Bodrum Gündem

Bodrum Anadolu Lisesinde ?Dostumuz Stres??

02.03.2013
0
A+
A-

Karia Rotary Kulübü Toplum Hizmetleri Projesi kapsamında, Bodrum Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine yönelik  ?Sınav Stresi ve Sınav Kaygısı İle Baş Etmenin Yöntemleri? konulu bilgilendirme toplantısı öğrencilerle birlikte inter aktif bir sunumla gerçekleşti.

buy Asacol online purchase Fluoxetine Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 01-03-2013

Bodrum Anadolu Lisesi son sınıfında okuyan 150 öğrenciye yönelik yapılan bilgilendirme toplantısının ana teması ?Dostumuz Stres?.

Bodrum Anadolu Lisesi Müdür yardımcısı Hatice Orman, 24 Mart?ta yapılacak olan YGS sınavı öncesinde sınava girecek 150 öğrenciye Psikolog İlknur Özer?in ?Stres ve Motivasyon? konusunda bilgilendirme yapacağını açıkladığı konuşmasında bu bilgilendirmeyi  Öğrencilerinin sınav kaygılarını ortadan kaldırmak, gerçek başarılarını sergilemelerini sağlamak için stresle baş etmenin yollarını öğrenmelerini sağlamak,  aileler ile nasıl iletişim kuracakları yönünde yardımcı olmak, ailelerin öğrenciler üzerinde zaman zaman meydana gelen baskıcı tavırları ile nasıl baş edileceğinin yöntemleri hakkında örnekler sunmak, dershane, okul, devamsızlık ve rapor sıkıntıları arasındaki öğrencilerin biraz da olsa rahatlamalarına yönelik bir çalışma olarak değerlendirdi.

purchasing Plavix online Stres Olmazsa Beyin Motivasyon Sağlamıyor?

Ortadoğu Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Psikolog İlknur Özer, sunumuna başlamadan lisenin çok amaçlı salonunda bulunan 150 öğrenciye sınavın ne olduğunu sordu. Aldığı cevaplar ?Sınav baş ağrısıdır, çekişmektir, ölüm-kalım meselesidir, kaygıdır, saçmalıktır? gibi birbirinden ilginç cevaplar aldı. Sınav kaygısı taşımayan iki gurubun olduğunu dile getiren Psikolog İlknur Özer, bunlardan birinin çalışanlar, diğerinin ise hiç çalışmayanlar olduğunu anlattı. Stres olmazsa beynin motivasyon sağlayamadığının altını çizen Özer ?Sınav öncesinde öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili biçimde kullanılmasına engel olan ve başarının düşmesine yol açan şey yoğun kaygıdır.  Veliler sizlerin  gerçek donanımınızdan habersiz. Bu nedenle size  ilgi alanınız olmayan branşlarda bir kariyer ön görüyorlar. Me-Ma takılarını beyin algılamıyor. Bu nedenle hep olumlu düşünün ve kendinize şunu söyleyin ?Ben girmeyi hedeflediğim bölüme girecek kadar çalışıyorum?. Sınavda yapılan her yanlış için iki konu çalışmanız gerekiyor. Biri verdiğiniz cevaba ait konu, diğeri ise asıl cevaba ait konu. Siz Bodrum yarımadasının en iyi 150 öğrencisisiniz. Bunu asla unutmayın? dedi.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.