimiz birbirinden güzel eserler çıkardı ortaya çok güzel işler yaptılar. Ben inanıyorum ki tüm öğrencilerimiz bu uygulamalardan zevk alıyor ve severek yapıyor? dedi.

 Programa okul öğrencilerinin hazırlayıp sundukları kısa skeçler, halk oyunları sergilenirken, okul öğrencilerinden oluşan müzik grubu misafirlere gitar ve keman eşliğinde şarkılar seslendiler.

Daha sonra ise yarışmada birinci olan öğrencilere ve yarışmada juri olan Muğla Üniversitesi öğretim üyelerine Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan plaket verdi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.