Bodrum Gündem

Mermer Tozu mu, Beyaz Kum mu? İbrahim Uğurlu A.Ş.’den İddialara Yanıt Geldi

Mermer Tozu mu, Beyaz Kum mu? İbrahim Uğurlu A.Ş.’den İddialara Yanıt Geldi

Bodrum’un gündeminde bomba etkisi yaratan, plajlara dökülen beyaz kumun aslında çevreye ve sağlığa zararlı mermer tozu olduğu, iddialarına karşı İbrahim Uğur A.Ş.’de yanıt geldi. İbrahim Uğur A.Ş.’nin gazetecilere yönelik suçlamaları ise oldukça dikkat çekici…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da plajlara dökülen “Beyaz Kum-Mermer Tozu” ile ilgili çok sayıda şikayetin ardından Bodrum Belediyesi de harekete geçerek, plajlara beyaz kum dökülmesini önlemek üzere yoğun bir çalışma başlattı.

Geçtiğimiz hafta Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz Bodrum’da görev yapan gazetecilerin karşısına geçerek “Sahillere dökülen Beyaz Kum” ile ilgili zehir zemberek eleştirilerde bulunmuştu. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise konu ile ilgili bütün önlemlerin alındığını ve örneklerin analizleri yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderildiğini kaydetmişti. Ardından Bodrum’un beş yıldızlı otellerinden birisinin sahiline döktüğü beyaz kumlar toplatılmış ve yüksek meblağda ceza kesildiği de ifade edilmişti.

Bütün bu gelişmelerin ardından beyaz kumun mermer tozu iddialarına ve özellikle İbrahim Uğurlu A.Ş.’ye yönelik asılsız ve çirkin paylaşımlara yanıt olarak yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

İbrahim Uğurlu A.Ş.’nin basın açıklaması Bodrum ilçemizde otellerin plajlarına kum dökülmesiyle alakalı, bazı eski basın mensupları şimdi kurumsal basın danışmanı ve basın mensubu olduğunu iddia eden ama tek gayeleri sosyal medyadan güç devşirerek operasyon hesabı olmaya gayret eden şahıslar şirketimi ve şahsım İbrahim Uğurlu’yu doğrudan hedef almış ve itibarsızlaştırma çabasına girişmişlerdir. Öncelikle ticaret kanunundan kaynaklı tüm haklarımızı sonuna kadar kullanarak şirketimiz ticari itibar ve kurumsal kimliğine zarar veren bu kişilerle hukuk zemininde mücadele edeceğimizi belirtmemiz gerekmiştir…” ifadeler ile başlıyor.

“Esasen son günlerde kamuoyu gündemini meşgul eden “Mermer Tozu”nun firmamız ile uzaktan yakından alakası olmadığını öncelikle ve özellikle belirtiyoruz…”

İbrahim Uğurlu A.Ş.’nin basın açıklaması şu şekilde devam ediyor; “Bahse konu kalsit (mermer tozları olarak anılmakta) firmamız tarafından dökülmemiştir. Şirketimiz anılı bodrum bölgesinde sadece kalsit, kum-çakıl ve kuvars kumu ticareti yapmaktadır. Basına konu olan ve henüz müşterimiz tarafından uygulaması yapılmamış olan dere çakıl ve kuvars kumunu müşterimize teslim ettik. Ancak söz konusu ürünü müşterilerimiz; çocuk oyun parklarında, peyzaj alanlarında, havuz kenarlarında veya plajlarında, izolasyon çalışmalarında kullanabilmektedir. Bu malzemelerin tasarrufları kendilerinde veya uygulamacılarına aittir. Firmamızın veya herhangi bir üreticinin son kullanıcıya uygulama konusunda müdahale etmesi söz konusu olamaz. Bir kırtasiyecinin o “yazarlara” kalem satması ile ne yazacaklarının sorumluluğu kırtasiyecide olmayacağı gibi bu tür kumları temin etmekten ibaret faaliyetimizi sorumluluğumuzun olmayacağını bile bile çevre karşıtlığına oturtmaya çalışma gayretleri anlamsız ve vicdansızcadır…”

Mermer atıkları için katma değerli ürüne dönüştürülmesi projesi hazırlamış…

İbrahim Uğurlu A.Ş.’nin basın açıklamasında İbrahim Uğurlu A.Ş.’nin kurumsal bir firma olup, Muğla vergi dairesine kayıtlı vergi mükellefi olduğu ifade edilerek, bu mükellefiyet çerçevesinde ana sözleşmesinde yer alan tüm faaliyetleri yapmaya haiz ve yetkili olduğu vurgulanıyor. Devamında Muğla’da mermer ocak ve fabrika işletmelerinde ortaya çıkan mermer atıkları ile ilgili olarak firmanın 2019 yılında Geka’nın temiz üretim mali destek programı çerçevesinde mermer atıklarının kaynağında azaltılarak, katma değerli ürüne dönüştürülmesi projesi hazırlamış olup, proje desteği almaya hak kazandığı kaydediliyor.

İbrahim Uğurlu A.Ş.’nin basın açıklaması; “Firmamızın GEKA gibi bağımsız kurum tarafından (Yönetim Kurulunda Muğla BŞBB. Osman Gürün, Aydın BŞBB. Özlem Çerçioğlu, MUTSO Başkanı Mustafa Ercan ve 3 ilin Valisi olan)  projesi kabul edilmiş ve destek alan, çevre ve atık sorunlarına çözüm ortağı olmayı misyon edinen bir firmadır. Kaldı ki firmamız mermer atıklarının katma değerli ürüne dönüştürülmesi ile ilgili halen üretim faaliyetine geçmemiştir. ARGE çalışmaları devam ermekte olup üretim aşamasına geçmek için resmî prosedürler de bir yandan devam etmektedir. Şu an sadece bu tür kum ve mermer katma değerli ürünlerin ticaretini yapmaktadır…” şeklinde ifadeler ile devam ediyor.

“İbrahim Uğurlu Muğla Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesidir…”

Firma kurucu sahibi İbrahim Uğurlu Muğla Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğunun ifade edildiği açıklamada; “Uzun süredir bu görevde olup, bir çok kıymetli il başkanı ve yönetim kurulu üyesi ile çalışma fırsatı olmuştur. Yıllardır siyasi olarak Muğla’ya hizmet etmekten başka bir gayesi olmadığı açık bir insandır. Yıllardır göz önünde yaşayan bir siyasi kimliğe sahip olup, hakkında siyaset ile ticari hayatını birleştirdiği tek bir şüphe uyandıracak bırakın herhangi bir şikayeti, imada bile bulunulamayacaktır…” ifadeleri de yer alıyor.

Bazı Gazetecilere zehir zemberek suçlamalar…

İbrahim Uğurlu’nun basın açıklamasında gazeteciler de sert bir dille suçlanıyor. Açıklamada “Ancak basın emekçiliği ile operasyon hesabı sahibi arasındaki ayrıma özellikle dikkat çekeceğimiz son günlerde klavye başında sağa sola namussuzca saldıranlara karşı da hukuki tüm savaşımızı vereceğiz. Masa başında birkaç bira ısmarlamayla veya birkaç aylık telefon faturası ödettirmeyle “basın mensubu” olmaya alıştırılmış bu işgüzarlar ile son yıllarda türeyen sosyal medya tetikçisi tiplerin hukuk karşısında hesap vermeleri için başvurularımız yapılmaktadır…” ifadeleri yer alırken, bu gazetecilerin kim ya da kimler olduğu açıkça belirtilmiyor.

Bu nedenle özellikle Muğla Gazeteciler Cemiyetlerinin bu iddialara ne şekilde cevap vereceği de merak konusu.

“Mevzuata uygun olduğuna dair de tüm belge ve bilgiler gerek müşterilerimize gerekse ilgili kurumlara iletilmiştir…”

İbrahim Uğurlu A.Ş.’nin basın açıklaması şu şekilde sona eriyor; “Değerli Muğlalı hemşehrilerimize belirtmek ve taahhüt etmek istediğimiz tek husus bırakın siyasi konum veya ticari konumu, şirketimizce Muğlamızın tek bir m2 taşına toprağına denizine zarar verecek bir faaliyetin içinde insan olarak olmayız. Ticaretini yaptığımız kum çeşitlerinin mevcut mevzuatlar çerçevesinde hiçbir yasa dışı niteliği yoktur. Mevzuata uygun olduğuna dair de tüm belge ve bilgiler gerek müşterilerimize gerekse ilgili kurumlara iletilmiştir. Akademik incelemeler sonucunda verilecek bilimsel kararlar sonrasında “doğru”nun her zaman yanında olarak gereğini yapacağımızı tüm hemşehrilerimizin bilgisine saygıyla sunarız…”

Kıyılara İzinsiz Ve Kaçak Müdahalelere Göz Açtırılmayacak

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.