Bodrum Gündem

Türkan Saylan İçin Meşe Palamudu?

13.06.2012
0
A+
A-

Proscar online Sildenafil Üstlendiği ve bugüne kadar başarıyla sürdürdüğü eğitime destek çalışmalarının yanı sıra  çevre bilinci uyandırmak için bir çok etkinlik düzenleyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi, gençleriyle yeni bir örneğe imza attı.

Bodrum Gündem Haber buy Ventolin no prescription

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında TEMA Vakfı ile işbirliği yapan gençler, ölümünün  3.yıldönümünde derneğin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan adına oluşturulacak koru için Saylan?ın kardeşi Gündüz Saylan?ın bahçesine meşe palamutları ektiler. Palamutların fidan haline geldikten sonra bahçeden alınarak yarımadada belirlenecek bir alanda koruluk oluşturmak için dikileceğini belirten gençler, bu çalışmadan mutluluk ve gurur duyduklarını belirttiler.

Palamut ekimi sırasında gençlerle sohbet eden TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüsü Haluk Ortaç, ülkemizden ve yarımadadan çevreyle ilgili çarpıcı istatistikler verdi. Haluk Ortaç, ülkemizin endemik bitki örtüsü ve ormanlık alanlar açısından son derece zengin olduğunu, ancak bu zenginliğin bilinçsizce yaklaşımlar nedeniyle büyük zarara uğradığını, çevre bilincinin ulusal bilinç haline getirilmesinin önemini anlattı. Gençler, büyük ilgiyle dinledikleri bu sohbette sorular sorarak konuya olan duyarlılıklarını bir kez daha göz önüne serdiler.

Gündüz Saylan, ablası Türkan Saylan adına oluşturulacak korunun ilk adımının kendi bahçesinde atılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, ?? O kadar mutluyum ki, bu gençler ablam Türkan Saylan anısına yapılacak koru için palamut ağacı fidelerini bahçemde yetiştirmek üzere dikim yapıyorlar. Bu projeyi hazırlayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi gençlerine ve TEMA Vakfı yetkilisi sayın Haluk Bey?e candan teşekkür ederim. ?? dedi.

Yapılan çeşitli ikramların büyük bir keyif ve neşe içinde yenmesinden sonra gençler görevlerini yerine getirmenin huzuruyla günü sonlandırdı.

ETİKETLER:
Yorumlar

  1. Meltem Ulusoy dedi ki:

    ”Bütün ümidim gençliktedir.” diyen Atatürk’ün bu ümitlerini daima canlı tutan gençlerin ve TEMA Vakfı gönüllüsü sayın Haluk Ortaç’ın emeğine ve yüreğine sağlık.