Bodrum Gündem

NEDEN? Ronald Karel yazdı…

Ronald KAREL/Bodrum Şubat 2013

Hayatınızda 50’li yıllarda, dünyanın en güzel ülkesinin, en güzel semtinde dünyaya gelen ve adı Ronald olan ve ”Ben bir Türk milliyetçisiyim” diyen kaç kişiyle karşılaştınız?

Kıbrıs savaşında ?Beni savaşa götürün? diye el kaldıran, ?insanoğluna şaşıyorum, nasıl ölüme inanabiliyor?? diye, onlarca yıl kendi kendine bu soruyu soran, kaç kişi ile tanıştınız?

İlk gençlik yaşlarında, dünyadaki yer bilimcilerini karşısına alıp, ”Deprem ön sinyallerini incelemek için beraber çalışalım” diye sıcak mesajlar gönderen, 70?li yıllarda Gediz depremi öncesi, iyonize bulutların varlığını keşfeden, kaç kişi ile konuşabildiniz hayatınızda ?

Doğduğumdan bu yana hayatım hep mücadeleyle geçti?

Beş-altı yaşlarında kapımız çalınıp da bizden su parası almaya gelen memura, doğal olan bir şeye neden para verdiğimizi anlamayan ben, bugüne dek insanoğlunun nasıl oluyor da, ölüme inandığına hala anlamış değilim.

Yüce Allah bize, önce kendimizi ve sonra birbirimizi sevmemiz için dinleri hediye etti. Biz ise senin dinin bu, benim dinim budur diye, birbirimizle savaşıyoruz.

Nedenini hala anlamış değilim.

Din demek sevgi demektir, din demek huzur ve pozitif düşünce demektir. Bizler, tüm insanoğlu hep tersini yaptık?

Neden? Anlamış değilim.

Dünyanın en güzel topraklarına sahibiz. Etrafımızda 3 tane deniz var, birde içimizde. Topraklarımız son derece bereketli. Turizmde ve ekonomide bir patlama yapabiliriz. Dağlarımız kayağa müsait, limanlarımız dünyanın en büyük tersanelerini inşa edebilecek kapasitede. Ege ve Akdeniz kıyılarımız Fransa?nın meşhur Cote d Azur kıyılarına on basar?

 Neden ne turizmde ve ekonomide patlama yapamıyoruz?

Hep kendi kendime bu soruları sorup duruyorum?

Neden?

Güzel yurdumda en çok sorduğum soru oldu?

Daha hala cevabını bulamadım?

Şimdilik genel bir analiz yapıp, daha sonra konuları tek tek ele alırız?

Olur mu?

Sevgi ve saygılarımla?

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.